maritbet girişmaritbet
Beş yıldızlı otel yurda dönüştü

Beş yıldızlı otel yurda dönüştü

Muğla'nın Marmaris ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan İçmeler Mahallesi'ndeki “Park Panorama” otel öğrenci yurduna dönüştürüldü.

Milli Parklar Genel Müdürlüğü mülkiyetindeki Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun işletmeciliğini yaptığı “Park Panorama” adlı 5 yıldızlı otel, artık 114 öğrenciye yurt hizmeti veriyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu'nun öğrencilerinin kullandığı öğrenci yurdu otel konforu sağlıyor. 2002 yılında inşa edilen ve 1991'de kullanımı 49 yıllığına Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'na tahsis edilen tesisin turizm sezonunda otel olarak da kulllanılması planlanıyor. Tüm odalarında plazma TV ve klimanın bulunduğu yurtta yaz aylarında güneş enerjisi kış mevsiminde ise LPG 'li ısıtma imkanı sağlanıyor. 24 saat sıcak suyun aktığı otelde, 3 restoran, 1 seminer odası, çok amaçlı salon ve yemekhane bulunuyor. Öğrenciler, yaz sezonunda yüzme havuzundan da yaralanabiliyor.

OTEL KONFORUNDA ÖĞRENCİ YURDU 

MTMYO Müdürü Zekeriya Bingöl, oteli üniversiteye kazandırmak için 3 yıl boyunca Milli Eğitim Bakanlığı, mülk sahibi Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve işletmeci Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu yetkilileri ile görüşme halinde olduklarını, uzun süren ikna çabalarının sonuç vermesiyle hayallerinin gerçek olduğunu söyledi. Gerekli izinlerin alınmasının ardından otelin yurt olarak hizmete açıldığını kaydeden Bingöl, amaçlarının öğrencileri rahat ettirerek en iyi şekilde eğitim görmelerini sağlamak olduğunu ifade etti. Öğrencilerin kaldığı odalarda her türlü konforun sağlandığına değinen Bingöl, beş yıldızlı otel konforunda Türkiye'de ilk defa böyle bir hizmet verdikleri için üniversite yönetimi olarak gururlu olduklarını sözlerine ekledi.

Yurtta kalan Turizm Rehberlik Bölümü öğrencisi Mehtap Yankı, “İnanması çok zor ama 5 yıldızlı konfor içindeyiz. Yurdun okula yakın olması bizim için bir avantaj" diye konuştu. Rehberlik bölümü öğrencisi Dilek Umut ise "Otelimiz güzel. Kış mevsiminde bizlere tahsis edildi. Yaz sezonunda ise uygulamalı otel olarak da hizmet verecek. Bu yıl ilk olduğu için bazı eksiklikler vardı ama kısa sürede tamamlandı ve hizmetimize sunuldu. Bence öğrencilerin kalabileceği en iyi yurt olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GYODER'den sektöre örnek olacak öğrenci yurdu projesi!
  • 18.06.2022 15:13

GYODER'den sektöre örnek olacak öğrenci yurdu projesi!

Türkiye’nin gayrimenkul platformu GYODER,Türkiye’de hızla artan yurt ihtiyacına ...

Ev bulamayan üniversitelilere yurt tavsiyesi!
  • 01.11.2021 10:13

Ev bulamayan üniversitelilere yurt tavsiyesi!

Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği Dönem Başkanı ve BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. M ...

Sivas'ta 10 bin kişilik öğrenci yurdu KYK'ya devredildi
  • 23.11.2018 08:37

Sivas'ta 10 bin kişilik öğrenci yurdu KYK'ya devredildi

Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Mü ...

KYK yurtlarında kalan öğrencilerden yazın ücret alınmayacak
  • 28.06.2018 09:39

KYK yurtlarında kalan öğrencilerden yazın ücret alınmayacak

Bakanlar Kurulu, temmuz ve ağustos aylarında KYK yurtlarında fiilen barınmayan ö ...

Türkiye'nin en büyük yurt projesi bu yıl tamamlanacak
  • 14.05.2018 15:42

Türkiye'nin en büyük yurt projesi bu yıl tamamlanacak

10 bin kişilik Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu bu yıl içerisinde tamaml ...

Novu, bu sene de kayıt haftasında yoğun ilgiyle karşılaştı
  • 16.08.2017 16:42

Novu, bu sene de kayıt haftasında yoğun ilgiyle karşılaştı

Nef, öğrenciler akademik çevre ve genç profesyoneller için geçen yıl hayata geçi ...