maritbet girişmaritbet
Bursa'da 450 milyon TL’lik çevre yatırımı!

Bursa'da 450 milyon TL’lik çevre yatırımı!

"Yaşanılmasından mutluluk duyulan sağlıklı şehir Bursa” vizyonuyla çalışan Bursa Büyükşehir Belediyesi, 450 milyon TL’lik çevre yatırımı yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin “yaşanılmasından mutluluk duyulan sağlıklı şehir Bursa” vizyonuyla çalışmalarına hız verdiklerini belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, bu kapsamda önemli çevre yatırımları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gemlik Körfezi ve Nilüfer Çayı'nın kirlilikten arındırılması gibi devam eden projeler başta olmak üzere, atık sulardan kaynaklanan kirliliği önlemeye yönelik 450 milyon TL'lik çevre yatırımı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Çetinavcı, “Körfezdeki kirliliğin önüne geçebilmek için Küçükkumla, Gemlik, Kurşunlu ve Mudanya'da atık su arıtma tesisleri inşa ediyoruz. Buralardaki atık su arıtma tesislerimizi besleyecek kolektör imalatlarını tamamladık. Yine aynı şekilde Nilüfer Çayı'nın kirlilikten arındırılmasını sağlayacak Akçalar ve Nilüfer atık su arıtma tesislerini devreye alacağız. Bu tesislerimize şehrin batı yakasındaki evsel ve endüstriyel atıkları taşıyacak olan kolektör inşaatlarını büyük oranda tamamladık. Bütün bu çalışmalarımızı 1.5 yılda bitirmeyi hedefliyoruz. 1.5 yıl sonra Gemlik Körfezi'nin her noktasında denize girilebileceği gibi Nilüfer Deresi de eski hayat dolu günlerine kavuşmuş olacak” dedi.

Atık su arıtma tesislerinden çıkacak atık çamurların bertaraf edilmesi sırasında oluşacak ısıdan elektrik üretilmesini esas alan “Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisinin Türkiye'de bir “ilk” olduğunu vurgulayan BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, tesise ilişkin bilgi alabilmek için büyükşehirlere bağlı su ve kanalizasyon idarelerinin genel müdürleri, genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarının kendilerini ziyaret ettiklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

BUSKİ borçlarında yapılandırma fırsatı!
  • 28.11.2020 08:37

BUSKİ borçlarında yapılandırma fırsatı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’ne borcu olan abonelere 31 Ağu ...

Mustafakemalpaşa’da içme suyu hattı yenileniyor!
  • 31.10.2020 07:30

Mustafakemalpaşa’da içme suyu hattı yenileniyor!

Bursa Mustafakemalpaşa İlçesi’nin içme suyunu sil baştan yenileyecek 326 kilomet ...

Kütahya Porselen, pandemideki kaybı telafi etti
  • 25.09.2020 09:37

Kütahya Porselen, pandemideki kaybı telafi etti

Türk sanayisinin önemli mihenk taşlarından biri konumundaki Kütahya Porselen, 50 ...

BUSKİ'den 12 milyon 500 bin TL'ye satılık arsa!
  • 15.11.2018 10:36

BUSKİ'den 12 milyon 500 bin TL'ye satılık arsa!

Mülkiyeti Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü'ne ai ...

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!
  • 17.10.2017 09:51

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Bursa mitinginde yapılmasını istediği ...