maritbet girişmaritbet
Boğaziçi'nin gönüllü öğrencileri trafiğe el attı

Boğaziçi'nin gönüllü öğrencileri trafiğe el attı

Trafik Kontrol Merkezi'nde gönüllü öğrenciler, İstanbul trafiğine alternatif çözüm yolları arayacak

Boğaziçi Üniversitesi'nde kurulan, akıllı ulaşım sistemleri kullanılarak trafiğin yönetildiği Trafik Kontrol Merkezi'nde gönüllü öğrenciler, İstanbul trafiğine alternatif çözüm yolları arayacak.

Boğaziçi Üniversitesi'nde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü'nce hazırlanan "Trafik Laboratuvarları Projesi" kapsamında, Trafik Kontrol Merkezi'nin küçük ölçekli modeli açıldı.

Merkezde yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden oluşan 20 kişilik grup, trafiği inceleyerek, bu konuda çalışmalar yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürü Mehmet Necip Ertaş, burada yaptığı konuşmada, trafiğin izlenmesi, anlık olarak trafik kontrol merkezleriyle trafiğin yönetilmesi gibi çalışmaları gelişmiş teknolojilerle hayata geçirdiklerini söyledi.

İstanbul trafiğinin rahatlatılması yönündeki çalışmaların devam ettiğini belirten Ertaş, "Bu kapsamda bugün Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle Trafik Kontrol Merkezi'ni hayata geçirmiş bulunmaktayız. Buradaki öğrenciler, artık yaşayan trafik ortamına da destek sağlamış olacak. Merkeze Trafik Kontrol Merkezimizden devamlı veri akışı olacak" diye konuştu.

Ertaş, merkez sayesinde öğrencilerin trafik sektörüne daha çok ilgi göstereceğini dile getirerek, "İstanbul'da kameralar, radarlar var. Bunlar, devamlı kontrol merkezimize veri aktarıyor. Bugün bu merkeze de artık veri gelmeye başlıyor. Öğrencilerimizin bu veriler sayesinde geliştirecekleri çeşitli simülasyonlarla kent trafiğine intibak sağlayacağı ümidiyle bu merkezi kurduk. Bizim kontrolümüzden ve uygulanabilirliği görüldükten sonra trafikteki gerekli iyileştirmeler, bu merkez tarafından sağlanacaktır" bilgisini verdi. 

"Dünyada yapılan birkaç laboratuvardan biri"

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ilgın Gökaşar da projenin gerçek zamanlı verilerin üniversitelerle paylaşılması ve paylaşımdan doğan verilerle İstanbul'un trafiğine çözüm bulması amacını taşıdığını ifade etti.

Gökaşar, öğrencilerin gerçek zamanlı verileri kullanarak kaliteli projeler üretip İstanbul'un trafiğine çözümler bulacaklarına inandığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Bildiğim kadarıyla dünyada yapılan birkaç laboratuvardan biri. Hem belediyenin ve hem okulun ortaklaşa kurduğu bir sistem. Gönüllü öğrenciler, trafiğe el attı. Daha önce derslerde bu tarz şeyleri teorik olarak gören öğrenciler, şimdi kameralardan istedikleri an, istedikleri yerin görüntülerini alarak, belli başlı çözümler sunacak. İstanbul'da 900 kamera var. İleride belki araçtan araca haberleşme ya da daha başka akıllı ulaşım sistemleri de üretilecektir diye düşünüyorum. Bu sistemler de bu laboratuvardan çıkacaktır."

Boğaziçi Üniversitesi'nde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü'nce hazırlanan "Trafik Laboratuvarları Projesi" kapsamında, Trafik Kontrol Merkezi'nin küçük ölçekli modeli açıldı. Merkezde yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden oluşan 20 kişilik grup, trafiği inceleyerek, bu konuda çalışmalar yapacak.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakanlık açıkladı! Boğaziçi Üniversitesi imara mı açılıyor?
  • 08.10.2021 11:27

Bakanlık açıkladı! Boğaziçi Üniversitesi imara mı açılıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "Boğaziçi Üniversitesi imara açılacak" iddiasına ...

İlk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı
  • 15.06.2021 13:47

İlk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü ...

Boğaziçi Üniversitesi’nde İnşaat Laboratuvarı Binası yükseliyor
  • 29.04.2021 11:06

Boğaziçi Üniversitesi’nde İnşaat Laboratuvarı Binası yükseliyor

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü’nde inşa edilecek “İnşaat Laboratuvarı Bi ...

Boğaziçi Üniversitesi'nin kafeteryasında yangın!
  • 20.02.2021 09:08

Boğaziçi Üniversitesi'nin kafeteryasında yangın!

Beşiktaş'ta bulunan Boğaziçi Üniversitesi Hisar Kampüsü içerisindeki bir kafe al ...

Avcılar Belediyesi depreme, dönüşüm toplantısında yakalandı!
  • 02.11.2020 09:16

Avcılar Belediyesi depreme, dönüşüm toplantısında yakalandı!

Avcılar Belediyesi büyük depreme, Hayat Kurtarma Hareketi adını verdiği kentsel ...

Deniz suyuyla üretilen betonlar depreme dayanıklı mı?
  • 19.10.2020 10:27

Deniz suyuyla üretilen betonlar depreme dayanıklı mı?

Boğaziçili araştırmacılar deniz suyuyla beton üretmenin imkânlarını araştırıyor. ...