maritbet girişmaritbet
Çamlıca Kulesi 2 yaşında!

Çamlıca Kulesi 2 yaşında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021'den bu yana hizmet veren Çamlıca Kulesi'nin 2 yaşına girdiğini ve bugüne kadar toplam 1 milyon 140 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini bildirdi.

Bakan Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, Çamlıca Kulesi'nin 29 Mayıs 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldığını hatırlattı.

Açıldığı günden bugüne kadar toplam 1 milyon 140 bin kişinin Çmalıca Kulesi'ni ziyaret ettiğini bildiren Karaismailoğlu, günde en yüksek ziyaretçi sayısına 11 Temmuz 2022'de 9 bin 720 kişiyle ulaşıldığını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"369 metrelik uzunluğu, deniz seviyesinden 587 metrelik yüksekliği ile Avrupa'nın en yüksek kulesi olma özelliğini taşıyan Çamlıca Kulesi, İstanbul'un yeni silueti ve gözde sosyal alanı olmanın gururunu yaşıyor. Elektromanyetik kirlenmeye ve görüntü kirliliğine neden olan eski 33 antenin kaldırılması ve yerine yapılan bu simgesel yapının hizmet vermeye başlamasıyla birlikte dünyada ilk ve tek olarak, 100 radyo kanalı birbirlerinin güçlerini kesmeden, frekansları birbirine karışmadan yayın yapmayı başardık. Ayrıca 17 TV kanalının da tek vericiden yüksek kaliteli yayın yapmasına da olanak sağlıyor."

"İkinci yüzyılda da yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz"

Karaismailoğlu, yayıncılık alanında da sunduğu sayısız katkı ve çevre dostu tasarımıyla dünya standartlarını aştıklarını vurgulayarak, sosyal alanları, seyir terasları, interaktif aktivite alanları, restoranı, kafeteryasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Çamlıca Kulesi'nin turizm merkezi olduğunu belirtti.

Yayıncılık alanında da sunduğu sayısız katkı ve çevre dostu tasarımlarıyla dünya standartlarını aştıklarını belirten Karaismailoğlu, seyir terasları, interaktif aktivite alanları, kafeteryası, sosyal alanları ve restoranıyla yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezi olan Çamlıca Kulesi'nin turizm merkezi olduğunu belirtti.

Yapılan yatırımlar ile İstanbul'un değerine değer katarak, dünyanın gözde şehirlerinde biri olduğunu söyleyen Bakan Karaismailoğlu, "Türkiye'nin ikinci yüzyılında da yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz