Bursa’nın İstanbul’a sefer yapacağı Hüdavendigar gemisi geldi!

Bursa’nın İstanbul’a sefer yapacağı Hüdavendigar gemisi geldi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa – İstanbul arasında deniz ulaşımının sağlanması amacıyla aldıkları ilk geminin Türkiye’ye geldiğini, diğer 2 gemi ile ilgili anlaşmaların da sağlanmak üzere olduğunu söyledi

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa – İstanbul arasında deniz ulaşımının sağlanması amacıyla aldıkları ilk geminin Türkiye'ye geldiğini, diğer 2 gemi ile ilgili anlaşmaların da sağlanmak üzere olduğunu söyledi.
 
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısı Heykel'deki tarihi binada yapıldı. Meclis gündem maddelerine geçmeden önce son 1 ayda yapılan çalışmalarla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da ulaşımı sorun olmaktan çıkarmak üzere raylı sistem, kara ulaşımı, deniz ve havayolu ulaşımı yönündeki çalışmaların hızla sürdüğünü kaydetti. Deniz ulaşımına yönelik olarak satın aldıkları geminin Türkiye'ye geldiğini dile getiren Başkan Altepe, diğer 2 gemiyle ilgili de anlaşma aşamasına gelindiğini ifade etti. Başkan Altepe, meclis toplantısının ardından basın mensuplarının deniz ulaşımına yönelik sorularını yanıtladı.
 
“Aksaklık istemiyoruz”
Gelen geminin tersanede bakıma alınacağını dile getiren Başkan Altepe, diğer iki gemi gelmeden seferlere başlamayacaklarını kaydetti. Seferlere başladıktan sonra herhangi bir aksaklık yaşanmasını istemediklerini ifade eden Başkan Altepe, “Bizim hedefimiz kar etmek değil. Bunun için de en iyi hizmeti vermek için tüm hazırlıklarımızı tam olarak yapmak istiyoruz. Gemilerimizin bakımlarını, gerekli düzenlemelerini yapıp, yolcu taşımaya başlayacağız” dedi.
 
“Ekmek pişiren belediye gemi de işletir”
İDO'nun işletme haklarını alan firma ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan sözleşmede, şehir içi hatların güvence altına alındığı, şehirlerarası taşımaya ilişkin bir madde bulunmadığını ifade eden Başkan Altepe, bu nedenle Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul – Bursa arasında deniz yoluyla yolcu taşımasına bir engel bulunmadığını vurguladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları İşletmesi'nden iskele kullanımına yönelik izinlerin alındığını ve sözleşme imzalandığını kaydeden Başkan Altepe, “İDO da bizim iskelemizi kullanıyor ve aylık yanılmıyorsam 95 bin TL kira ödüyor bize. Bu sistem devam edecek. Biz de gemilerimiz gelince yolcu taşımaya başlayacağız. Belediyeler bazı konularda düzenleyici olmak zorunda. Ekmek pişirmek belediyelerin işi değil ama bütün belediyeler ekmek üretimi yapıyor. Bursa'da tüketilen ekmeğin yüzde 20'sini biz üretiyoruz. Çünkü gerek fiyat, gerekse kalite açısından dengeleyici ve düzenleyici olmalıyız. Ekmek pişirip, satan belediye düzenleyici olmak amacıyla gemi de işletir, yolcu da taşıyabilir” diye konuştu.
 
“Kimsenin tekeline bırakamayız”
Özellikle özelleştirmeden sonra yaşanan esnek fiyat politikasının vatandaşları mağdur ettiğini ve gelen tepkiler üzerine deniz ulaşımı konusunda çalışma başlattıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Zaten İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işletme tarzında devam etseydi sistem biz bu işe girmezdik. Bizim Bursa'da yapacak çok işimiz var. Ancak çok farklı parametrelerle sistem değiştirildi. Yan yana oturan yolculardan biri 1 TL diğeri 27 TL'ye yolculuk yapmaya başladı. Biletin alındığı yere göre fiyat uygulaması yapıldı. Bunlar vatandaşların tepkilerine yol açtı. İstanbul ekonomik anlamda bizim en fazla yolculuk yaptığımız bir il. Bu işin düzene girmesi için deniz ulaşımına girmek zorunda kaldık. Bursa için bu kadar önemli olan bir konuyu kimsenin tekeline bırakamayız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnegöl'de yeni deneyim merkezi tasarım ve üretimi buluşturuyor
  • 04.09.2026 15:06

İnegöl'de yeni deneyim merkezi tasarım ve üretimi buluşturuyor

Kastamonu Entegre, Türkiye mobilya sektörünün önemli üretim merkezlerinden İnegö ...

Arsa yatırımında yeni dönem
  • 03.09.2026 15:21

Arsa yatırımında yeni dönem

Türkiye'de arsa ve arazi yatırımları, gayrimenkul piyasasının önemli yatırım alt ...

TÜRKÇİMENTO: ETS, yeşil dönüşümü hızlandıracak
  • 03.09.2026 11:54

TÜRKÇİMENTO: ETS, yeşil dönüşümü hızlandıracak

Türk çimento sektörünün çatı kuruluşu TÜRKÇİMENTO, Emisyon Ticaret Sistemi (ETS) ...

ETİ Alüminyum alüminyumu %15 hafifletecek
  • 02.09.2026 15:46

ETİ Alüminyum alüminyumu %15 hafifletecek

Türkiye’de madenden son ürüne kadar üretim yapabilen tek entegre alüminyum üreti ...

Urfa’nın karagülünden Londra’nın lüksüne: Bir marka hikayesi ve çıkarılacak dersler
  • 26.08.2026 18:07

Urfa’nın karagülünden Londra’nın lüksüne: Bir marka hikayesi ve çıkarılacak dersler

Orhan Eriman, Penhaligon’s markasının "Halfeti Leather" adlı parfümünden yola çı ...

Türk müteahhitler devler liginde 48 firma ile dünya ikinciliğini sürdürdü
  • 21.08.2026 12:59

Türk müteahhitler devler liginde 48 firma ile dünya ikinciliğini sürdürdü

Uluslararası müteahhitlik alanında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer ala ...