maritbet girişmaritbet
Bağcılar'da 8D Sinema Salonu ve Planetaryum hizmete açılacak

Bağcılar'da 8D Sinema Salonu ve Planetaryum hizmete açılacak

Bağcılar Belediyesi, Sanal Gerçeklik Modülü olan Türkiye’nin en büyük 8D Sinema salonu ve planetaryumu hizmete açacak

Bağcılar'da yakında hizmete girecek olan Sanal Gerçeklik Modülü olan Türkiye'nin en büyük “8D Sinema salonu ve planetaryum” ilçe sakinlerine heyecanlı anlar yaşatacak.  3 boyutlu gözlüklerle hareketli bir platform ve fiziksel efektlerin bulunduğu sistemde eğitim, eğlence ve tanıtım amaçlı hizmet verecek. Yıllar önce Balkan Savaşları sonrası göç eden, Türkiye'nin dört bin yanından iş bulmak amacıyla gelen ve terörden kaçan insanların yerleştiği Bağcılar son yıllardaki hızlı bir gelişimin yaşıyor. Metro hattı ve tramvayı ile İstanbul'un ulaşım ağına entegre olan Bağcılar sosyal ve kültürel dönüşümün adresi haline geldi. Bağcılar Belediyesi'nce inşa edilen “Sanal Gerçeklik Modülü” olan “8D” de yakında hizmete girecek. İnönü Mahallesi'nde yapımına başlanan ve inşaatı tamamlanan ‘8D Sinema Salonu ve Planetaryum” dünyanın önemli turizm merkezleri olan Paris, Londra, Oslo, Zürih, Amsterdam ve Barselona'da bulunuyor. 8D Sinema ve Planetaryum teknolojisi, Türkiye'de ilk kez Bağcılar'da hizmete girecek. “8D” teknolojisinin, enformasyon çağının kimliğini yansıttığını, onunla bütünleştiğini ve bu sinerjiyi kamusal alanla buluşturduklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bu sistem, gerek zaman, mekan küresi gerek yüksek mekan kalitesiyle modern ve interaktif bir yapı olarak karşımıza çıkmaktadır.”  diye konuştu.

Kültürel ve sanatsal faaliyetler sergilenecek
Sanal Gerçeklik Küresi'nin kapalı bir kutu olmasının yanı sıra kentin kültür, tarih, sanat faaliyetlerinin de sergilenebileceği paylaşımcı bir mekan olduğunu da kaydeden Çağırıcı, şöyle konuştu: “8D Sinema Salonu'nda küçük toplantılar da düzenlenebilecek. Eğlence ve eğitime katkısının yanı sıra teknoloji merkezi hüviyetinde olacak. Ayrıca belediyemizin, ilçe sakinleriyle her türlü halkla ilişkiler, bilgilendirme ve tanıtım çalışmalarını yapabileceğimiz bir kompakt iletişim merkezi olacak. Hayata geçirdiğimiz yatırımlar ve Sanal Gerçeklik Modülü ile Bağcılar, sadece ilçe sakinleri için değil çevresindeki yerleşim bölgelerinde yaşayanlar için de bir cazibe merkezi olacak.”

Diğer belediyelere öncülük ediyoruz
Başkan Çağırıcı, tamamlanan sinema salonu inşaatı ile birlikte 3D filmlerin teknik alt yapısının oluşturulması hizmetlerini kapsayan bir projeyi hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirtti. Çağırıcı, “Binada 8D simülasyon salonu, sinema  salonu, fuaye alanı bulunuyor. Bağcılar Belediyesi, sanal gerçeklik teknolojilerini eğitimde kullanan ilk belediye olarak diğer belediyelere öncülük edecektir. Sanal gerçeklik modülü ile farklı iletişim teknolojilerini eğlence ve eğitimi bir araya getirerek hizmete sunuyoruz. Bu teknoloji izleyicilerin 5 duyusuna hitap edecek hareketli simülasyona sahiptir. İzleyici 6 hareketli robot platform ve 3D stereo gözlüklerle film seyrederken rüzgar, sis, dokunma hissi, kar, koku efektleri ve 3 boyutlu ortam heyecanını yaşayacaktır.” diye konuştu. Çağırıcı, ayrıca planetaryum gösterimlerinde, başta astronomi olmak üzere biyoloji, coğrafya, fizik gibi temel bilimler ve daha birçok farklı alanlarda hazırlanmış zengin çeşitliğe sahip filmlerle gerçeğe çok yakın simülasyonlar bulunduğunu da ifade etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İstanbul'un 25 yıldaki tüm kazanımları hoyratça harcanıyor"
  • 05.08.2022 10:20

"İstanbul'un 25 yıldaki tüm kazanımları hoyratça harcanıyor"

Bakan Kurum, "Bugün İstanbul emin ellerde değildir. İstanbul'da 25 yıldır hizmet ...

Bağcılar Belediyesi’nden 116 milyon liralık arsa ihalesi!
  • 26.10.2021 10:43

Bağcılar Belediyesi’nden 116 milyon liralık arsa ihalesi!

Bağcılar Belediyesi, 116 milyon lira tahmini bedelle Güneşli'de Gülbahar Caddesi ...

Bağcılar'da binalarda "Asbest yoktur" raporu isteniyor
  • 06.01.2021 17:24

Bağcılar'da binalarda "Asbest yoktur" raporu isteniyor

Bağcılar Belediyesi, kanserojen özelliğe sahip asbestin insan sağlığına zarar ve ...

Bağcılar'da bina dayanıklılık testi başvuruları arttı
  • 23.12.2020 06:45

Bağcılar'da bina dayanıklılık testi başvuruları arttı

İzmir’de meydana gelen 6.6’lık depremin ardından geçen 50 günde 300 kişi, “Bina ...

Bağcılar Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” aldı
  • 13.12.2020 08:30

Bağcılar Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” aldı

Sıfır Atık Yönetim Sistemi kuran Bağcılar Belediyesi, “Sıfır Atık Belgesi” almay ...

Etlik Şehir Hastanesi projesinde 1.1 milyar dolarlık yapılandırma
  • 30.09.2020 12:43

Etlik Şehir Hastanesi projesinde 1.1 milyar dolarlık yapılandırma

Etlik Şehir Hastanesi projesinde 1.1 milyar Euro'luk yeniden borç yapılandırması ...