maritbet girişmaritbet
Bursa'da yapılacak 6,5 km'lik metronun startı verildi

Bursa'da yapılacak 6,5 km'lik metronun startı verildi

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde delme tünelle yapılacak ve Yıldırım İlçesi’ne değer katacak 6,5 km’lik metroda sondaj çalışmaları başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım İlçesi'nde gerçekleştirilecek olan raylı sistem delme tünel sistemiyle yer altında projelendirilecek. Yıldırım'da devam eden zemin etüt çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent içi ulaşımda en önemli çözümün raylı sistem olduğunu ve Yıldırım'da yapılacak çalışmaların yeraltından metro hattı ile çözüme kavuşacağını belirtti.

Bursa'yı raylı sistem hatlarıyla donatan ve ulaşıma alternatif çözümlerle nefes aldıran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım metro hattında başlayan çalışmaları yerinde inceledi. Delme tünelle yapılacak Yıldırım İlçesi'ne değer katacak 6.5 km'lik metroda sondaj çalışmaları başladı. 
 
Bursa'nın ulaşılabilir bir kalite kenti olması hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Başkan Altepe, “Ulaşımla ilgili tüm kördüğümlerin çözülmesi, yol, köprü, kavşak inşaatlarının yanında özellikle kent içi ulaşım önemli. Metropolitan şehirlerin kent içi ulaşımının en önemli çözümü raylı sistemler… Raylı sistem imalatlarıyla birlikte, Bursa'yı boydan boya geçen BursaRay inşaatımız ve şu anda devam eden İstanbul Caddesi ile ilgili imalatlarımızla Bursa'da toplam 60 kilometre raylı sisteme ulaşılmış oluyor. Bundan sonra yapacağımız raylı sistem imalatları artık tamamen yerin altından olacak” dedi.

İlave tüm raylı sistem hatları yeraltından gidecek

Daha önce yerin üstünde düşünülen tüm bölgelerde çalışma zorluklarından, mevcut yolların yükü taşıyamayacağından ve otopark sıkıntılarından dolayı imalat sıkıntılarının var olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Artık tamamen tüm ilave hatlarımız yeraltından giden metro hatları olacak. Metro vagonlarımız, yerin yaklaşık 25 – 30 metre altından gidecekler. İlk etapta başlattığımız Yıldırım metro hattımız, yaklaşık 6 bin 200 metre ve bu hattın 6 istasyonu var. Tüm bu hatla ilgili proje çalışmalarını hızla başlattık” diye konuştu.
Başkan Altepe, bir yandan projelerin detaylarının hazırlandığını diğer taraftan da zemin etütlerinin yapıldığını ifade ederek, “Yaklaşık 6,5 km'ye yakın güzergah boyunca, tam 34 noktada zemin etüdü yapılıyor. İşte bu güzergahımız Demirtaşpaşa – Gökdere arasından Demirtaşpaşa istasyonunun oradan, Haşim İşçan Caddesi'nden itibaren başlıyor ve daha sonra Davutkadı - Tayyareci Mehmet Ali Caddesi – Mesken – Şevket Yılmaz Hastanesi ve Mimar Sinan İstasyonu'na ulaşmış oluyor” dedi.

44 m derinlikte zemin etüdü çalışması

Şu anda yapılan sondajda 44 m derinliğe inildiğini belirten Başkan Altepe, “44 m derinlikte zemin araştırması yapılıyor ve bu zemin araştırmasına göre projenin detayları çıkacak. Yeraltındaki tünelin açma metotları ve sistemi buna göre kurulmuş olacak ki herhangi bir sıkıntı yaşanmasın. 250'şer metre aralıklarla tüm güzergah boyunca Demirtaşpaşa'dan Mimar Sinan İstasyonuna kadar bu sondajlar yapılıyor. Normalde 250 metre aralıklarla, istasyonda da 75'er metre aralıklarla 34 ayrı noktada sondaj yapılıyor. Bununla birlikte artık projenin imalatlarının tüm detayları, imalat ve tünel sistemi tam olarak ortaya çıkacak. Proje bitirilerek, inşallah en kısa zamanda ihale edilerek devletimizin, hükümetimizin de desteğiyle Yıldırım'ımıza güzel bir metro hattı kazandırmış olacağız. Daha sonra diğer bölgelerle devam edecek ve Bursa'nın kent içi ulaşımında en büyük katkıyı sağlayacak en önemli projelerden biri...” şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, yaklaşık 1,2 milyar TL (1,2 katrilyon) olan projenin bir an önce ihalesini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!
  • 17.10.2017 09:51

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Bursa mitinginde yapılmasını istediği ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!
  • 01.10.2017 13:45

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!

Bursa’da trafiğin düğüm noktalarından biri olan Orhaneli kavşağı ile Acemler ara ...

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı
  • 30.09.2017 16:29

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey’e yapılan ulaşım yatırımları ...

Bursa'nın yapı stoğu daha güçlü hale geliyor
  • 27.09.2017 09:55

Bursa'nın yapı stoğu daha güçlü hale geliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yıkımlarla kent nefes alırken, ay ...

Cilimboz'da ulaşım etabı tamamlanıyor
  • 24.09.2017 11:36

Cilimboz'da ulaşım etabı tamamlanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cilimboz Deresi etrafındaki dere ıslah ve çevre düz ...

Demirtaşpaşa İlkokulu’ndaki yenileme çalışmaları hızlandı
  • 22.09.2017 14:28

Demirtaşpaşa İlkokulu’ndaki yenileme çalışmaları hızlandı

Bursa’da kent merkezindeki ilk günkü orijinalliği ile yeniden yapılan Demirtaşpa ...