maritbet girişmaritbet
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi açılışa hazırlanıyor

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi açılışa hazırlanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 25 Ocak'ta hizmete açılacak olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde açılış için son hazırlıklar yapılıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte açılış öncesi son hazırlıkları yerinde inceleyen Vali Münir Karaloğlu, Türkiye'nin en önemli bilim merkezlerinden birini Bursa'ya kazandırmaları nedeniyle Başkan Altepe'yi kutladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu dönem kente kazandırdığı stadyum ve yeni belediye binası gibi anıtsal yapılar arasında yer alan Bilim ve Teknoloji Merkezi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da katılacağı törenle kapılarını ziyaretçilere açıyor. Yaklaşık 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 20 bin metrekare alan üzerine kurulan Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde açılış öncesi son hazırlıklar hummalı bir şekilde sürürken, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte son hazırlıkları yerinde inceledi. Bilimin Sultanları Sergisi'ni gezen Vali Karaloğlu, daha sonra Başkan Altepe ile birlikte tüm deney ünitelerini test etti. Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan'dan deney ünitelerinin işlevleri hakkında bilgiler alan Karaloğlu, çocukların derslerde gördükleri tüm konuları burada uygulayabilecek olmasının sevindirici olduğunu vurguladı.

Bilime olan merak artacak
Türkiye'de Bilim Teknoloji Merkezi tarihinin çok eski olmadığını henüz 3-4 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, Türkiye'de bilim ve teknoloji merkezlerinden en önemlisinin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını söyledi. Merkezin Cumartesi günü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla açılacağını ifade eden Karaloğlu, “Bilim meraklıları artık hem bilimin tarihini sergilerle öğrenecek hem de dokunak, deneyerek öğrenme şansı bulacak. Burada asıl hedef bilime olan merakı artırmak. Büyükşehir Belediyemizi kutluyorum. Umarım burayı gezen çocuklarımızın bilime olan merakı artar ve gelecekte ülkemizin önünü açacak buluşların sahibi olurlar” dedi.

Çevre illere de hitap edecek
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de bu ölçekte bir bilim merkezinin Avrupa'da bile olmadığını sadece birkaç tane Amerika'da olduğunu belirterek, böyle bir anıtsal yapıyı kente kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çocukların okulda gördükleri fizik, mekanik, astronomi gibi alanlardaki teorik bilgileri artık pratiğe dönüştürme imkanı bulacağını dile getiren Başkan Altepe, “Sadece Bursa'ya değil, çevre illere de hizmet verecek olan Bilim ve Teknoloji Merkezimizin gençlerimiz ve çocuklarımız tarafından en güzel şekilde kullanılmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...