maritbet girişmaritbet
Bikelab İstanbul Çalıştayı'nda İstanbul'da bisikletli yaşam konuşulacak!

Bikelab İstanbul Çalıştayı'nda İstanbul'da bisikletli yaşam konuşulacak!

EMBARQ TÜRKİYE – Sürdürülebilir Ulaşım Derneği ve kentsel tasarım sektörünün önde gelen firmalarından biri olan Hollandalı YARD 9, İstanbul’da bisiklet projesi başlatıyor

 

Bisikletin İstanbul'un ulaşım ağına güvenli bir şekilde entegre edilmesine katkı sağlamayı hedefleyen proje, Hollanda'dan ve Türkiye'den uzmanlarla kent-içi ulaşım paydaşlarını bir araya getirecek ‘Bikelab İstanbul Çalıştayı' ile başlayacak. Çalıştay, 18 Aralık Salı günü Salt Galata'da gerçekleştirilecek.
 
Dünya genelinde birçokbaşarılı sürdürülebilir ulaşım projesine imza atan EMBARQ'ın Türkiye merkezi olan Sürdürülebilir Ulaşım Derneği, Hollanda'daki ‘bisikletli yaşam' deneyiminiİstanbul'a aktarmak üzere Hollandalı kentsel tasarım firması YARD 9 işbirliğiile proje başlatıyor. Hollanda KraliyetiBaşkonsolosluğu'nun, Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400.yılı kutlamaları kapsamında verdiği destek ile bir yıl sürecek “Bikelabİstanbul” Projesi'nin ilk etkinliği, 18 Aralık Salı günü 13.00 – 17.00 arasındaSalt Galata'da düzenlenecek Çalıştay olacak.
 
EMBARQ Türkiye –Sürdürülebilir Ulaşım Derneği, kent içi ulaşım sorunlarına yurtiçi veyurtdışındaki uzmanlık ağı ile birlikte çözüm önerileri geliştirmek ve buçözümleri yerel yönetimler ve diğer kent-içi ulaşım paydaşlarıyla birlikteuygulamaya geçirmek üzere faaliyetlerini sürdürüyor. Bisikletin şehir içi ulaşım planlarınaentegre edilmesi ve güvenli bisiklet yollarının tasarımı konularında Antalya, Eskişehir ve Sakarya'da yerel yönetimlerlebirlikte çalışan Sürdürülebilir Ulaşım Derneği, bu çalışmalardan elde ettiğideneyimi ve yurtdışı uygulamalarından gelen bilgi birikimini İstanbul'a aktarmayıhedefliyor.
 
Hollanda'danve Türkiye'den uzmanlar ile kent-içi ulaşım paydaşları bir araya gelecek
 
Bikelab İstanbul Projesi kapsamındaEMBARQ Türkiye kapasite geliştirme çalışmaları yürütecek ve projeye uzmanlık desteğisağlayacak. Hollandalı YARD 9 ise yaratıcı fikirler ve tasarımlarla bisikletinulaşım aracı olarak kullanımını teşvik etmek üzere faaliyetler yürütecek.
 
Projenin ilk etkinliği olan Çalıştay, bisikletliulaşımın daha güvenli hale gelmesi, bisikletin  toplu taşıma ileentegrasyonun sağlanması, İstanbul'da bisiklet kültürünün geliştirilmesi gibikonulara Hollanda'dan ve Türkiye'den uzmanlar ile kent-içi ulaşım paydaşlarınınbir arada çözüm üretmesini sağlayacak. Çalıştaya Hollanda Kraliyeti İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers ve Hollanda'nın Kültür Ateşesi Daniel Stork da konuşmacı olarak katılacak. Çalıştaysonunda hazırlanacak rapor, İstanbul'da önümüzdeki dönemde yürütülecek bisikletprojelerine katkı sağlamak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacak vekamuoyuna sunulacak.
 
“Kullanıcı odaklı” bisiklet yolu tasarımı ve pilot uygulamasıgerçekleştirilecek
 
Çalıştayın ardından YARD 9 işbirliğiile ‘güvenli ve kullanıcı odaklı' bisiklet yolu tasarımları gerçekleştirmeküzere pilot uygulamalar başlayacak, tasarım atölyeleri düzenlenecek. Hazırlananbisiklet yolu tasarımlarının proje kapsamında pilot olarak uygulaması dagerçekleştirilecek. Pilot uygulamalar sonunda İstanbul'da yürütülecek diğerbisiklet projelerine katkı sağlamak üzere “İstanbul İçin Bisikletli UlaşımTasarım Rehberi” hazırlanacak.
 
EMBARQ Türkiye – Sürdürülebilir Ulaşım Derneği Hakkında
 
Sürdürülebilir UlaşımDerneği, 2002 yılında A.B.D.'nin Washington kentinde kurulan, bağımsız ve kâramacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan EMBARQ'ın Türkiye'dekimerkezidir. Kuruluşundan bugüne kadar birçok başarılı sürdürülebilir ulaşımprojesine imza atan EMBARQ, Meksika, Brezilya, Hindistan, Türkiye, Peru ve Çinolmak üzere toplam 6 merkezde hizmet vermektedir. Kent içi ulaşımın yaşamkalitesi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltarak daha yaşanabilir kentleryaratmak ortak amacına odaklanarak çalışan EMBARQ, ulaşım mühendislerindenşehir bölge planlamacılara, mimarlardan çevre mühendislerine, gazetecilerdensosyologlara kadar 100'ün üzerinde uzmanı barındırmaktadır. Türkiye'de, EMBARQAğı'nın bir üyesi olarak 2005 yılında kurulan Sürdürülebilir Ulaşım Derneği'ninkuruluş amacı, ulaşım koşullarının iyileştirilmesine uzmanlık desteği vestratejik önerilerle katkıda bulunarak kent-içi yaşam kalitesini yükseltmektir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu
  • 25.04.2024 16:52

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları, ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı d ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...