maritbet girişmaritbet
Bakan Veysel Eroğlu, Gaziosmapaşa'da fidan dağıttı

Bakan Veysel Eroğlu, Gaziosmapaşa'da fidan dağıttı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gaziosmanpaşa'da gerçekleştirilen 'Okullar Yeşille Hayat Bulsun' projesi kapsamında düzenlenen törene katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İnşallah 16 Nisan'da da Gaziosmanpaşa'dan gümbür gümbür evet bekliyoruz. Büyük Türkiye için evet diyoruz. Küresel bir güç için evet diyoruz. Ve artık koalisyon dönemlerine son vermek için evet diyoruz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirmek için hep birlikte evet diyoruz." dedi.

Eroğlu, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Gaziosmanpaşa Meydanı'nda gerçekleştirilen "Okullar Yeşille Hayat Bulsun" projesi kapsamında düzenlenen "Fidan Dağıtım ve Dikim Töreni"ne katıldı. Tören öncesi Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'yı ziyaret eden Eroğlu'na, belediyenin park ve bahçeler müdürlüğü tarafından Türkiye'deki bitkilere ilişkin hazırlanan kitap hediye edildi. Ziyaretin ardından Eroğlu ve Usta, vefat eden Eski Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Pelistir'in cenaze törenine katıldı.

Buradan "Fidan Dağıtım ve Dikim Töreni"ne gelen Eroğlu, yaptığı konuşmada, Gaziosmanpaşa ilçesine karşı ayrı bir sevgisinin olduğunu söyledi.

Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Mayıs 1994'te İSKİ Genel Müdürü olarak tayin edildiğini hatırlatan Eroğlu, "İSKi o zaman iflas etmiş, bataklık içinde, su yok. Aktığı zaman da lağım suyu gibi akan bir su vardı. İSKİ böyle berbat bir kurumdu. O zamanın Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı 'günde bir tanker su gönder' dedi. Böyle bir eziyet olur mu dedim, bırakın Fatih'i Gaziosmanpaşa da dahil her yerde su akacak diye bir plan yaptık ve ben İSKİ'den ayrılırken 2040 yılına kadar su problemi olmayacak şekilde altyapı sorununu çözdük. Burnumuzun dibindeki Haliç'i de kurtardık, çiçek yaptık. DSİ'ye gittikten sonra Cumhurbaşkanımız, 'Veysel Hoca tüm Türkiye'nin özellikle İstanbul'un su problemini çöz. İstanbul'a 2040 yetmez, 2071 yılana kadar İstanbul'un su problemini çöz' dedi. Cumhurbaşkanımızın talimatı yerine geldi, 2071 yılana kadar su meselesi olmayacak. İstanbul'un çeşmelerinden gürül gürül su akacak." diye konuştu. 

Eroğlu, kendisini törene davet eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın çalışkan ve vizyon sahibi bir belediye başkanı olduğunu dile getirerek, başaralı çalışmalarından Usta'yı tebrik etti.

"Bugün 10 bin tane fidan dağıtacağız"

"Sizlere hizmet etmek bizim için ibadettir." diyen Eroğlu, şunları kaydetti: "Bu anlayıştayız. Sizleri hiç ayrım yapmadan seviyoruz. Çünkü bizim anlayışımızda şu var, bütün yaratılanları Yaradan'dan ötürü seviyoruz. Başkan, su meselesini halletiniz, şu Gaziosmanpaşa'yı birlikte çiçek gibi yapalım mı' dedi. Ben de fidan dağıtımıyla başlayalım dedim. Bütün mezarlıklar, yollar, meydanlar, okul bahçeleri, hastane bahçelerini ağaçlandıracağız. Nereyi isterseniz, size fidanlar ücretsiz. Bugün 10 bin tane fidan dağıtacağız. Bizim hedefimiz her Gaziosmanpaşalı için buraya bir fidan dikeceğiz. Yer bulamazsak, caddenin kenarına dikeceğiz. Burada yeşillik olur mu diyeceksiniz? İstenirse, arzu edilirse olur. Sizlerden de yardım istiyorum. Yer bulmak zor ama biz dikeceğiz. Dikmek bizden, korumak da sizden. Çiçek gibi Gaziosmanpaşa hayalimiz de gerçek olacak. 2019 yılana kadar burada 500 bin fidan dikeceğiz."

Eroğlu, vatandaşlardan, öğrencilerden, okul yöneticilerinden, muhtarlardan kendisine ve Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarına ulaşmalarını isteyerek, fidan taleplerinin geri çevrilmeyeceğini ifade etti. 

Eroğlu, 16 Nisan'da Anayasa değişikliği için Türkiye'nin referanduma gideceğini hatırlatarak, "16 Nisan'ı da unutmayın. Cumhurbaşkanımızın sizlere selamı var. Dün beraberdik, 'oradaki kardeşlerime en kalbi selamlarımı ilet.' dedi. İnşallah 16 Nisan'da da Gaziosmanpaşa'dan gümbür gümbür evet bekliyoruz. Büyük Türkiye için evet diyoruz. Küresel bir güç için evet diyoruz. Ve artık koalisyon dönemlerine son vermek için evet diyoruz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirmek için hep birlikte evet diyoruz. Bütün kalbimizle evet." şeklinde konuştu. 

"Gaziosmanpaşa yeşillenecek"

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, katılımından dolayı Bakan Eroğlu'na teşekkür etti. Eroğlu, ilçede ilk kez böyle bir program gerçekleştirdiklerini belirterek, "İstedik ki İstanbul'un en yoğun binalaşmanın olduğu ilçemizde, yeşil olan oluşturmada zorluk çektiğimiz ilçemizin her bir tarafı yeşillensin. Gaziosmanpaşa 'yeşilleniyor' sloganı ile caddelerden sokaklara, sokaklardan meydanlara, meydanlardan boş alanlara kadar her bir noktayı inşallah yeşillendirmek istiyoruz. İlk startı hepimizin göz bebeği olan çocuklarımızın okullarından başlatmak istedik. İlçemizde bulunan tüm okullarımızın alanları, çevreleri ve bahçeleri ağaçlandırılmış olacak bu proje kapsamında. Camilerimizin boş alanlarında da bu çalışmayı yapacağız." ifadelerini kullandı.

Usta, geçen yıl düzenledikleri ve balkonlarına en güzel çiçekleri dikenlerin ödüllendirildiği projenin yanı sıra bu yıl bu projeye ek olarak en güzel sokak yarışmasını da başlatacaklarını kaydetti. 

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve beraberindekiler vatandaşlara 10 bin fidan dağıttı ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından "Okullar Hayat Bulsun" projesi kapsamında bahçesi yenillenen Plevne Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle ağaç dikti. 

Törene AK Parti İstanbul milletvekilleri Hüseyin Bürge, Ahmet Hamdi Çamlı, AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, çok sayıda vatandaş, okul yöneticisi, öğrenci ve velileri katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!
  • 06.12.2021 10:44

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, yapı polisinin kurulmasından ...

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!
  • 06.11.2021 10:18

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES" Mardin ve Şırnak sınırları içerisin ...

"Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor"
  • 21.06.2018 10:43

"Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak ...

'TOKİ'nin yaptığı evler nerdeyse 1 milyona yaklaştı'
  • 21.06.2018 09:43

'TOKİ'nin yaptığı evler nerdeyse 1 milyona yaklaştı'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar kent merkezindeki 1. Küç ...

Kanal Edirne projesinde sona yaklaşıldı
  • 14.06.2018 14:53

Kanal Edirne projesinde sona yaklaşıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan Kanal Edirne’ ...

Kanal Edirne'nin yüzde 95'i tamamlandı
  • 29.04.2018 13:40

Kanal Edirne'nin yüzde 95'i tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kanal Edirne'nin yüzde 95'inin bittiğini, bir ...