maritbet girişmaritbet
Cezayir İnegöllü mobilyacıların yeni rotası oldu!

Cezayir İnegöllü mobilyacıların yeni rotası oldu!

Üretim profili Ortadoğu ve Kuzey Afrika beğenileri ile benzerlik gösteren İnegöllü mobilyacılar, yakın coğrafyada Cezayir pazarını mercek altına aldı. İlk hedef Türkiye'nin Cezayir'e yaptığı 13 milyon dolarlık mobilya ihracatını 35 milyon dolara çıkarmak.

Türkiye'nin Cezayir'e yılda 13 milyon dolar civarında mobilya ihracatı yaptığını ifade eden Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu Üyesi ve İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği (İNSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akıskalı, hedeflerinin bu rakamı önümüzdeki yıl 35 milyon dolara çıkarmak olduğunu söyledi. Aralık ayı içerisinde TUSKON tarafından organize edilen Cezayir-Türkiye Mobilya İş Forumu'na 30'u İnegöl'den olmak üzere 40 mobilyacıyla birlikte katıldıklarını hatırlatan Akıskalı, İnegöl'ün Cezayir pazarından hak ettiği payı alması gerektiğini kaydetti. Ahmet Akıskalı; "36 milyon nüfusa sahip Cezayir'i önemsiyoruz. Türkiye Cezayir'e yılda 13 milyon dolar civarında mobilya ihracatı yapıyor. Cezayir'e toplam yapılan 250 milyon dolarlık ihracatın yanında bu rakam yeterli seviyede değil. Hedefimiz bu rakamı önümüzdeki yıl 35 milyon dolara çıkarmak. Bu kapsamda ihracatın artırılmasına dönük engellerin karşılıklı olarak kaldırılması için gayret sarf ediyoruz. AB ülkelerine yüzde 15-20 arası gümrük vergisi uygulanıyor, Türkiye'ye ise yüzde 30 gümrük vergisi uygulanıyor. Bu konuda iyileştirme bekliyoruz" diye konuştu.

Karşılıklı vizelerin kaldırılmasının İnegöllü girişimcilere moral vereceğini ifade eden Akıskalı, "Uluslararası banka hüviyetine sahip Türk bankalarının verdiği teminat mektupları artık Cezayir tarafından kabul edilecek" dedi. Cezayir'in hali hazırda 2 milyon konut açığının bulunduğuna ve bunun 1 milyonunun da bitmek üzere olduğuna dikkat çeken Akıskalı,"Cezayir gibi ülkelerdeki mobilya beğenisi Türkiye'de üretilen mobilyalarla uyuşuyor. Türk malı ibareli ürünlerin tercih edildiği bu ülkede sektörün önü açık. Türkiyeli 50 civarında inşaat firması Cezayir'de otoyol, demiryolu, inşaat gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. İNSİAD olarak İnegöllü mobilyacıların yeni pazarlara açılmasında aktif rol oynamaya çalışıyoruz. Düzenlediğimiz Rusya, Azerbaycan, Kuzey Irak gezileri sonrasında buralarla yapılan ticarette gözle görülür bir artış yaşandı. Son düzenlenen Cezayir gezisine katılanların yüzde 90'ı iş bağlantısı ile döndü" şeklinde konuştu.

Esra ÖZARFAT/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...