maritbet girişmaritbet
Bakan Kurum: "İstanbul'da önceliğimiz 3.3 milyon bağımsız bölüm"

Bakan Kurum: "İstanbul'da önceliğimiz 3.3 milyon bağımsız bölüm"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’taki basın açıklamasında İstanbul’da kentin tüm belediye başkanlarıyla birlikte gerçekleştirilen kentsel dönüşüm toplantısıyla ilgili, “39 belediye başkanımızı tek tek dinledik. Önerileri varsa hepsini not aldık. Önceliğimiz İstanbul'da 2000 yılından önce inşa edilmiş yaklaşık 3 milyon 300 bin bağımsız bölümümüz. Bunları bir an önce dönüştürmek istiyoruz. Yine İstanbul’daki metruk yapıların bir an önce yıkılması talimatını verdik” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, asrın felaketinin ardından yürütülen inşa çalışmalarını incelemek üzere gittiği Kahramanmaraş’ta basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Kurum, İstanbul’da gerçekleşen Deprem Dönüşümü Değerlendirme Toplantısı ile ilgili soruya şu yanıtı verdi: İstanbul'da hem İstanbul için hem de ülkemiz için çok kritik, çok önemli bir toplantıyı gerçekleştirdik. Marmara'nın, İstanbul'un güvenliği ülkenin güvenliğiyle eşdeğerdir. Depreme dirençli bir İstanbul'un bu toplantıda konuştuk. Yapmamız gerekenleri hep birlikte istişare ettik. 39 belediye başkanımızı tek tek dinledik. Önerileri varsa hepsini not aldık. Yapılması gereken işler varsa arkadaşlarımıza talimat verdik. Ve şunu söyledik; deprem konusunda siyaset yapmayalım. Deprem konusu ülkemizin, çocuklarımızın hepimizin geleceği ve bu konuda hep birlikte hareket etmemizin gerektiğini ifade ettik. Bakanlık olarak tüm belediyelerimize, belediye başkanlarımıza, 7 gün 24 saat telefonumuzun da Bakanlığımızın kapısının da ardına kadar açık olduğunu kendilerine söyledik. Ben başkanlarımızın, devletimizin bilgi birikimiyle tüm afet bölgelerinde gösterdiği kararlılığı göstereceğine inanıyorum.

“Metruk yapıların bir an önce yıkılması talimatını verdik”

Bakan Kurum İstanbul’da kurulacak Kentsel Dönüşüm Komisyonu ile ilgili de şu bilgileri verdi: Belediye başkanlarımızın, Valimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın içinde olduğu bu komisyona gelen; ortak masada karar alınmış her bir projenin yanında olduğumuzu ifade ettik. Önceliğimiz İstanbul'da 2000 yılından önce inşa edilmiş yaklaşık 3 milyon 300 bin bağımsız bölümümüz. Bunları bir an önce dönüştürmek istiyoruz. Yine İstanbul’daki metruk yapıların bir an önce yıkılması talimatını verdik. Bu metruk yapılar yıkılacak ve burada vatandaşlarımızın güven içerisinde oturması için beraber hareket edeceğiz.

“Orada alınan kararlar o masalarda kalmayacak”

Alınacak kararların, yapılacak işlerin de hep birlikte arkasında durmamız gerektiğini net bir şekilde ifade ettik. Ben bütün belediye başkanlarımızdan da aynı duruşu, aynı tavrı gördüm. Aslolan bu kararlığı sahaya yansıtmak, konuştuğumuzu icraata çevirmek. Hep birlikte çevireceğimize inanıyorum. Orada alınan kararlar o masalarda kalmayacak. Bizzat ben bu kararların takipçisi, destekleyicisi olacağım. Bir an evvel devletimizin desteği, kararlılığı, gücüyle belediyelerimizle, vatandaşlarımızla birlikte beklenen İstanbul dönüşümünü hep birlikte hayata geçireceğiz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: “Onbir ilimizin tamamında son tuğlalar koyuluyor”
  • 03.12.2025 14:22

Bakan Kurum: “Onbir ilimizin tamamında son tuğlalar koyuluyor”

Kahramanmaraş’ta afet konutlarının inşa edildiği Doğukent şantiye alanında basın ...

Türkiye’nin dijital haritaları Ulusal Coğrafi Bilgi Platformu’nda
  • 02.12.2025 10:10

Türkiye’nin dijital haritaları Ulusal Coğrafi Bilgi Platformu’nda

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, e-Devlet üzerinden de erişileb ...

Kiralık sosyal konut sistemi nasıl işleyecek?
  • 19.11.2025 11:18

Kiralık sosyal konut sistemi nasıl işleyecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yüzyılın Konut Proje ...

Enerji kimlik belgeli bina sayısı 1,4 milyona ulaştı
  • 11.11.2025 13:14

Enerji kimlik belgeli bina sayısı 1,4 milyona ulaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, binalarda tüketilen enerji ...

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da
  • 10.11.2025 11:00

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Kon ...

Bakan Kurum, yerli ve yabancı gazetecilere asrın seferberliğini anlattı
  • 05.11.2025 10:09

Bakan Kurum, yerli ve yabancı gazetecilere asrın seferberliğini anlattı

Hatay'da yerli ve yabancı basın temsilcileriyle buluşan Çevre, Şehircilik ve İkl ...