maritbet girişmaritbet
Autodesk Yapı Bilgi Modellemesi Türkiye’nin atölye çalışmalarını tamamladı!

Autodesk Yapı Bilgi Modellemesi Türkiye’nin atölye çalışmalarını tamamladı!

Dünyanın en büyük tasarım yazılımı firmalarından Autodesk, Yapı Bilgi Modellemesi’nin (Building Information Modelling – BIM) bilinirliği için Türkiye’ye özel olarak başlattığı atölye çalışmalarının ilkini tamamladı

 

Dünyanın en büyük tasarım yazılımı firmalarından Autodesk, Yapı Bilgi Modellemesi'nin (Building Information Modelling – BIM) bilinirliği için Türkiye'ye özel olarak başlattığı atölye çalışmalarının ilkini tamamladı. Beşiktaş Bilge Adam eğitim merkezinde düzenlenen ilk oturumlarında Autodesk Navisworks programına odaklanan atölye çalışmaları, önümüzdeki günlerde de devam edecek.

3 boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence yazılımlarında dünya liderlerinden Autodesk; daha kaliteli tasarımların, daha kısa sürede ve daha az maliyetle gerçekleştirilmesini sağlayan Yapı Bilgi Modellemesi'nin (Building Information Modelling – BIM) Türkiye'deki bilinirliği için özel atölye çalışmalarına iddialı bir başlangıç yaptı. 12 Şubat'ta Beşiktaş Bilge Adam eğitim merkezinde Autodesk tarafından düzenlenen ve Autodesk Uygulama Mühendisi Niyazi Kemer'in eğitmenliğinde kurgulanan ilk dersler, birçok farklı kaynaktan gelen proje bilgilerini tek bir platform üzerinde birleştirmeye ve incelemeye olanak sağlayan Autodesk Navisworks programı üzerine odaklandı.

Üçer saatlik iki oturum şeklinde uygulanan atölye çalışmaları üç ana aşamada gerçekleşti. İlk aşamada mimari, statik, mekanik ve elektrik disiplinlerinden oluşmuş bir model üç boyutlu ortamda incelenirken, ikinci aşamada mimari ve mekanik disiplinleri arası çakışma kontrolü yapılması ve hataların raporlanması üzerinde duruldu. Son aşamada ise Yapı Bilgi Modellemesi (Building Information Modelling – BIM) modeli, MS Project'te oluşturulmuş bir iş programına bağlandı. Atölye çalışmalarında; mimarlık, mühendislik ve inşaat sektörlerinde önde gelen firmalarının katılımıyla toplam 20 kişi eğitim aldı. Atölyenin eğitmenliğini üstlenen Autodesk Uygulama Mühendisi Niyazi Kemer, atölye çalışmalarında kullanılan, projelendirmeden kaynaklanabilecek hataların sahaya yansımadan tespitine ve raporlanmasına olanak sağlayan Autodesk Navisworks programını, “Autodesk Navisworks, BIM yazılımları içerisinde öğrenimi en kolay ve getirisi en çabuk olan yazılımdır” şeklinde tanıttı.

Autodesk hakkında

Autodesk, Inc. 3 boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence yazılımları alanında lider bir kuruluştur. İmalat, mimarlık, inşaat, yapı endüstrileri ve içlerinde son 17 Akademi Ödül Töreni'nde En İyi Görsel Efekt ödülünü kazananlar da bulunan medya ve eğlence endüstrisi fikirlerini tasarlamak, görselleştirmek ve simüle etmek için Autodesk yazılımını kullanmaktadır. Autodesk, AutoCAD yazılımını 1982 yılında piyasaya sürdüğünden bu yana, dünya piyasaları için en son teknoloji yazılım ürünlerinden oluşan en geniş portföyü geliştirmeye devam etmektedir. Ek bilgi için, http://turkey.autodesk.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Autodesk ve Navisworks Autodesk, Inc. ve/veya ABD ve/veya diğer ülkelerdeki iştirakleri ve/veya bağlı kuruluşlarının tescilli markaları veya markalarıdır. Akademi Ödülü, Academy of Motion Picture Arts and Sciences tescilli markasıdır. Diğer tüm marka isimleri, ürün isimleri veya markalar ilgili sahiplerine aittir. Autodesk ürün ve hizmet sunumları, şartnameler ve fiyatlarda her zaman önceden bildirimde bulunmaksızın değişiklik yapma hakkını saklı tutar ve bu belgede olabilecek dizgi veya grafik hatalarından sorumlu değildir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü 3 boyutlu teknoloji ile değişimi yakalayacak!
  • 19.12.2014 13:25

Konut sektörü 3 boyutlu teknoloji ile değişimi yakalayacak!

3D baskı teknolojisi; mimari, inşaat ve mühendislik sektörlerini baştan aşağı de ...

Autodesk University Extension, 10 Aralık'ta gerçekleşiyor!
  • 08.12.2014 10:06

Autodesk University Extension, 10 Aralık'ta gerçekleşiyor!

Üç boyutlu tasarım şirketi olan Autodesk'in hazırladığı Autodesk University etki ...

Autodesk ve İTÜ, BIM Uzmanlık Sertifikası'nda buluştu
  • 26.11.2014 14:54

Autodesk ve İTÜ, BIM Uzmanlık Sertifikası'nda buluştu

Autodesk ve İTÜ, BIM Uzmanlık Sertifika Programı ile inşaat sektöründe önemli bi ...

İşte trafik sorununu çözecek önlemler!
  • 20.11.2014 14:22

İşte trafik sorununu çözecek önlemler!

Autodesk, dünyanın çeşitli ülkelerinde kullanılan trafik için alternatif çözümle ...

Autodesk üniversitelere sürdürülebilir katkı sağlamayı hedefliyor
  • 04.03.2014 12:50

Autodesk üniversitelere sürdürülebilir katkı sağlamayı hedefliyor

Autodesk, dünya çapındaki ileri teknolojisini ve kapsamlı eğitim programlarını T ...

Autodesk’in 3’üncü BIM semineri İzmir’de gerçekleşti
  • 20.02.2014 12:00

Autodesk’in 3’üncü BIM semineri İzmir’de gerçekleşti

Autodesk’in BIM kullanımına yönelik faklı illerde gerçekleştirdiği seminerlerin ...