maritbet girişmaritbet
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydos Kalesi ile Sultan Korusu'nun açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydos Kalesi ile Sultan Korusu'nun açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde restorasyonu tamamlanan Aydos Kalesi ile Sultan Korusu'nun açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'u asla liyakatsizliğin, beceriksizliğin ve iş bilmezliğin kaderine terk etmeyeceklerini belirterek, "Ben inanıyorum ki İstanbullu hemşehrilerim, Sayın Cumhurbaşkanı'mızı ve Cumhur İttifakı'mızı rekor bir oyla destekleyecektir." dedi.

Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Sultanbeyli Meydanı'nda gerçekleşen Aydos Kalesi ve Sultan Korusu'nun açılış töreninde, Türkiye'ye eser kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.

Sultanbeyli'nin her zaman "büyük ve güçlü Türkiye" hedefinin yanında durduğunu, Türkiye Yüzyılı'nın mimarı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a omuz verdiğini belirten Kurum, Sultanbeyli'ye Türkiye Yüzyılı'na yakışır eserler kazandırmak için gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

Restorasyonu tamamlanarak açılışı yapılan Aydos Kalesi ile Sultan Korusu'nun ilçeye ve İstanbul'a hayırlı olmasını dileyen Kurum, Sultanbeyli'de 490 milyon lira yatırım değeriyle üç projenin yapımına devam ettiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye için gece gündüz aşk ile çalıştıklarını vurgulayan Kurum, şöyle konuştu:

"Birileri İstanbul'daki sosyal belediyeciliğin birikimlerini heba etse de şehrimizi asla ve asla liyakatsizliğin, beceriksizliğin ve iş bilmezliğin kaderine terk etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Ben inanıyorum ki İstanbullu hemşehrilerim, Sayın Cumhurbaşkanı'mızı ve Cumhur İttifakı'mızı rekor bir oyla destekleyecektir. 14 Mayıs'ta bir kez daha söz alacak milletimiz, 'Beceriksizliğe yeter, büyük ve güçlü Türkiye yürüyüşüne devam.' diyecektir. Biz buna yürekten inanıyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin yapılanları yıkacak, durduracak, tersine döndürecek bir yıkım ekibine değil daha büyük eserler yapacak daha büyük hizmetler getirecek, AK Parti'ye, Cumhur İttifakı'na ihtiyacı var. Milletimiz inşallah 14 Mayıs'ta bir kez daha tercihini bu yönde yapacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanbeyli'de restorasyonu tamamlanan Aydos Kalesi ile Sultan Korusu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, dün Afyonkarahisar-Şuhut arasındaki yolun açılışını yaptıklarını hatırlatarak, "Durmuyoruz. Durmak yok. İşte bugün de Aydos'tayız. Burayı yapıyoruz. Her çalışan, her üreten, her er meydanında mücadele eden gibi eksiklerimiz olabilir ama bunu bilin ki bundan sonrası çok daha farklı olacak." diye konuştu.

Erdoğan, her şeyi tartışmaya hazır olduklarını ancak asla bu topraklardaki bin yıllık varlıklarının esasını oluşturan değerlere aykırı tek bir söz, hareket ve işlerinin gösterilemeyeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Sen git George'tan 'aferin' almaya devam et. Zavallı bunlar ya zavallı. Bunlar bizim yanımızda adam gibi yürüdü ama bizden sonra kayboldular. Gözünü Amerika'ya, Avrupa'ya, başka yerlere dikip rotasını oralardan aldığı işarete göre belirleyenlerin böyle bir derdi de böyle bir direnişi de böyle bir gayreti de olamaz. Ne diyor? 'E ben Davos'a gideceğim.' E ne yapacak sana Davos? Davos'ta, yanımda ve o zaman IMF'nin başında olan zat, onunla konuşuyoruz. Dedim ki 'bak buraya adamlarını gönderirsin, taksitlerini alırsın ama Türkiye Cumhuriyeti'ne talimat veremezsin.' 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. 2013, IMF'ye olan borcu sıfırladık. Bir daha IMF'yi kapıdan sokmadık. Ama bu CHP şu anda o masanın etrafında onlardan birileriyle otellerin lobilerinde yine IMF ile görüşmeye devam ettiler. Ve o zaman Merkez Bankamızın rezervi, 27,5 milyar. Şimdi Merkez Bankamızın rezervi 128,5 milyar dolar oldu. Kardeşlerim biz buyuz."

Ülkenin ve milletin hayrına herhangi bir icraatları olmayanların, tuğla üstüne tuğla koydukları görülmeyenlerin karşısına yine eserleriyle hizmetleriyle vizyonlarıyla çıkacaklarını anlatan Erdoğan, Türkiye'nin buna ihtiyacının olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlere az bir sürenin kaldığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"14 Mayıs'a kadar durmak yok. Kapı, kapı dolaşacağız. Hayatın her alanında daha ileriye gitmemizi sağlayacak yatırımlara devam edeceğiz. Ne diyor? 'Şunu yıkacağız, bunu yıkacağız?' Niye yıkıyorsun ya, sen kimsin ya, sen neyi yıkıyorsun ya? Öbür tarafta adaletten bahsedeceksin. Öbür taraftan utanmadan, sıkılmadan 'Biz bu milletin kuruşunu yedirmeyiz' diyeceksin. Eee nasıl yıkacaksın? Türkiye'nin yapılanları yıkacak, durduracak, tersine döndürecek bir yıkım ekibine değil daha büyük eserler yapacak daha büyük hizmetler getirecek, AK Parti'ye, Cumhur İttifakı'na ihtiyacı var. Milletimiz inşallah 14 Mayıs'ta bir kez daha tercihini bu yönde yapacaktır."

Erdoğan, açılışını yaptıkları Aydos Kalesi ile Sultan Korusu'nun şehre ve ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, belediye başkanı ve ekibini ilçeye değer katan bu yatırım için tebrik etti.

Konuşmaların ardından Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Aydos Kalesi'nin fethini anlatan tablo hediye etti. Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra açılış kurdelesini kesti.

Erdoğan, kendisiyle kurdeleyi kesen çocuklara oyuncak hediye etti.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'in de konuşma yaptığı programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ve İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile bazı milletvekilleri katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şehirlerimiz hem güzelleşecek hem depreme hazırlıklı hale gelecek."
  • 10.08.2023 16:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şehirlerimiz hem güzelleşecek hem depreme hazırlıklı hale gelecek."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel At ...

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz
  • 03.04.2023 14:30

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum "Ülkemizin en büyük şehir pa ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz
  • 29.03.2023 15:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nisan ayından itibaren elektrikte tüm abone ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya geldi
  • 20.03.2023 09:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Peyderpey inşaat çalışmalarına yönelik teme ...

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Ankara'da düzenlenecek
  • 16.03.2023 09:56

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Ankara'da düzenlenecek

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip E ...

Cumhurbaşkanı "Türkiye'nin Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz"
  • 15.03.2023 14:17

Cumhurbaşkanı "Türkiye'nin Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önce vatanım ve milletim diyen herkesle iş birliği yapma ...