maritbet girişmaritbet
Bugün gazetelerin gündeminde neler var?

Bugün gazetelerin gündeminde neler var?

Ulusal basında yer alan gazetelerin ilk sayfalarından haber başlıkları sizler için hazırlandı

 

TÜRKİYE
 
Olacak galiba
 
Uzun süredir PKK'nın elinde rehin tutulan 8 kamu görevlisinin serbest bırakılmasıyla çözüm yolunda önemli bir eşik aşılmış oldu.
 
HABER TÜRK
 
Barışa ilk adım
 
Çözüm sürecinde çok önemli bir aşama başarıyla sona erdi. PKK'nın kaçırdığı 8 kamu görevlisi Kandil'den teslim alındı, ailelerle aylardır süren hasret bitti.
 
MİLLİYET
 
19 ay sonra eve dönüş
 
Çözüm sürecinde en önemli virajlardan biri dün aşıldı. PKK'nın elindeki 8 kamu görevlisi herhangi bir provokasyon yaşanmadan evlerine döndü.
 
SABAH
 
Sağduyu ve coşku
 
PKK'nın elindeki 8 kamu görevlisi, ikinci Habur krizi yaşanmadan yurda döndü.
 
HÜRRİYET
 
Soğuk temas
 
PKK elindeki 8 kamu görevlisini dün Kuzey Irak'ta teslim etti. Giden heyettekiler ile PKK'lılar kucaklaşmadılar. Serbest kalan kamu görevlileri de PKK'lıların elini sıkmadı.
 
 
 
VATAN
 
8'den 5'e devlete sonra kendine
 
Tam Gün Yasası esniyor. Kamuda çalışacak doktor muayenehane açamayacak ama mesai bitimi hastanede özel hasta kabul edebilecek
 
 
 
RADİKAL
 
Statü değil eşitlik
 
Başbakan Yardımcısı Bozdağ,'Kürtlere statü, Öcalan'a özgürlük' söylemini ve muhalefetten gelen eleştirileri yanıtladı. Bozdağ,''Af söz konusu değil'' dedi.
 
 
 
AKŞAM
 
Firari babalar zamana yenildi
 
Babalık davası açma hakkını süreyle sınırlayan 86 yıllık yasa resmen ortadan kalktı. Bırakıp giden, evlatlığa kabul etmeyen, nüfusa almayan babalara karşı bir yıllık zamanaşımı engeline takılmadan dava açılabilecek. Düzenleme yaklaşık 500 bin kişinin lehine işleyecek. Babalık davaları patlayacak.
 
 
POSTA
 
İyi halden 4 yıl indirim
 
Zonguldak'ta Kısmet K. (24), çeşitli festivallerde break dans yaparak para kazanıyordu. Eylül 2009'da hayranı olan 14 yaşındaki M.A. adlı kızı konuşma bahanesiyle evine götürüp tecavüz etti. Tutuklu yargılanan Kısmet K. Şubat 2012'de 21 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay bu kararı bozunca Kısmet K. dün yine hakim karşısına çıktı.
 
 
YENİ ŞAFAK
 
Almanya'ya ağır suçlama
 
Türk anne ve 7 çocuğunun öldüğü Backnang faciası bir kez daha Almanya'daki ırkçı saldırıları gündeme getirdi. Almanya uzmanı Prof. Dr. Faruk Şen, ''Yangın elektrik kontağından çıkmış olabilir ama aynı bölgede bir ayda 12 kundaklama oldu. Alman derin devleti bu saldırıları destekliyor'' dedi.
 
 
ZAMAN
 
PKK silah bırakırsa reform süreci hızlanır
 
Cumhurbaşkanı Gül, çözüm sürecinde herkesin sorumlu davranmasını istedi. İsveç ziyaretinde gazetecilere konuşan Gül, “Şiddet durursa  güvenlik politikalarından reform politikalarına geçiş kolaylaşır. Herkes bunun kıymetini bilsin ve netice inşallah iyi olsun.” dedi. 
 
CUMHURİYET
 
‘Kopya' aklandı
 
Avukatlıktan adli ve idari yargıya geçiş sınavında 4 evli çiftin birbirine yakın, bazı adayların da çok yüksek puan alması üzerine başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi. ÖSYM tespitlerine rağmen delil bulunamadığını savunan savcılık, iptal edilen sınavın yerine yapılan yeni sınavda düşük puan alan şüphelilerin “ailevi nedenlerle iyi hazırlanamadığını” öne sürdü.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akgün: "Büyükçekmece'de kentsel dönüşüme devam edeceğiz"
  • 17.11.2020 15:17

Akgün: "Büyükçekmece'de kentsel dönüşüme devam edeceğiz"

Atatürk Mahallesi'ndeki binanın yıkım çalışmalarını inceleyen Büyükçekmece Beled ...

Türkiye Gazetesi reklamının kamera arkası yayında!
  • 16.09.2013 22:09

Türkiye Gazetesi reklamının kamera arkası yayında!

Türkiye Gazetesi'nin yeni reklam filminin kamera arkası görüntüleri emlaktasonda ...