maritbet girişmaritbet
Avrasya Tüneli ile hem yer altı hem yer üstü değerlenecek!

Avrasya Tüneli ile hem yer altı hem yer üstü değerlenecek!

Günde 900 işçinin gece gündüz çalıştığı ve dünyanın en iyi mühendislik projeleri arasında gösterilen Avrasya Tüneli için geri sayım başladı.

İstanbul'un iki yakasını denizin altından birleştiren bir tüp geçiş projesi olan Avrasya Tüneli, Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek. 20 Aralık'ta açılışı gerçekleştirilecek Avrasya Tüneli'nin araç trafiğini büyük ölçüde rahatlatması bekleniyor. 

Toplam 14,6 kilometre uzunluğundaki projenin, 5,4 kilometresi denizin altında olacak. İstanbul Avrupa Yakası'nda Kazlıçeşme'den Sarayburnu'na kadar, Anadolu Yakası'nda ise Harem'den Göztepe'ye kadar güzergahı çizilen Avrasya Tüneli (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi)'nin tasarımı bu alanda dünyanın lider şirketi Parsons Brinckerhoff International Inc. (PBI) tarafından yapıldı. 

Avrasya Tüneli

İstanbul'da trafiğin çok yoğun olarak gözlendiği bu hatta yolculuk süresi 100 dakikadan neredeyse 15 dakikaya kadar iniyor. Bu da Avrasya Tüneli'nin geçtiği güzergahtaki pek çok proje, konut ve arsaya olumlu yönde etkiliyor. Yüksek prim potansiyelini de beraberinden getiren Avrasya Tüneli, özellikle Kazlıçeşme, Sarayburnu, Harem ve Göztepe semtlerinde fiyatları yükseltecek. 

"26 yıldır fiyatlar hiç düşmedi"

Harem semtinde 26 yıldır emlakçılık hizmeti veren Sena Emlak'tan Neşe Tekinöz, bölgenin fiyat skalasının zaten yüksek olduğunu belirtirken "Yapılan projeler bu fiyatları daha da yükseltecektir. 26 yıldır bu işle uğraşıyorum fiyatların düştüğünü hiç görmedim. Avrasya Tüneli ile birlikte artış mutlaka olacak." şeklinde konuştu.

"Fiyatlar yeterince yüksek"

Fatih - Sarayburnu bölgesinde faaliyet gösteren Takdir Gayrimenkul'den Fatma Doğan ise fiyatların bölgede yeterince yüksek olduğunu belirtti. Doğan, "Avrasya Tüneli büyük bir proje ancak bölgede zaten fiyatlar oldukça yüksek" ifadelerini kullandı.

avrasya tüneli

Daha açılmadan 6 uluslararası ödül

1 milyar 245 milyon dolar yatırım değerine sahip olan Avrasya Tüneli, daha açılmadan 6 uluslararası ödüle layık görüldü. 3 katlı Avrasya Tüneli'nin her katı çift şerit olacak. Tünel aynı zamanda Kazlıçeşme ve Göztepe arasındaki en kısa güzergah olacağı için yakıttan tasarruf ettirecek. Sürüş konforunu iyileştirmek üzere tasarlanan projenin giriş ve çıkış noktalarındaki bağlantı yollarının genişletilmesi ve düzenlenmesiyle trafik daha akıcı hale gelecek. Avrasya Tüneli, İstanbul'un adeta nefes borusu olacak. 

Zeynep Karabağ/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Ümraniye'de metro hattının inşaat çalışmaları sırasında iki bina çöktü
  • 18.01.2024 13:13

Ümraniye'de metro hattının inşaat çalışmaları sırasında iki bina çöktü

Ümraniye'de, Göztepe-Ümraniye Metro hattının inşaat çalışmaları sırasında yolda ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nda sona doğru yaklaşılıyor!
  • 10.04.2023 15:43

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nda sona doğru yaklaşılıyor!

Ulaşım ihtiyacının yanı sıra sosyokültürel, turizm, ekolojik, rekreasyon, spor, ...

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti
  • 03.02.2023 15:45

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti

Bakan Karaismailoğlu, "(Avrasya Tüneli'nin) Ülke ekonomisine 6 yıllık toplam kat ...

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!
  • 22.12.2022 17:08

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!

Bakan Karaismailoğlu,"Açılışından bu yana toplam 97 milyon araç Avrasya Tüneli'n ...