maritbet girişmaritbet
Bağdat Caddesi'nde kiralar düştü, boş mağazalar doldu

Bağdat Caddesi'nde kiralar düştü, boş mağazalar doldu

Bağdat Caddesi'nde bir yıl önce 110 olan boş mağaza sayısı 12 ayda 42 mağazanın daha kiralanmasıyla 68'e düştü.

Bir yıl önce 332 mağazadan yüzde 33 oranına tekabül eden 110 mağaza boşken, bu rakamda son bir yılda sevindirici gelişme yaşandı. Kira fiyatlarının son bir yılda yüzde 35 gerilediği caddede, 12 aylık sürede 110 boş mağazanın 42'si kiralandı.

Halihazırda toplam mağaza sayısının yüzde 80'ine denk gelen 264 mağaza dolu iken, geriye kalan 68 mağaza ise kiracısını bekliyor.

Son bir yılda Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı'ndaki toplam kiralama işlemlerinin yüzde 40'ı bu caddede gerçekleşirken, bina yenileme faaliyetlerinin tamamlanmasıyla caddenin çok daha iyi konuma gelmesi bekleniyor.

"Sevindirici gelişmeler yaşanıyor"

AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu, AA muhabirine konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bağdat Caddesi'nin İstanbul'un en eski yerleşim yerlerinden olan Kadıköy'ün gözdesi olduğunu belirterek, buranın hem yaşam hem de alışveriş anlamında üst ve orta gelir grubuna hitap ettiğini aktardı.

Kurun yükselmesi ve ticarette yaşanan daralma sonrası caddedeki kiracıların da zorluk çektiğini dile getiren Tavukçuoğlu, buradaki binalar bazında hayata geçirilen kentsel dönüşümle ciddi bir yenilenmenin yaşandığını, inşaat tarafında 5 milyar dolarlık ekonomi oluştuğunu, mağazaların daha da modern ve ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde tasarlandığını anlattı.

Tavukçuoğlu, caddenin son 2 yılda zor günler geçirdiğini, bazı uluslararası markaların bölgeden çıktığını, erişilebilir marka sayısının azaldığını kaydederek, ancak kiraların düşmesi ve yenilemelerin bir kısmının bitmesiyle sevindirici gelişmelerin yaşandığını vurguladı.

Caddedeki toplam mağaza sayısının dönüşüm faaliyetleri nedeniyle 332'ye düştüğünü dile getiren Tavukçoğlu, "Bir yıl önce boş mağaza sayısı 110'du. Yani her 3 mağazadan birisi boştu. Geçen süreç içerisinde kiraların da düşmesinin etkisiyle 42 mağaza kiralandı. Boş mağaza sayısı 68'e kadar geriledi." dedi.

"Yüzde 80 önemli bir oran"

Tavukçuoğlu, halihazırda 332 mağazanın 264'ünün dolu olduğunu kaydederek, "Yüzde 80'e tekabül eden bu doluluk oranı ciddi bir rakam. Hazırladığımız rapordaki veriler Bağdat Caddesi'nde toparlanmanın olduğu sinyalini veriyor." diye konuştu.

Caddede bu sene ulusal ve global önemli markaların mağazalarını açacağını dile getiren Tavukçuoğlu, "Bu yıl içerisinde Channel, Apple, Samsung, Godiva ve Eataly gibi global markalar, Beymen ve gittigidiyor.com gibi ulusal markalarımız da Bağdat Caddesi'nde yeni mağazalarını açacak." şeklinde konuştu.

Tavukçuoğlu, caddenin tanıtımının yapılması durumunda Avrupalı turistin de buraya gelebileceğini belirterek, her yıl 3 bin civarında konutun yenilendiği caddenin nüfusunun da yüzde 20 artmasının beklendiğini bildirdi.

AYİDER Başkanı Tavukçuoğlu, belirtilen toplam ve dolu mağaza sayısının aylara göre değişiklik gösterebildiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'un kentsel dönüşümü 10-20 yıl sürebilir
  • 29.03.2023 12:05

İstanbul'un kentsel dönüşümü 10-20 yıl sürebilir

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu, ...

Bağdat Caddesi, Apple mağazasıyla %98 doluluk oranına ulaştı
  • 25.10.2021 10:06

Bağdat Caddesi, Apple mağazasıyla %98 doluluk oranına ulaştı

Onlarca sektörden 750'si ana mağaza olmak üzere 3 bin iş yerinin bulunduğu Bağda ...

K Residence Ziverbey'den çok özel kareler!
  • 09.01.2015 17:19

K Residence Ziverbey'den çok özel kareler!

Kadıköy'de Bağdat Caddesi'ne yürüme mesafesinde hayata geçirilecek olan K Reside ...