maritbet girişmaritbet
Cumhurbaşkanı'ndan AKM ve Kanal İstanbul açıklaması!

Cumhurbaşkanı'ndan AKM ve Kanal İstanbul açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKM projesinin 2018'de bitirileceğini, Kanal İstanbul'da ise ihale hazırlıklarının sürdüğünü açıkladı.

Atatürk Kültür Merkezi projesinin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden beri hayali olduğunu anlatan Erdoğan, bir diğerinin ise Harbiye'deki kongre merkezi olduğunu aktardı.

Harbiye'deki kongre merkezinin Başbakanlığının ilk döneminde yapıldığını anımsatan Erdoğan, "Gösteriler, neler yaptılar. 'Muhsin Ertuğrul gitti, gidiyor' dediler. Biz 'daha iyisini yapacağız' dedik, inanmadılar. Daha büyüğünü, daha iyisini yaptık ve şu anda hizmetler orada devam ediyor. Öbür tarafta Türkiye'nin en büyük kongre merkezi, Harbiye Kongre Merkezi oldu. Aynı anda 3 bini aşkın kişiyi alıyor." ifadelerini kullandı.

Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkım çalışmalarının devam ettiğini ve ortaya çok güzel bir projenin çıktığını belirten Erdoğan, eski eseri de yapan Tabanlıoğlu Grubu'nun çok güzel bir eseri ortaya çıkardığını, çok kısa bir süre içinde inşaatın başlayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 bin 500 kişilik salona sahip olacak Atatürk Kültür Merkezi'ni 2018 yılının sonunda bitirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bizim şu anda tek Ankara Beştepe'deki kongre merkezimiz ama bunun dışında böyle bir kongre merkezimiz yoktu. Ankara'da eskiden 150-200 kişilik opera binası vardı. Atatürk Kültür Merkezi tam opera binası diyebileceğimiz bir bina değildi, yarı opera binasıydı. Şimdi biz Millet Evi'nin yanındaki yerimizi tam opera binasına benzer şekilde yaptık. Bunun için de mimarlarımıza dünyayı dolaşın, ona göre bunu yapalım dedik ve buna göre yapıldı. Taksim'deki ise tam bir opera merkezi oluyor inşallah. Burası 3 balkonu olan 2 bin 500 kişiyi aynı anda alabilecek, çok amaçlı hizmet verebilecek. Sadece o opera gösterilerinin olacağı günlerde açılan değil, yıl boyu birçok hizmet verebilecek, küçük salonlarında değişik toplantıların yapılabileceği bir yer olacak. Dış cephe giydirmeleri ise hayranlık uyandıracak muhteşem bir eser. Bunun da lansmanını 2 ay içinde Ankara'daki Millet Evi'nde yapacağım. Ondan sonra inşaatını başlatacağız. Hazırlıklarımız bu konuda kararlı bir şekilde devam ediyor. Ben beğeneceğinizi umut ediyorum."

Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin soruya Erdoğan, "Son aşamalarda, ihalesi yapılacak. Şu anda zannediyorum hükümetimiz ihale hazırlıklarını yapıyor, ihaleye çıkılacak, adım atılacak." yanıtını verdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...

Kanal İstanbul projesinde son durum ne?
  • 02.11.2021 09:28

Kanal İstanbul projesinde son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ''Kanal İstanbul güzergahın ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rami Kışlası'nı inceledi!
  • 11.09.2021 18:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rami Kışlası'nı inceledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin en büyük kütüphanesini kurmak iç ...

Ahmet Arslan'dan Kanal İstanbul açıklaması!
  • 06.10.2017 15:00

Ahmet Arslan'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul projesiy ...

Kanal İstanbul Projesi Nedir ve Ne Zaman Başlayacak?
  • 02.06.2021 16:56

Kanal İstanbul Projesi Nedir ve Ne Zaman Başlayacak?

Kanal İstanbul Ne Zaman Başlayacak ve Maliyeti Ne Kadar, Son Durum, Güzergah ve ...

Cumhurbaşkanı ''Kanal İstanbul'un temelini atıyoruz''
  • 02.06.2021 09:50

Cumhurbaşkanı ''Kanal İstanbul'un temelini atıyoruz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesinde ilk köprü temelini ...