maritbet girişmaritbet
Avrupa'da yabancıya mülk satışında bir sınırlama bulunmuyor!

Avrupa'da yabancıya mülk satışında bir sınırlama bulunmuyor!

Yabancıların Türkiye'de daha fazla mülk edinmesinin önünü açan mütekabiliyet yasasıyla bir ilde satılabilecek toplam arazi sınırlaması 2,5 hektardan, 30 hektara çıkartıldı. Buna karşın Avrupa'da bu konuda herhangi bir sınırlandırma getirilmiyor

 

Konuyla ilgili Yeni Şafak'a konuşan Dünya Türk İş Konseyi (DT1K) Avrupa Bölge Komitesi Başkam Turgut Torunoğlu, Avrupa'da gayrimenkul satışıyla ilgili herhangi bir kısıtlama olmadığım söyleyerek, "Burada süreç sadece siz finansmanınızı sağlamanıza kadar uzuyor. Maddi kaynağınız varsa başka hiçbir sıkıntıyla karşılaşmıyorsunuz. Satış işlemi sadece sizinle satıcı arasında" dedi. Türkiye'de stratejik olarak belirlenen bölgelerdeki mülk satışı için Genelkurmay Başkanlığından izin alındığını ifade eden Torunoğlu, "Avrupa'da böyle bir uygulama yok" diye konuştu. 
 
10 MİLYAR DOLARLIK GELİR 
 
Mütekabiliyet konusunda her ülkenin farklı uygulamaları olduğunu dile getiren Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Hamit Demir ise, "Bu konuda en gelişmiş ülke ise İspanya. Buna bağlı olarak İspanya'nın yıllık 10 milyar dolar üzerinde bir geliri var. Son yıllarda ülkemizde yabancılara konut satışından elde edilen gelir ortalama 2,5 milyar dolar civarında. Ancak sektör olarak yasa ile birlikte bundan somaki yıllarda 10 milyar doların üzerinde bir beklentimiz var" şeklinde konuştu. Demir, ayrıca diplomatik nedenlerle bazı ülke vatandaşlarının Türkiye'de konut edinmesinin engellendiğini de anlattı. 
 
Türkiye'de yabancıların 30 hektara kadar arazi edinebilmesinin yolu mütekabiliyet yasasıyla açılmasına karşın, Avrupa'nın büyük bir kesiminde herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Avrupa'da satışın sadece satıcı ve alıcı arasında olduğunu söyleyen DTİK Avrupa Bölge Komitesi Başkanı Torunoğlu, "Finansmanınızı sağladığınız takdirde kısa sürede mülk edinebiliyorsunuz" dedi
 
 Fransa'da yaşayanlar kendi evine sahip 
 
Türk- Fransız Girşimcileri Birliği Başkanı Murat Ercan da Londra'da sermayenin Ortadoğuluların elinde olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Burada 550 bin Türk var ve çoğunluğu kendi mülkiyetini edinmiş. Mülk edinme, arazi satın alma konusunda herhangi bir sırlama getirmiyorlar. Parası olan tapu ile de uğraşmadan notere başvuruyor ve çok kısa bir sürede işlemler tamamlanıyor." 
 
Sercan Akıncı/Yeni Şafak

Yorum Yaz