maritbet girişmaritbet
Ayşenur İslam 'İstanbul’a 2 Darülaceze açacağız'

Ayşenur İslam 'İstanbul’a 2 Darülaceze açacağız'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Okmeydanı'ndaki Darülaceze ziyaretinde İstanbul'a, büyük, çok daha kapsamlı iki Darülaceze yapma planları bulunduğunu belirtti

Ayşenur İslam yeni Darülaceze ile ilgili "Bunun için araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Bir tanesini Anadolu yakasında, bir tanesini Avrupa yakasında yapacağız. Bugünün şartlarına göre yapacağız. Bunlar çok büyük kompleksler olacak, içinde her türlü ihtiyacı karşılayacak birimleri olacak" dedi. Ayşenur İslam, Okmeydanı'ndaki Darülaceze Başkanlığı'na İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile geldi. İslam ve Mutlu'yu, Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan karşıladı. Darülaceze sakinleriyle yemek yiyen İslam, yaptığı konuşmada, Darülaceze'nin Osmanlı'dan gelen en değerli kurumlardan biri olduğunu ve Cumhuriyet döneminde de fonksiyonunu yerine getirmeye devam ettiğini dile getirdi. İslam, Darülaceze'deki restorasyon çalışmasının, kurum bünyesindeki mabetlerle ilgili olduğuna değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Burada bir havramız, bir kilisemiz, iki camimiz var. Bu bizim kültürümüzün nasıl bir kültür olduğunu, medeniyetimizin nasıl bir medeniyet olduğunu anlatan bir durum aslında. Aynı avlunun içerisinde burada yaşayan bütün sakinlerin ihtiyacına cevap verebilecek kurumlar, yüzlerce yıl öncesinden oluşturulabilmiş. Şimdi dünyanın yeni keşfetmeye çalıştığı bir şey. Bizim medeniyetimizden gelen bir durum bu. Bununla ne kadar iftihar etsek az. Bunu sürdürmek, yaşatmak, hayatımızda çoğaltarak yeniden kazandırmak lazım." 

İslam "Çok büyük kompleksler olacak" 
Yeni bir planları olduğunu söyleyen İslam, "Bunu, ilk defa burada sizlerle paylaşalım. İstanbul'a, şu anda bulunduğumuz Darülaceze binasından büyük, çok daha kapsamlı iki Darülaceze yapmak planımız var. Bunun için araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Bir tanesini Anadolu yakasında, bir tanesini Avrupa yakasında yapacağız. Bugünün şartlarına göre yapacağız. Bunlar çok büyük kompleksler olacak, içinde her türlü ihtiyacı karşılayacak birimleri olacak" diye konuştu. 

Yemeğin ardından Bakan İslam, Vali Mutlu ve Nevzat Bayhan, Darülaceze'yi gezerek, Darülaceze sakinleriyle sohbet etti. 

AA

Yorum Yaz