maritbet girişmaritbet
Bursa'da bedelsiz elektrik üretilecek

Bursa'da bedelsiz elektrik üretilecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ’ye ait Görükle G46 deposunun üzerine yerleştirdiği 960 panelle güneşten 250 KW’lık elektrik üretimine başladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ bütçesiyle Büyükşehir Belediyesi adına inşa edilen Güneş Enerji Santrali (GES) alanında incelemelerde bulundu. Bursa'nın gelişmesi ve kalkınması için tüm sektörlere el attıklarını ve mevcut potansiyelleri bir bir harekete geçirdiklerini belirten Başkan Altepe, GES yatırımlarının da bu kapsamda gerçekleştirildiğini bildirdi. GES, Rüzgar Elektrik Santrali (RES) ve Hidroelektrik Santrali (HES) gibi yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlara yoğun bir şekilde devam ettiklerini söyleyen Başkan Altepe, “Sahip olduğumuz tüm mekanlarda üretim yapmak için planlama yapıyoruz. Bulduğumuz tüm noktaları üretim yelpazemizin içerisine almak için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Başkan Altepe, BUSKİ'ye ait Görükle'deki G46 deposunda güneşten bedelsiz elektrik üretileceğini kaydetti. Depo üzerindeki 4000 metrekarelik alanın güneş panelleriyle kaplandığını, 960 kolektörün hakim pozisyonlarda çatıya monte edildiğini vurgulayan Başkan Altepe, “İnşallah atıl vaziyetteki bu alanda elektrik üreteceğiz. Buradaki potansiyel 250 KW'lık enerji gücüne ulaşmış durumda. Yenilenebilir enerjide örnek bir çalışmayı bu şekilde gerçekleştirerek, Bursa ekonomisine katkı sağlamış oluyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Güney Marmara Otoyolu sanayi şehirlerini birleştirecek
  • 17.12.2025 13:16

Güney Marmara Otoyolu sanayi şehirlerini birleştirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yalova ile İzmit arasında inşa ...

Orhangazi'de hak sahipleri evlerine kavuştu
  • 12.12.2025 18:11

Orhangazi'de hak sahipleri evlerine kavuştu

TOKİ tarafından Bursa Orhangazi Arapzade Mahallesi'nde yapımına başlanan 168 sos ...

Bursa’ya Hızlı Tren 2026’da geliyor
  • 21.11.2025 17:15

Bursa’ya Hızlı Tren 2026’da geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İnegöl Giriş Kavşağı Açılış Tör ...

Bursa Tarihi Hanlar Bölgesi yeniden ortaya çıktı
  • 08.04.2025 11:46

Bursa Tarihi Hanlar Bölgesi yeniden ortaya çıktı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nd ...

İstanbul'da kira yardımı 5 bin 500 liradan 8 bin liraya çıkıyor
  • 23.12.2024 10:19

İstanbul'da kira yardımı 5 bin 500 liradan 8 bin liraya çıkıyor

Bakan Kurum, kentsel dönüşümde kira yardımı artışıyla ilgili açıklama yaptı. Bun ...

Samsun Adliyesi, kendi enerjisini üretecek
  • 04.09.2024 12:08

Samsun Adliyesi, kendi enerjisini üretecek

Samsun'da 4 bloktan oluşan adliyenin hizmet binasının çatı katına kurulacak Güne ...