maritbet girişmaritbet
Çevre ve Şehircilik Bakanlığına göre, tapu dairelerindeki memnuniyet oranı yüzde 96!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına göre, tapu dairelerindeki memnuniyet oranı yüzde 96!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu dairelerinde işlem yaptıran müşterilerin memnuniyetini ölçmek için anket düzenledi. Yapılan ankette vatandaşın yaklaşık yüzde 96’sı tapu işlemlerinin ve müdürlüklerin mekânsal ve fiziksel durumunun iyi olduğu ortaya çıktı

 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü,  tapu dairelerinde gün içinde işlem yapan vatandaşları telefonla arayarak memnuniyet testi yapıyor. Bölge müdürlükleri vasıtasıyla yapılan ankette, vatandaşlar işlem sonrası kurayla aranarak ne zaman geldiniz, işleminizi yaparken bir sorunla karşılştınız mı, işleminiz çabuk halloldu mu, işleminizi yapan memurun size karşı davranışı nasıldı, işlem sırasında çok beklediniz mi gibi sorularla vatandaşların istekleri ve şikâyetleri öğreniliyor. Türkiye genelinde tapu dairelerinde vatandaşların memnuniyetini ölçen Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü şikâyetler doğrultusunda gerekli önlemleri alıyor.
 
TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN ANKETİN ÇARPICI SONUÇLARI İSE ŞÖYLE:
 
Müdürlüğün işleyişi ile ilgili beğenmediğiniz bir husus var mı sorusunun cevabında, Türkiye genelinde  % 94 ile Yozgat en üst sırada yer aldı.
 
2012 Yılı Erzurum Bölge Müdürlüğü genelinde yapılan anket sonucunda, İşleminiz başvuru yaptığınız gün içersinde bitirildi mi? Sorusuna Erzurumlular  %97 ile evet dedi.
 
2012 yılı Mart ayında yapılan ankette, Trabzon Bölge müdürlüğünün mekânsal ve fiziksel durumunu nasıl buldunuz? Sorusuna Trabzonluların cevabı %93,14 ile evet oldu.2012 yılı Ocak Ayında Trabzon Bölge Müdürlüğü genelinde yapılan ankette tapu sicil müdürlüğünün işleyişi ile ilgili beğenmediğiniz bir husus var mı sorusuna Trabzonlular %92,05 ile hayır dedi. Yapılan anketin diğer sorusu; işleminizle ilgili verilen bilgiler sizce yeterli mi sorusuna Trabzon halkı %99,39 oranında evet dedi.
 
2012 Yılında Türkiye genelinde yapılan anketlerde tapu müdürlüğünün işleyişi ile ilgili beğenmediğiniz bir husus var mı? Sorusunun cevabı %94,91 ile hayır oldu.
 
2012 Yılı Mart ayında yapılan anketin son sorusu İşleminiz, başvuru yaptığınız gün içerisinde bitirildi mi? Sorusun da ise %91,16 evet ile Konya ilk sırada yer aldı.
 
Yine Türkiye genelinde bölge müdürlüklerinde yapılan anketlerde, “İşleminizle ilgili verilen bilgiler sizce yeterli mi?” sorusunun yanıtı  %97,11 evet oldu.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Daikin’den ısı pompaları için 12 şehirde eğitim turu
  • 26.01.2026 14:01

Daikin’den ısı pompaları için 12 şehirde eğitim turu

Daikin, sürdürülebilir geleceğin en önemli teknolojisi olan ısı pompaları konusu ...

Türkiye genelinde 2025 yılında 1 milyon 688 bin 910 konut satıldı
  • 20.01.2026 12:11

Türkiye genelinde 2025 yılında 1 milyon 688 bin 910 konut satıldı

Türkiye genelinde Aralık ayında 254 bin 777, 2025 yılında ise 1 milyon 688 bin 9 ...

Yeni nesil TV markası iFFALCON Türkiye’de
  • 15.01.2026 10:31

Yeni nesil TV markası iFFALCON Türkiye’de

Yüksek performanslı ekran teknolojileriyle geliştirilen yeni nesil TV deneyimi, ...

İstanbul, küresel mobilya ticaretinin merkezi olmaya hazırlanıyor
  • 13.01.2026 10:55

İstanbul, küresel mobilya ticaretinin merkezi olmaya hazırlanıyor

Türkiye mobilya sektörü, Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı ile dünya mobilya e ...

Faturaları %60’a kadar azaltmak yalıtımla mümkün
  • 12.01.2026 15:25

Faturaları %60’a kadar azaltmak yalıtımla mümkün

Türkiye’de toplam enerji tüketiminin yaklaşık %30’u binalarda gerçekleşirken, bu ...

Accor Türkiye, 2030'da 100 otele ulaşmayı hedefliyor
  • 18.12.2025 14:12

Accor Türkiye, 2030'da 100 otele ulaşmayı hedefliyor

2025 yılını 12 yeni otel anlaşması ile tamamlayan Accor, Türkiye’deki büyüme str ...