Daha estetik bir Keçiören için kentsel dönüşüm!

Daha estetik bir Keçiören için kentsel dönüşüm!

Kanuni Mahallesi’nde ve Yükseltepe Çorum Caddesi güzergahında yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Keçiören Belediyesi'nin çevre düzenleme ve yeşil alan projeleriyle daha yaşanabilir bir hale gelen ilçede, Kanuni Mahallesi Genç Osman Lisesi karşısında yer alan gecekonduluk alanda düzenleme ve temizlik çalışmaları sürüyor. 14 gecekondu ve 72 barakanın yıkımının ardından ortaya çıkan hafriyat Keçiören Belediyesi Fen işleri Müdürlüğünün görevlendirdiği ekipler tarafından temizleniyor.

Yükseltepe Çorum Caddesi güzergahında ise 4 gecekondu ile 52 barakanın yıkımı gerçekleştirildi. Kanuni Mahallesi ile Yükseltepe Çorum Caddesi güzergahında devam eden çevre temizliği ve hafriyat çalışmalarının ardından görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması, modern kent anlayışına uygun çevre düzenlemesinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

“Modern bir Keçiören inşa ediyoruz”

Alt yapı, üst yapı ve yeşil alan çalışmalarıyla sık sık gündeme gelen Keçiören'de, eski yapılar yıkılarak kent estetiği öne çıkarılıyor. Yeni yapılaşmanın yoğun olduğu yerlerde harabe halde bulunan gecekonduların yıkımının ardından, o alanlarda yapılan düzenlemeler vatandaşa hareket alanı sağlıyor. Nüfus artışına paralel olarak yerleşim alanlarındaki saha çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Yaşam şartlarını daha kaliteli bir seviyeye ulaştırmak adına görüntü kirliliği yaratan harabe haldeki gecekonduları yıkarak bu alanları daha estetik hale getirmeye çalışıyoruz. Amacımız, ilçemizin her yerinde modern kent anlayışını hayata geçirmektir” dedi.

Mahalle sakinleri de saha çalışmalarından memnun olduklarını belirterek, Başkan Ak ve ekibine teşekkür etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”
  • 18.09.2026 17:44

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”

İstanbul'da kentsel dönüşüm kura çekim törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İkl ...

İstanbul Avrupa Yakası’nda kentsel dönüşüm hareketi 210 bin aboneyi aştı
  • 03.09.2026 15:45

İstanbul Avrupa Yakası’nda kentsel dönüşüm hareketi 210 bin aboneyi aştı

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in “Gayrimenkulün Enerjisi” Raporu’na göre bu yılın ...

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı
  • 26.08.2026 15:25

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı

  TOKİ tarafından Sinanpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüş ...

Zeytinburnu sokaklarında yarısı bizden etkisi
  • 21.08.2026 15:24

Zeytinburnu sokaklarında yarısı bizden etkisi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’un Zeytinbur ...

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor
  • 03.08.2026 09:59

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Progra ...

BOSS4 İnşaat'tan Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüme katkı
  • 02.07.2026 13:43

BOSS4 İnşaat'tan Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüme katkı

Alya Merkezefendi'de 252 bağımsız bölüm dönüştürüldü, 467 konutun anahtarları ha ...