maritbet girişmaritbet
Binali Yıldırım: Marmaray projesini iki veya üç ay erken açabiliriz!

Binali Yıldırım: Marmaray projesini iki veya üç ay erken açabiliriz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara metrolarında, Batı Kent ve Çayyolu Hattı ve Sincan Hattı'nın 2013 sonu, Marmaray' ın ise 2013 sonu itibarı ile bitirilmesini hedeflendiklerini belirterek; hatların iki üç ay önce tamamlanması için bazı çalışmalar yaptıklarını söyledi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara metrolarında, Batı Kent ve Çayyolu Hattı ve Sincan Hattı'nın 2013 sonu, Marmaray' ın ise 2013 sonu itibarı ile bitirilmesini hedeflendiklerini belirterek; hatların iki üç ay önce tamamlanması için bazı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Romanya Ulaştıma ve Altyapı Bakanı Ovidiu Ioan Sılaghı makamında ağırladı. Bakan Yıldırım, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ankara'da kapanan güzergahların ne zaman açılacağına ilişkin soruya, 'Bütün çalışmalar esnasında bazı güzergahların kapatılması ortaya çıktı. Yaşadığımız trafik sıkışıklığının nedeni de bu. Hedefimiz ekim sonundan önce bu güzergahların açılmasını düşünüyoruz.' şeklinde cevap verdi.

Bakan Yıldırım, metro çalışmalarının yerel seçimlerden önce bitirilmesinin söz konusu olup olmadığı şeklindeki bir soruya da şu cevabı verdi:

' Programımız Ankara metrolarında iki hattın, Batı Kent ve Çayyolu Hattı ile Sincan Hattı'nın 2013 sonu itibarı ile tamamlanması hedeflenmiştir. Aynı şekilde Marmaray' ın 2013 sonu itibarı ile bitirilmesini hedefliyoruz. Seçimlerin öne alınmış olması ile birlikte açıkçası burada ne yapabiliriz. Açabilir miyiz, açamaz mıyız, bu çalışmalar sonunda ortaya çıkacak. Ama seçimler öne alınsa da alınmasa da bizim 2013 yılı sonu hedefimizi hala geçerli. Bunu birkaç ay öne çekebilir miyiz, bunun çalışmasını arkadaşlar yapıyorlar. Hizmetler seçimlere endeksli yapılmaz, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gideremeye dönüktür. Seçimler gelip geçicidir ama hizmetlerin kalıcı olması lazım. Bütün ekibin bu anlayışla gece gündüz çalışmaları devam etmektedir.'

KONUK BAKAN MARMARAY'I İNCELEYECEK

Görüşmeleri ile ilgili açıklama yapan Bakan Binali Yıldırım, Ankara ve İstanbul'da konuk bakanın çeşitli temaslarda bulunacağını söyledi. Özellikle denizcilik alanında ortak iş alanlarını belirleyeceklerini kaydeden Yıldırım,' Heyet, yarın Marmaray projesini inceleyecekler. Bu ara birkaç ikili görüşmelere gerçekleştirecekler bu gün. Görüşmemizde kapsamlı olarak Romanya ile ilişkilerimizi nasıl geliştirebiliriz bunu ele alacağız. İki ülke arasındaki ilişkiler ,gittikçe gelişmektedir. Bu da iki ülke ticaretine rakamlarla yansımaktadır. 2011 yılı sonu itibariyle ticaretimiz 6,6 milyar dolara ulaşmıştır. Ulaştırma Bakanları olarak ulaşımı daha da geliştirebilirsek bu rakamlar daha yüksek bir düzeye ulaşacaktır. Ulaşım olmazsa hiçbir şey olmaz. Gerek ekonomik gerekse stratejik konumu itibariyle Balkanlar'da Türkiye'nin n önemli ilişkilerinin olduğu ülkelerden biri Romanya'dır.' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin AB ile başlattığı ortak projelerle Romanya ile birlikte çalışacaklarının altını da çizen Bakan Yıldırım, iki ülkenin ulaştırma alanında önemli projelere imza atacaklarını söyledi. Karadeniz Ekonomik İşbirliği Projesi kapsamında Kasım ayında yapılacak toplantıda Romanya'yı aralarında görmekten büyük mutluluk duyacaklarını da kaydetti.

'TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİNİ DESTEKLİYORUZ'

Bakan Sılaghı ise Yıldırım'ın davetine katılacaklarını söyledi. Türkiye'nin Romanya açısında stratejik ve ticari anlamda önemli bir ülke olduğunu kaydeden Sılaghı, Türkiye'nin AB'ye üye olmasını desteklediklerini açıkladı.

Yeni Şafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı
  • 29.03.2022 16:22

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı

Betacons'un yüklenicisi olduğu, Türkiye'nin sivil teknolojiler, mobilite ve giri ...

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti
  • 03.09.2021 17:36

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yı ...

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"
  • 26.06.2021 16:35

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü T ...

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"
  • 18.06.2018 10:47

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"

Başbakan Binali Yıldırım, Çekmeköy'de vatandaşlara hitap etti. ...

"İmar barışı büyük bir reformdur"
  • 11.06.2018 16:20

"İmar barışı büyük bir reformdur"

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisince Selimiye Mey ...