maritbet girişmaritbet
Bağcılar’da engellilerin araç şarj kabusu sona erdi

Bağcılar’da engellilerin araç şarj kabusu sona erdi

Bağcılar’da engelli akülü araçları için şarj istasyonu açıldı

Akülü araç kullanan engellilerin yolda kalma korkusu sona erdi. Bağcılar'da engelliler, artık ilçenin iki noktasına konulan Engelli Araç Şarj İstasyonu'nda araçlarını şarj ederek yollarına devam edebiliyorlar. 

Bağcılar'da yaşayan engellilerden Ömer Taştan ile Necla Şakiroğlu, önceleri evlerinden çıktıklarında istedikleri yere gitmeye çekindiklerini belirterek, “Artık içimiz rahat bir şekilde yola çıkıyoruz. Araçlarımızın aküsünün biteceği endişesini üzerimizden attık. Çok mutluyuz.” diyerek duygularını dile getirdiler. 

Bağcılar Belediyesi engelli ve engelli yakınlarının yaşamlarını kolaylaştırıcı projeleri hayata geçiriyor. Avrupa ülkelerinde az sayıda benzeri olan Engelliler Sarayı'nın hizmete sunulduğu ilçedeki engellilerin akülü araçlarını şarj edebilmeleri için Engelli Araç Şarj İstasyonu hizmet veriyor. 

Engellilerin evlerinde dört duvar arasında yaşamak zorunda kalmaması için birbirinden önemli projeleri hayata geçiren Bağcılar Belediyesi, engellilerin akülü araçlarını şarj edebilmesi için Engelli Araç Şarj İstasyonu'nu hizmete sundu. Engeliler Sarayı ile Bağcılar Meydanı'nda metro istasyonu yanına konulan Engelli Araç Şarj İstasyonu  engelli ilçe sakinlerinin yaşamını kolaylaştırdı. 

Evimizden ayrılmaya çekiniyorduk

İstasyonda araçlarını şarj eden Bağcılarlı engelli sakinlerden Ömer Taştan ile Necla Şakiroğlu, Bağcılar Belediyesi'nin kendilerinin hayatını kolaylaştırmak amacıyla çok güzel projeleri hayata geçirdiğini belirttiler. Hayatlarını tekerlekli sandalyede geçirdiğini ifade eden Ömer Taştan, istasyonun hizmete başlamasıyla ilgili memnuniyetini şöyle anlattı:
”Aracımız bizim elimiz kolumuz. Çünkü her yere onunla gidiyoruz. Bu yüzden aracımızın şarjının olması çok önemli. Önceleri akünün tükeneceği endişesiyle evimizin önünden uzaklaşmaya çekiniyorduk. Şimdi içimiz rahat. Alışverişe, çeşitli etkinliklere ve ziyaretlere gönül rahatlığıyla gidebiliyoruz.” 

Necla Şakiroğlu da istasyonun hizmete girmesiyle rahatladıklarını belirterek, “Birkaç kez aracımın aküsü bitince sıkıntı yaşadım. Evimden başka bir yere ulaşmak için saatlerce uğraştığımı hatırlıyorum. Kısa mesafede gidebileceğim bir yere saatler sonra zorlukla ulaşabilmiştim. İstasyon hayatımızı daha da kolaylaştırdı. Başkanımız Lokman Çağırıcı'ya teşekkür ediyorum.” dedi.  

Aynı anda üç araç şarj olabiliyor

Engelli hemşehrilerinin yoldayken araçlarının aküsünün tükeneceği korkusu yaşadıklarını hatırlatan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Araç, aküsünün bitmesi ile hareket yeteneğini kaybediyor. Engelli hemşehrilerim, aracının aküsü azaldığı zaman istasyonlarımıza gelerek aküsünü hızlı şarj sistemi ile doldurarak yoluna devam edebilmektedir. Aynı anda üç araç şarj edilebiliyor.”  diye konuştu.  Hizmetlerinde engellilere her zaman öncelik tanıdıklarını ifade eden Çağırıcı, maddi durumu iyi olmayan engellilere akülü araba ve tekerlekli sandalye verdiklerini de sözlerine ekledi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''
  • 05.08.2022 11:57

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'da vatandaşl ...

İstanbul'daki fırtına Bağcılar'ı da vurdu!
  • 29.11.2021 16:51

İstanbul'daki fırtına Bağcılar'ı da vurdu!

Megakent İstanbul, şiddetli fırtınaya teslim oldu. Bağcılar'da bir sitenin ticar ...

ÇINAR OLİMPİA
  • 24.09.2011 13:40

ÇINAR OLİMPİA

Metar Grup tarafından Bağcılar'da inşa edilen Çınar Olimpia Park'ın yoğun talep ...

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Bağcılar'dan genel kareler!
  • 12.02.2015 11:52

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Bağcılar'dan genel kareler!

İstanbul'un Avrupa yakasında yer alan ve Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olan Ba ...

Plajlara işletme belgesi zorunluluğu geldi!
  • 31.03.2021 10:30

Plajlara işletme belgesi zorunluluğu geldi!

Plaj işletmelerine işyeri açma ve çalışma ruhsatı aldıktan sonra 1 hafta içinde ...

Ankara'da Üniversiteliler Caddesi gençlerin gözdesi olacak
  • 22.09.2020 14:13

Ankara'da Üniversiteliler Caddesi gençlerin gözdesi olacak

Gölbaşı Belediye Başkanı sosyal yaşamını hareketlendirecek ve gençlerin yeni göz ...