maritbet girişmaritbet
Büyükçekmece sahili, Cannes ve Nice olma yolunda!

Büyükçekmece sahili, Cannes ve Nice olma yolunda!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Büyükçekmece sahilinin Cannes ve Nice sahillerinden daha estetik bir görünüme kavuşturulacağını söyledi.

Büyükçekmece sahilinden Gürpınar sahiline kadar olan hatta 9 büyüklüğünde depreme dayanıklı 2 metre çapında kollektör hattı döşeniyor.

Büyükçekmece sahilinde başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilk etapta sahil hattındaki kollektörlerin yenilendiğini söyledi. Olası bir depremde ilçedeki kanalizasyon sisteminin hasar görmesini engellemek amacıyla yapılan kollektör döşeme çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını belirten Başkan Akgün, 4 noktada eş zamanlı başlatılan çalışmanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi ve İSKİ ekiplerinin koordinesiyle sürdürüleceğini kaydetti.

Kumsal genişletilecek

Kollektör hattının tamamlanmasının ardından sahil düzenleme ve yenileme çalışmalarına başlanacağını belirten Başkan Dr. Hasan Akgün sözlerine şu şekilde devam etti: “Gürpınar Stadı'ndan başladık Büyükçekmece Kordonboyu Arıtma Tesisine kadar 2 binlik boruyla ikinci kollektörü yapıyoruz. Gürpınar burnundan Bababurnu'na kadar olan yeni projesi yapıldı. Bu projede alt yapı kollektör var, üzerinde de Nice, Cannes ve Barcelona sahilinden çok daha estetik bir sahil düzenlemesi var. Esasında bu projenin yüzde 75'ini Büyükçekmece Belediyesi kendi imkanlarıyla bugüne kadar yapmıştır. Bu projeyi 2 buçuk yıldan beri Prof. Dr. Mustafa Var ve ekibi çalıştı. Bu proje kapsamında Büyükçekmece Belediyesi Orhan Veli Sosyal Tesisleri'nden başlayarak Antik İsmet Balık Lokantası'na kadar deniz tarafında olan kumsal büyütülecek. Bunun için birkaç yerden 15'er metrelik mermerden denize mahmuzlar çıkıyoruz. 4 veya 5 tane çıkıyoruz çünkü kumsalın az olduğu yerlerde kumsalı 15 - 20 metre daha fazla büyüteceğiz. Bunun için buradaki büfeler kalktıktan sonra bunların yerine herhangi bir büfe konulmayacak” dedi.

“Devlete karşı sorumluluklarını yerine getirenler mağdur edilmeyecek”

Geçmişte iyi niyetle verilen 100 metrekarelik büfe ve çay bahçelerinin işletmecileri tarafından bin metrekareye çıkartıldığını belirten Başkan Akgün, “Amfi tiyatrodan Gürpınar burnuna kadar ne kadar kafe, çay bahçesi, lokanta varsa hepsi kaldırılıyor. Devlete olan vergisini, kirasını, borcunu ödeyenlere yine o alanda kanunun vermiş olduğu 100 - 150 metrekareyi geçmeyen ölçüler içerisinde ve proje doğrultusunda geri çekilerek büyüme şansı olmayacak şekilde protokoller yapılarak yeniden yapılacak. Büyükçekmece Sahilinde deniz tarafında kalan büfelerden vergisini, işgaliyesini zamanında devlete ödeyenler bizim projemiz doğrultusunda yine ecrimisille o alanlarda sökülüp takılabilen demontabl yer vererek mağduriyetlerini engelleyeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kiralık sosyal konut sistemi nasıl işleyecek?
  • 19.11.2025 11:18

Kiralık sosyal konut sistemi nasıl işleyecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yüzyılın Konut Proje ...

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da
  • 10.11.2025 11:00

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Kon ...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı
  • 03.11.2025 10:35

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!
  • 24.10.2025 15:54

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd ...

5G destekli akıllı ulaşım altyapısı geliyor
  • 15.10.2025 13:41

5G destekli akıllı ulaşım altyapısı geliyor

Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliş ...

11. Dünya Helal Zirvesi Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek
  • 26.09.2025 16:15

11. Dünya Helal Zirvesi Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek

Helal ekosistemini global ölçekte bir araya getiren ve bu anlamda dünyanın en ön ...