maritbet girişmaritbet
"Deprem bölgesinde 201 binanın yıkımı tamamlandı"

"Deprem bölgesinde 201 binanın yıkımı tamamlandı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'NUN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE:

"Deprem bölgesinde 82 milyon TL nakit yardım dağıtıldı. Şu ana kadar 92 milyon TL AFAD'a, 47 milyon TL'de Kızılay'a bağış yapıldı. Televizyon programında toplanan bağış miktarı netleştiğinde onu da açıklayacağız."

"Kızılay'a haksızlık yapılmasın. Kızılay bizim çadır temin ettiğimiz bir kurum değil. Kızılay bizim beslenme grubumuzdadır. Koordinasyonu yapar ve besin çıkarır. Şu anda toplam 147 noktada 62 bin sıcak yemek dağıtılmaktadır. 27 noktada Afet Koordinasyon merkezi var" dedi. 

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM'UN AÇIKLAMALARI

"Elazığ'daki en büyük dönüşümü yapacağız. Yeşil alanları ve millet bahçeleri olan bir Elazığ olacak. Acılarımızı hızlı bir şekilde saracağız. Vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet vermek için Elazığ ve Malatya'mızı inşa edeceğiz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

"Depremin olduğu andan itibaren Elazığ'da olmaya çalışıyoruz. Mahalle mahalle dolaşarak analizler yaptık. Hasar tespit çalışmalarını yaptık. Yeni yapılacak inşaat projelerini de yürütüyoruz. Elazığ'da hasar tespit çalışmalarımız tamamlandı. 558 acil yıkılacak bina tespiti yaptık. Toplam ağır hasarlı bina sayısı 8519'dur" şeklinde konuştu.

BAKAN PEKCAN'IN AÇIKLAMALARI

"Depremi hepimiz yüreğimizde hissettik. Devletimiz bütün imkanlarıyla seferber oldu. Ben bakanlarımızı özellikle teşekkür etmek istiyorum. Haklarını bize helal etsinler. Çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdiler. Ben de bakan yardımcılarımla geniş bir heyetle katılmış bulunmaktayız. Burada genel olarak esnaflarımızın taleplerini ve ihtiyaçlarını dinleyeceğiz. Kredi borcu olan esnaflara bir yıl süreyle hem ana parasını hem de faizini üstleniyoruz" dedi. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz