maritbet girişmaritbet
Autodesk, Sayısal Tasarıma BIM Yaklaşımı 2013 ile İnşaat Bilişimi Paneli’ne katılıyor!

Autodesk, Sayısal Tasarıma BIM Yaklaşımı 2013 ile İnşaat Bilişimi Paneli’ne katılıyor!

3 boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence yazılımlarında dünya liderlerinden Autodesk, Akdeniz Üniversitesi’nde düzenlenecek olan “Akademik Bilişim 2013” konferansında “Sayısal Tasarıma BIM Yaklaşımı 2013” adlı atölye çalışmasıyla ve “İnşaat Bilişimi Paneli” ile yer alacak

 

3 boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence yazılımlarında dünya liderlerinden Autodesk, Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenecek olan “Akademik Bilişim 2013” konferansında “Sayısal Tasarıma BIM Yaklaşımı 2013” adlı atölye çalışmasıyla ve “İnşaat Bilişimi Paneli” ile yer alacak.

Sayısal Tasarıma BIM Yaklaşımı 2013

23-24 Ocak 2013 tarihlerinde Maltepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. Türkan Uzun ve Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi, Dr. Olcay Çetiner yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan atölye çalışmasında sayısal tasarım metotlarının tasarım ve yapım sürecine yansıtılması işlenecek. Kontenjanın 20 kişi ile sınırlı olduğu atölye çalışmalarına; Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı, Endüstriyel Tasarım vb. tasarım bölümlerinden kendini geliştirmek isteyen öğrenciler ve bu alanlarda çalışan tasarımcılar katılabilecek. İki gün sürecek etkinlikte Autodesk Revit Architecture ara yüzündeki ilk öğretiler tamamlanarak uygulama yapılacak, sayısal ortamda üretken modelleme teknikleri ile katılımcıların tasarım uygulamalarını geliştirmesi beklenecek, ayrıca sayısal tasarım ve BIM üzerine seminerler verilecek. Atölye sona erdiğinde, tüm katılımcılara katılım sertifikaları verilecek ve atölye çalışması boyunca üretilen tasarımlar ayrıca sergilenecek.

İnşaat Bilişimi Paneli

Revit Architecture'ın “Kavramsal Tasarım” arayüzünü temel alacak atölye çalışmaları 25 Ocak'ta düzenlenecek “Bina Tasarım ve Yapım Süreçlerinde BIM” başlığındaki İnşaat Bilişimi paneliyle kapanış yapacak. Dr. Olcay Çetiner'in moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde, İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Emrah Türkyılmaz ve Maltepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Türkan Uzun, mimarlık ve inşaat sektörünün önde gelen BIM kullanıcıları; Tres Mimarlık'tan Mimar Nüzhet Bayraktar, Probi İnşaat'tan İnş. Müh. Berk Berker, Mh Mimarlık'tan Y. Mimar Burak Uzun panelist olarak katılacak.  Sayısal Tasarım ve BIM Uygulamaları konularında uzman kişilerle yapılacak panelde sektörel örneklemelerle İnşaat Uygulamaları ve Proje Yapım Süreçleri gibi konular ele alınacak.

Katılımcılar, bu çalışmalara laboratuvar bilgisayarlarının yanı sıra kendi bilgisayarlarıyla da katılabilecek. Ayrıca bilgisayarlarında Autodesk Revit Architecture kurulu olmayan katılımcılara atölye asistanları tarafından kurulum desteği verilecek.  Konaklama ve yol ücretleri, katılımcılar tarafından üstlenilecek. Ayrıca isteyen katılımcılar üniversitenin yurtlarında uygun ücretlerle kalabilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü 3 boyutlu teknoloji ile değişimi yakalayacak!
  • 19.12.2014 13:25

Konut sektörü 3 boyutlu teknoloji ile değişimi yakalayacak!

3D baskı teknolojisi; mimari, inşaat ve mühendislik sektörlerini baştan aşağı de ...

Autodesk University Extension, 10 Aralık'ta gerçekleşiyor!
  • 08.12.2014 10:06

Autodesk University Extension, 10 Aralık'ta gerçekleşiyor!

Üç boyutlu tasarım şirketi olan Autodesk'in hazırladığı Autodesk University etki ...

Autodesk ve İTÜ, BIM Uzmanlık Sertifikası'nda buluştu
  • 26.11.2014 14:54

Autodesk ve İTÜ, BIM Uzmanlık Sertifikası'nda buluştu

Autodesk ve İTÜ, BIM Uzmanlık Sertifika Programı ile inşaat sektöründe önemli bi ...

İşte trafik sorununu çözecek önlemler!
  • 20.11.2014 14:22

İşte trafik sorununu çözecek önlemler!

Autodesk, dünyanın çeşitli ülkelerinde kullanılan trafik için alternatif çözümle ...

Autodesk üniversitelere sürdürülebilir katkı sağlamayı hedefliyor
  • 04.03.2014 12:50

Autodesk üniversitelere sürdürülebilir katkı sağlamayı hedefliyor

Autodesk, dünya çapındaki ileri teknolojisini ve kapsamlı eğitim programlarını T ...

Autodesk’in 3’üncü BIM semineri İzmir’de gerçekleşti
  • 20.02.2014 12:00

Autodesk’in 3’üncü BIM semineri İzmir’de gerçekleşti

Autodesk’in BIM kullanımına yönelik faklı illerde gerçekleştirdiği seminerlerin ...