maritbet girişmaritbet
Daikin Türkiye, lojistikte yeşil dönem başlattı!

Daikin Türkiye, lojistikte yeşil dönem başlattı!

Çevreci çözümleri ile dikkat çeken Daikin Türkiye, lojistik çalışmalarında yeşil dönem başlattı. Tüm alanlarda karbon salınımını azaltmayı hedefleyen Daikin Türkiye, ‘Yeşil Lojistik’ sistemi ile uluslararası taşımalarında kara, deniz ve treni kapsayan karma yöntemi uygulamaya başladı. Bu çalışmasının sonuçlarını almaya başlayan Daikin Türkiye, 6 ay gibi kısa bir sürede 35 hektarlık orman alanının korunmasını sağlamış oldu

İklimlendirme sektöründeki doğa dostu ürünleri ile tüketicinin vazgeçilmez markası olan Daikin, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çevreci çözümler sunmaya devam ediyor. Bu başarılı çizgisini uluslararası taşımacılık alanına da taşıyan Daikin Türkiye, başlattığı ‘Yeşil Lojistik' ile karbon salınımını azaltarak, çevreye verilen zararın etkilerini azaltmayı hedefliyor. Avrupa ile yaptığı uluslararası taşımalarda 2013 yılının ilk aylarından itibaren ‘Yeşil Lojistik' dönemini başlatan Daikin Türkiye, 6 ay gibi kısa bir sürede 35 hektarlık orman alanında, 14 binden fazla ağacı koruma altına almış oldu.

Lojistikte karma taşımacılık öne çıkıyor

Çevre dostu çalışmaları ile sektörde örnek olmaya devam eden Daikin Türkiye, 2013 yılında başlatılan yeşil lojistik uygulaması ile Daikin Europe Belçika'dan gerçekleştirilen uluslararası taşımalarda kara-deniz-tren yolunun karma şekilde kullanıldığı intermodaltaşıma modelini uyguluyor. Uluslararası taşımalarında yeşil lojistik uygulamalarınıtercih eden Daikin Türkiye, böylece tedarik zinciri süreçlerinde atıkların çevreye verdiği olumsuz etkileri azaltıyor. Daikin Türkiye, bu model sayesinde 6 ay gibi kısa sürede 311 bin 771 kilogram karbondioksit (CO2) tasarrufu gerçekleştirdi. Daikin Türkiye böylece, 65 binek aracın bir yıllık sera gazı salınımı, CO2 emisyonundan tüketilen gazdan 132 bin 118 litre yakıt, bir yılda 706 evin elektrik tüketimi ve 117 tonluk atığın çöp sahasına gönderilmesi yerine, yeşil lojistik uygulamaları ile karbon salınımının önlemesinde önemli sonuçlar elde etti. 

4 litre az benzin 10 kilo karbondioksite karşı

Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tuna Gülenç, çevreci çözümlerin şirketlerin önemli görevlerinden biri olduğunu belirterek, yürütülen çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Bugün dünya devleri sadece üretim süreçlerinde değil daha birçok alanda ‘daha yaşanabilir bir dünya' için çalışmalar yapıyor. Daikin ise çevreci çözümleri ile bu alanda da dünyanın lider şirketlerinden biri olmayı sürdürüyor. Sadece üretimde ve faaliyet alanında değil yaptığı işbirlikleri ile de çevreye verilen zararın etkilerini azaltmak için çalışıyoruz. Yeşil lojistik de bu yöndeki çalışmalarımızın önemli bir parçasını oluşturuyor. Bugün bir litre benzin yandığında bir kişinin bir günlük ihtiyacı olan 2000 litre oksijeni tüketiyoruz. Bir litre benzin 800 gramdır ve her bir litrede 738 gram karbon salınımı bulunmaktadır. Bir litre benzin ortalama 20km yol kat ettiği hesaplandığında sağlanacak her 4 litre benzin tasarrufu 10 kilogram karbondioksiti atmosferden uzak tutuyor. Kısa sürede elde ettiğimiz sonuçlar, bu konuda yürüttüğümüz çalışmaların ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. ‘Eko dizayn' ilkesine gönülden bağlı olan ve sürekli olarak ürünlerindeki ‘yeşil' içeriği geliştirmeye çalışan Daikin, çevre, enerji ve verimlilik konularındaki her türlü gelişmeye öncülük etmeye devam edecektir.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Daikin Türkiye, 13 milyon euroluk sahip yeni üretim tesisini açtı
  • 27.05.2022 17:16

Daikin Türkiye, 13 milyon euroluk sahip yeni üretim tesisini açtı

Daikin Türkiye, 13 milyon Euro yatırım bedeline sahip VRV teknolojili dış ünite ...

Daikin Türkiye, kadın çalışan oranını yüzde 50’ye çıkaracak!
  • 07.03.2022 17:44

Daikin Türkiye, kadın çalışan oranını yüzde 50’ye çıkaracak!

Her seviyedeki kadın çalışan sayısını artırmayı amaçlayan Daikin Türkiye, son üç ...

Daikin Türkiye 2025'te 750 milyon euro ciro hedefliyor!
  • 05.01.2022 17:06

Daikin Türkiye 2025'te 750 milyon euro ciro hedefliyor!

Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, online olarak gerçekleştirilen basın toplantı ...

Daikin Türkiye’nin ilk ‘Sürdürülebilirlik Raporu’ yayımlandı
  • 13.11.2021 17:25

Daikin Türkiye’nin ilk ‘Sürdürülebilirlik Raporu’ yayımlandı

2050’de sera gazı emisyonunu net sıfıra indirmeyi hedefleyen Daikin Türkiye, ilk ...

Daikin Türkiye, 2050'de sera gazı emisyonunu "net sıfır"a indirecek!
  • 23.10.2021 09:34

Daikin Türkiye, 2050'de sera gazı emisyonunu "net sıfır"a indirecek!

Daikin Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Önder, "2050’ye kadar net sıfır karbon ...

Daikin Türkiye'ye "A.L.F.A. Awards"tan ödül
  • 19.10.2021 11:45

Daikin Türkiye'ye "A.L.F.A. Awards"tan ödül

Daikin, "Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Markalar"ın seçildiği "A.L.F.A. Award ...