maritbet girişmaritbet
Binali Yıldırım İstanbullular için müjdelerini sıraladı

Binali Yıldırım İstanbullular için müjdelerini sıraladı

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, ATV, Ahaber, A News ve A2 Televizyonu ortak yayınına katıldı.

Canlı yayında projelerini tek tek sıralayan Binali Yıldırım, İstanbul'a 37 milyonkarelik bir yeşil alan kazandıracaklarını söyledi. Belediye Başkanı seçildiğinde ilk hedeflerinden birinin trafik sorunun çözmek olduğunu ifade eden Yıldırım, bu sorun için de çok ciddi projeleri olduğunu açıkladı. Binali Yıldırım, 13 Haziran tarihli Sabah Gazetesi'nin manşeti üzerine de çok kritik değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, partisinin oyların yeniden sayımı için İstanbul İl Seçim Kurulu'na başvurduğunu belirterek, “CHP şiddetle hemen müracaat etti. Hem de gece yarısı. Hemen CHP İl Başkanı gitti. İl Seçim Kurulu, İl Seçim hakimleriyle bir araya geldi ve beş dakikada karar çıkardılar” dedi.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, dün A Haber, ATV, A News ve A2 ortak yayınında 31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimler ve 23 Nisan'da tekrar edilecek İstanbul seçimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Değerlendirmelerinde 13 Haziran tarihli Sabah Gazetesi manşetine de göndermelere yapan Binali Yıldırım, "CHP şiddetle hemen müracaat etti. Hem de gece yarısı. Hemen CHP İl Başkanı gitti. İl Seçim Kurulu, İl Seçim hakimleriyle bir araya geldi ve beş dakikada karar çıkardılar" dedi.

MÜJDELERİNİ TEK TEK SIRALADI

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, canlı yayında İstanbul için projelerini de tek tek detaylarıyla paylaştı. Trafik sorunu, yeşil alanların artırılması, piknik alanlarının artırılması, musluk sularının içilebilecek kadar temiz olması, gençler için ücretsiz internet... Binali Yıldırım tüm bu projelerinin detaylarını tek tek anlattı...

Binali Yıldırım, 31 Mart'taki şaibeli seçimler için de çok önemli açıklamalarda bulundu.

"4 ilçede sayıma izin aldık. İki ilçede de kısmen sayıma izin aldık. Bir milyona yakın oy saydırdık. Bir milyon oyda aradaki fark 29 binden 13 bine indi. 16 bin oy geri geldi. Efendim, 'Bu çalma işi nereden çıktı?' Bu çalma işi nasıl olacak? Oyları cebine koyup eve götürecek hali yok ki. Senin oyunu Banu hanıma yazar. O da çalmadır. Çünkü siz oyu bana verdiniz ve bize emanet ettiniz. Benim oyum yerli yerine gitsin diye tembih ettiniz. Bizim görevimiz senin oyunun verdiğin adaya gitmesinden emin olmak."

"BİR MİLYON OYDA ARADAKİ FARK 29 BİNDEN 13 BİNE GERİLEDİ. BUNU GÖRDÜ CHP VE ŞİDDETLE HEMEN MÜRACAAT ETTİ"

"Yüzde 10 yarıdan fazla oyu kurtardığımızı görünce dedik ki, bir dakika (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı) bu oylarının tamamı sayılmalı. Çünkü bu sonuç değişecek. Gözüküyor. Bir milyon oyda aradaki fark 29 binden 13 bine geriledi. Bir milyon oyu daha saysak bizim tarafa geçiyor. Geriye kalan 6.5 milyon oyu saysak açık ara öne geçiyoruz. Bunu gördü CHP. Gördü ve şiddetle hemen müracaat etti. Bizim arkamızdan hem de yarı gece."

Banu El, Sabah gazetesinde yer alan ve YSK'nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesine yönelik kararından 3 gün sonra emekliliğini isteyen İstanbul İl Seçim Kurulu Eski Başkanı hakim Müberra Gürdal ve iki üye hâkimin oyların yeniden sayımı engellemek için CHP'lilerle işbirliği anlatan yaptığını belgeleyen "CHP hukuku böyle kararttı" başlıklı manşetini hatırlattı ve "Görüntüleri yayınladık bugün" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım, "Yarı gece hemen CHP İl Başkanı gitti. İl Seçim Kurulu, İl Seçim hakimleriyle bir araya geldi ve beş dakikada karar çıkardılar. Biz kapılarından giremedik. Bizim arkadaşlarımız kapılarından içeri giremediler. Sonra Yüksek Seçim Kurulu'na da gitti iş. Orada da maalesef red gördük. Yeniden sayma işi tamamen gündemden düştü" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NUN 'BİNALİ YILDIRIM SORULARI İSTEDİ' YALANI

CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu'nun canlı yayın öncesindeki iftiralarına yönelik olarak çok önemli mesajlar veren Binali Yıldırım şu açıklamaları yaptı: Benim soru isteme âdetim yok. Hatta ne isteseniz sorun dedim. Benim zihnim çok berrak. Bildiğime bildim derim bilmediğimi bilmiyorum derim. Arkadaş bir yalan söyledi. Yatsı olmadan yalanı ortaya çıktı. Yalanı da hatayı da kabul etmek erdemdir.

Tamam kardeşim yalan de ve özür dile bu iş bitsin. Belli olmayan moderatörden ben nasıl soru alabilirim. Yalan ortaya çıktı yoluna devam etti. Özür dile ne kaybedersin ki? İspat et edemezsin. Kimden istedi moderatörden o da çıkıyor ki benden istemedi. Sakin olsun öfke kontrolü önemli bir şey. Belki bunun iletişimcileri, kampanya akılları buna bir şey söylüyor oda açıklama yapıyor.

CANLI YAYIN AÇIKLAMASI

Aslında başlangıçta düşünmüyordum. Bunu çok fazla gündeme getirdiler. "Korktu mu? Niye böyle davranıyor" gibi yayınlar artarak devam edince ben de bu arkadaşımızın hevesini kursağında bırakmayalım dedim. Bu arkadaşın bu hevesini de kursağında bırakmayalım, gelsin konuşalım dedim. Uğur Dündar'ı ben teklif ettim. Hem yayın yapılsın diyorlar hem de yandaş televizyonda yaparlar diyorlar. Ben öyle olmadığını ortaya koydum. Ben kim istiyorsa o gelsin dedim.

İSTANBUL PROJELERİ

Belediyeler zabıtalarla destek veriyor. Trafik denetimini tamamen belediyeye devredilmesini daha doğru olacağını düşünüyorum. İstanbul'u tamamen akıllı şehir yönetimine geçireceğiz. İstanbul'daki her insanı günlük faaliyetleri hangi işlere ilgisi var, hangi işler iyi gidiyor, neyde sorun var? Bunların bilgisi var ama bunların analiz edip beklentilerini karşılayacak önlemler alınmıyor. Ama akıllı şehir yönetiminde vatandaş size şikayet etmeyecek. Birisi arayıp sorununu demeyecek siz görüp halledeceğiz..

DENİZ ULAŞIMI İÇİN TEŞVİK

Bazı yeni iskeleler açılacak. Avcılar'dan Eminönüne veya Bostancı'ya bunun gibi. 8-9 tane ilk etapta açılabilecek. İstanbul'un eskiden halk plajları vardı. Bu plajları tekrara hayata geçireceğiz. En az 5 tane halk plajı yapağız. Marmara büyük oranda temizlendi. Vatandaşın denizle buluşturulması için özel programlarımız olacak.

İSTANBUL'A YEŞİL KORİDOR

Buralarda derelerin üzeri doldu binalar yapıldı, derelerin adı kaldı. Burada yapacağımız şey buradaki Büyükçekmece'den Pendik'e kadar yukarıya doğru yeşil koridorlar. Bu dereleri tekrar meydana çıkaracağız. Hem su akacak hem de insanlar evinden çıkacak millet bahçeleri. Millet bahçelerinden gelecek o koridorlardan yürüyüşe çıkacak. İster kuzey ormanlarına gidecek ister sahile inecek. Bu hat boyunca sahilde gidiyorsun geliyorsun önüne yalı çıktı geçemiyorsunuz. Bunlar olmayacak. Kesintisiz sahilde yürüyüş alanı olacak. Kimsenin mülküne zarar vermeyecek. Sahil herkesin ortak malıdır, kimse ben kapattım diyemez. Sahiller vatandaşın ortak malıdır. Yeşilin suyun içinde yürüyeceksiniz. Piknik yapacaksınız. Bu 37 milyon metrekarelik bir yeşil alan kazandıracak. 8.65 metrekare kişi başına düşen yeşil alan..

GENÇLERE MÜJDELER

İstanbul'da üniversite okuyan hiçbir gencimiz stajsız kalmayacak. Herkes staj yapacak. Parayla yapacak. Bin lira da para alacak. 10 GB aylık internet vereceğiz gençlere 25 yaş altı..İstanbul Havalimanı'nda 225 bin kişi çalışacak. Atatürk Havalimanı'nı fuar ve kongre merkezi, millet bahçesi ve özel inişler için kullanacağız.

  • Etiketler:

Yorum Yaz