Bakan Kurum, Kayseri’deki projeler hakkında bilgi verdi

Bakan Kurum, Kayseri’deki projeler hakkında bilgi verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İLBANK Genel Kurul Toplantısı’nda Kayseri’de gerçekleştirilecek projelerden bahsetti.

Ankara'da düzenlenen İLBANK Genel Kurul Toplantısı'nda konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kayseri'de gerçekleştirilecek projelerden bahsetti. Bakan Kurum özellikle Camikebir Kentsel Yenileme Projesi üzerinde durarak Başkan Büyükkılıç ile birlikte yürüttükleri projenin önemini vurguladı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın da katılımıyla gerçekleşen İLBANK Genel Kurul Toplantısı'nda bakanlık tarafından yapılacak projeleri anlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kayseri'de gerçekleştirilecek projelere de değindi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kayseri'de Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile yürüttüğü ve birçok ilde gerçekleşecek olan çevre yenileme çalışmalarını anlattı. Bu kapsamda Kayseri Kale içi mevkiinde sülieti bozan binaların tamamını kaldıracaklarını ifade eden Kurum, “Bu kadim medeniyete ne kadar zarar veren yapı varsa kamulaştırmak suretiyle Türkiye'de dünyaya örnek olacak ve yaklaşık 100 milyon TL anlaşma bedeli olan bir proje. Kayseri için çok önemli olduğunu düşündüğümüz Kale içi mevkiinde, sülieti bozan binaların tamamını kaldırıyoruz” dedi.

Ayrıca 12 il de 10 bin adet sanayi sitesinin projelendirildiğini ve bunların arasında Kayseri'nin de olduğunu belirten Kurum, konuşmasında örnekler verirken Kayseri'nin markası olan Erciyes'i de örnek gösterdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”
  • 18.09.2026 17:44

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”

İstanbul'da kentsel dönüşüm kura çekim törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İkl ...

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor
  • 18.09.2026 16:30

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ev ve iş yeri borcunu ...

15 soruda kiralık sosyal konut kampanyası
  • 11.09.2026 14:42

15 soruda kiralık sosyal konut kampanyası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da hayata ge ...

Kiralık sosyal konut projesi başlıyor
  • 11.09.2026 10:37

Kiralık sosyal konut projesi başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  İstanbul’da hay ...

Zeytinburnu sokaklarında yarısı bizden etkisi
  • 21.08.2026 15:24

Zeytinburnu sokaklarında yarısı bizden etkisi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’un Zeytinbur ...

D-Marin marinaları yaz etkinlikleriyle canlanıyor
  • 19.08.2026 12:57

D-Marin marinaları yaz etkinlikleriyle canlanıyor

D-Marin, bu yaz Akdeniz genelindeki marinalarını 70’in üzerinde kültür, spor ve ...