maritbet girişmaritbet
Batıkent-Sincan metrosu Şubat ayında açılacak

Batıkent-Sincan metrosu Şubat ayında açılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından inşası ve test sürüşleri tamamlanan Batıkent Sincan metrosu şubat ayında açılacak

Ankara metroları için bugüne kadar 24 araç teslim alınırken, bu ay sonuna kadar teslim alınan araç sayısı 42'ye ulaşacak. Yapımına Büyükşehir Belediyesi tarafından 2001 yılında başlanan ve kaynak yetersizliği yüzünden bitirilemediği için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na devredilen metro inşaatı şubat ayında açılıyor. Uzunluğu 15,5 kilometre olan ve yer teslimi 28 Şubat 2012'de yapılan hatun, inşaat, elektromekanik ve sinyalizasyon sistemlerinin kuruluşu da dahil olmak üzere 2014 sonunda tamamlanması öngörülüyordu. Test seferlerine yaz aylarında başlanan ve 11 istasyondan oluşan hat, Kızılay-Batıkent metro hattına entegre olacak. Hat, Batı Merkezi, Mesa, Botanik, İstanbul Yolu, Eryaman 1-2, Eryaman 5, Devlet Mahallesi, Harikalar Diyarı, Fatih, GOP, OSB-Törekent istasyonları ile hizmet verecek. 3 farklı güzergah bulunan Ankara Metrosu'nda yer tesliminden itibaren 2 yıl içerisinde hatlar hizmete girmeye başlayacak. Fiziki ilerleme durumları birbirinden farklı olan güzergahlar arasında ilk olarak Batıkent-Sincan hattı devreye alınacak. Tüm metrolarda günde 1 milyon 188 bin yolcu taşıması olmak üzere toplamda günde 3 milyon 564 bin yolcu taşınacak. 

Ankara metrolarının güncellenmiş fiyatlarıyla 3 müyar 40 milyon lira maliyet beklentisi bulunuyor. Tandoğan-Keçiören hattı haziranda bitecek 16.5 kilometrelik Kızılay-Çayyolu metrosunun da test sürüşleri önümüzdeki'ay tamamlanacak. Bir diğer hat olan Tandoğan-Keçiören arasındaki 11.5 kilometrelik metro hattı (gar dahil) 8 Haziran 2014'te bitecek. Bugün itibarıyla fiziki gerçekleşme oranı yüzde 59. 
Meltem Gündüz/Dünya

Yorum Yaz