maritbet girişmaritbet
Boğaz köprülerinden günde 250 bin araç geçmesi gerekirken 600 bin araç geçiyor!

Boğaz köprülerinden günde 250 bin araç geçmesi gerekirken 600 bin araç geçiyor!

Boğazdaki köprülerden günde 250 bin araç geçmesi gerekirken bu rakam 600 bine çıkıyor. Karayolları Genel Müdürü Turhan, günde 250 bin otomobile eşdeğer aracın geçmesi gereken köprülerden 600 bin aracın geçtiğini bildirdi

 

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Asya ve Avrupa arasında kara yolu taşımacılığın yükünü çeken Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden günde 250 bin otomobile eşdeğer araç geçmesi gerekirken, bu rakamın 600 bin olarak gerçekleştiğini belirtti.
 
Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası ulaşım koridorları üzerinde yer alan Türkiye'nin, bölgesel ve kıtalar arası ticarette köprü konumunda olduğunu ifade etti.
 
Bunun için ulaşım sistemlerinin aksama olmayacak şekilde düzenlenmesi ve geliştirilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Turhan, şunları söyledi:
 
"Uluslararası ticaretin ulaştığı boyutlar, ulaşım sisteminde özellikle kara yolu altyapı projelerinin önemini arttırmaktadır. Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı 1. Bölge Müdürlüğü sınırları içinde yer alan Kuzey Marmara (3. Boğaz Köprüsü dahil) Otoyolu Projesi Odayeri-Paşaköy kesimi güzergahı, Avrupa yolları kapsamında olan E-yolları ağında yer almaktadır. TEM güzergahının bir parçası olan bu yol, Türkiye'nin hem yük hem de yolcu taşımacılığında trafik talebinin en yoğun olduğu ana kara yolu koridorları olarak kabul edilmektedir."
 
İstanbul'da kent içi ulaşımın yüzde 87'si kara yolu ile sağlanıyor
Yüzyıllardır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan kültür beşiği İstanbul'un, Asya ve Avrupa'yı buluşturduğunu dile getiren Turhan, şöyle devam etti:
 
"İstanbul finanstan ulaşıma, küresel ticaretten sosyal hayata her alanda çevre şehirleri ve ülkeleri etkileyen doğal bir başkent konumundadır. Eski dünya olarak bilinen Asya, Avrupa ve Afiraka kıtaların en önemli şehri İstanbul, 13 milyon kişiye ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul'da 3 milyona yaklaşan araç sayısı her geçen gün artmaktadır. Transit geçişlerle birlikte her gün 15 milyon insan trafiğe çıkmakta ve bu sayının 2023 yılında 35 milyona çıkması beklenmektedir. Ticaretin, günlük seyahatlerin ve kıtalar arası geçişin bu denli yoğun olduğu İstanbul'da kent içi ulaşımın yüzde 87'si kara yolu ile sağlanmaktadır."
 
Boğaz köprüleri kapasitelerinin üstünde çalışıyor
Türkiye'nin en büyük şehri ve sanayi kenti olan İstanbul'un önemli bir ekonomik, kültürel, turistik ve sosyal merkez olduğunu vurgulayan Turhan, şöyle konuştu:
 
"Tüm bu özellikleri nedeniyle mevcut ulaşım sistemleri, özellikle boğaz geçişlerinde, kapasitelerinin üzerinde bir trafik yükü altındadır. Asya ve Avrupa arasındaki kara yolu taşımacılığın yükünü çeken her iki köprüden günde 250 bin otomobile eşdeğer araç geçmesi gerekirken, bu rakam 600 bin olarak gerçekleşmekte, buna göre köprüler olması gerekenin 2.5 katı kapasiteyle çalışmaktadır. Boğaz köprüleri ve köprülere ulaşım sağlayan çevre yolları üzerinde meydana gelen kuyruklar nedeniyle boğazı geçme sürelerimiz 45 dakika ile bir saat arasında uzamaktadır.
 
Türkiye'nin gayri safi yurtiçi milli hasılasına en yüksek katkıyı sağlayan, ülke ekonomisinin bel kemiğini oluşturan ve nüfusun önemli bölümünün yaşadığı Marmara Bölgesi'nde mevcut yollarda artan trafik yoğunluğu sonucunda, yol güvenliği, seyahat süresinin uzaması gibi problemlerle karşı karşıya kalınmaktadır."
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor
  • 11.10.2023 14:17

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ...

FSM ve YSS köprüleri Azerbaycan bayrağının renkleriyle aydınlatıldı
  • 09.11.2022 09:43

FSM ve YSS köprüleri Azerbaycan bayrağının renkleriyle aydınlatıldı

Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve Yavuz Sultan Selim köprüleri, Azerbaycan'ın Karabağ ...

15 Temmuz Şehitler Köprüsü 49 yaşında!
  • 31.10.2022 09:47

15 Temmuz Şehitler Köprüsü 49 yaşında!

Hizmete 30 Ekim 1973'te açılan ve günlük ortalama 200 bin aracın kullandığı 15 T ...

FSM Köprüsü, Dünya Alzaymır Günü için mor renge büründü
  • 22.09.2022 10:40

FSM Köprüsü, Dünya Alzaymır Günü için mor renge büründü

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü, 21 Eylül Dünya Alzaymır Günü'ne dikkati çekme ...

FSM Köprüsü, Brezilya bayrağının renklerine büründü
  • 08.09.2022 09:30

FSM Köprüsü, Brezilya bayrağının renklerine büründü

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü, Brezilya'nın bağımsızlığının 200. yılı dolayı ...