maritbet girişmaritbet
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Balkanlar'daki tarihi dokuyu tekrar canlandırıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Balkanlar'daki tarihi dokuyu tekrar canlandırıyor!

Son olarak Kosova-Kaçanik'teki Sinan Paşa Camisi'nin restorasyon çalışmalarını başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Balkanlar'daki Osmanlı mirasına sahip çıkan çalışmaları, sosyal faaliyetleriyle Türkiye'nin gücünü, gülen yüzünü ve desteğini soydaş ve dindaşlarımıza gösteriyor

 

Bursa'da tarihi ve kültürel mirası gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi, Balkanlar'daki Osmanlı mirasına sahip çıkan çalışmalarıyla da Türkiye'nin gücünü ve desteğini soydaşlara ve dindaşlarımıza hissettirmeye devam ediyor. En son olarak Kosova-Kaçanik'teki Sinan Paşa Camisi'nin restorasyon çalışmalarını başlattı. 
 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bulgaristan, Bosna Hersek, Makedonya ve Kosova başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi'nin, Balkan ülkelerinde yapılan restorasyon düzenleme çalışmaları, sosyal ve kültürel faaliyetleriyle Osmanlı'ya uzanan tarihi ve kültürel mirasın geleceğe taşıdığını söyledi. 
 
 
TÜRKİYE KENDİSİNİ HİSSETTİRMELİ 
 
Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Balkan ülkelerinde yaptığı rekonstrüksiyon çalışmalarının Balkanlar'da yaşayan soydaş ve dindaşlarımıza Türkiye'nin ve Bursa'nın desteğini hissettirdiğini kaydeden Başkan Altepe,, "Geleceğimiz ve güvenliğimiz için Türkiye'nin Balkanlar'da kendisini en iyi şekilde hissettirmesi lazım. Balkan ülkeleriyle imzaladığımız işbirliği ve yatırım protokolleriyle güç birliğini en iyi şekilde sağlıyoruz" dedi. 
 
BALKANLARLA KÖPRÜ OLDUK 
 
Balkanlar'ın Türkiye ve özellikle Bursa'ya benzediğine dikkati çeken Başkan Altepe, "Bölgeye yaptığımız yatırımlar nedeniyle Bursa, Türkiye ile Balkanlar arasında köprü oldu, Eski dönemlerin aksine, artık tüm gittiğimiz toplantılarda sadece Türk bayrağı açılır oldu. Balkanlar'ın her köşesinde, çok büyük bir Bursa ve Türkiye sevgisi oluştu. Cemiyetler, anma törenleri, sünnet şölenleri, at yarışları... Bulgaristan'dan Bosna'ya kadar Bursa, tüm Balkanlar için önem taşıyor. Orada evimizde gibi hissediyoruz. Bunlar güzel gelişmeler. Bu birliğin geliştirilmesi için kent dinamiklerimizin de desteğine ihtiyacımız var. Balkanların fethi Bursa Osmanlı'nın başşehri iken yapılmıştır. Bu sebepten buradaki değerlerimize sahip çıkmak Bursa'nın boynuna borçtur." şeklinde konuştu. 
 
 
ESERLER GELECEĞE TAŞINIYOR 
 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bulgaristan, Bosna Hersek, Makedonya ve Kosova başta olmak üzere Belediyenin, Balkan ülkelerinde yaptığı restorasyon ve düzenleme çalışmaları, sosyal faaliyetleriyle Osmanlının tarihi ve kültürel mirasını geleceğe taşıdığını söyledi. Büyükşehir, bugüne kadar onlarca tarihi eserin restorasyonunu gerçekleştirdi. 
 
OKUL PROJESİ DE VAR 
 
Restore edilecekler Üsküp'teki Rıfai Dergahı ve Gazi Baba Türbesi'ninrekonstrüksiyonu, Cuba şehrinde okul projesi ve meydan çalışmaları, Bulgaristan-Çepintsi'deki büyük bir caminin onarımı, Kirkova'daki tarihi bir caminin restorasyonu. 
 
SÜNNET VE TÖRENLER 
 
Şölen tadında bir yardım…
 
 Balkan şehirlerinde aşure dağıtımı, iftar yemekleri, Saraybosna, Üsküp, Cebel ve diğer şehirlerde sünnet şöleni, Murad Hüdavengar'ı Anma Törenleri, Balkan belediyelerine araç yardımı, Mestanlı'da kurban yardımı, Balkanlı gençlerin Bursa'da misafir edilmesi... 
 
SİNAN PAŞA NIN EMANETİ, SİNAN PASA CAMİİ 
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Kaçanik'teki Sinan Paşa Camii, Arnavut asıllı Osmanlı Veziri Koca Sinan Paşa tarafından yaptırılmış. Kaçanikli cemaat cami önünde görülüyor. 
 
Restore edilen eserler
Akıncı beylerinden İsa Beyin Üsküp'te yaptırdığı İsa Bey Camisi'nin restorasyonu da Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Restore edilen eserler Belediyesi, Osmanlı eserlerinin restorasyonunu tamamlayarak yeniden tarih sahnesindeki yerini almasını sağlıyor 
 
Makedonya'da Kebir Mehmet Çelebi Camii, İsabey Camii Haziresi düzenleme ve restorasyonu, Alaca (İshak Paşa) Camii, Yiğit Paşa Mezarı rekonstrüksiyonu, Rufai Tekkesi, Gazi Baba Türbesi, Hatuncuk Camii, Arasta Camii, Butel Camii, Tarihi Üsküp Sancağı (Valilik) Binası restorasyon projesi; Kosova'da Mamuşa Belediyesi Hizmet Binası, Kaçanik Camii restorasyonu, Bulgaristan'da çocuk parkı yapımı, Dedeler Köyü Camii ve Okulu restorasyonu, Madan Camii ve Kabaağaç Köyü Camii onarımı, Eğrek Köyü Camii Minaresi restorasyonu, Kırcaali Tuzluk Köyü Camii inşaatı, Mestanlı Kent Müzesi, Cebel Meydanı ile Bosna Hersek'te de Bakırbaba Camii restorasyonu.
 
Halil Delice/Türkiye 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...