maritbet girişmaritbet
Arsa fiyatları bu ilçede 10 kat arttı!

Arsa fiyatları bu ilçede 10 kat arttı!

İstanbul’un hızla gelişen ve yatırımcısına kazandırdıkça kazandıran Arnavutköy’deki arsa fiyatları son iki yılda 10 kata kadar artış gösterdi.

Dev projelerin gelmesiyle son dönemlerde değeri katlandıkça katlanan Arnavutköy'de arsa fiyatları el yakıyor. Gayrimenkul fiyatlarının tavan yaptığı ilçede hem havaalanı hem de kanal projesi nedeniyle arsa fiyatları son iki yıl içinde 10 kata kadar artış gösterdi. 

Bölgede dolar bazında satılık olan gayrimenkullerde TL bazında ciddi bir artış görülüyor. Ayrıca yeni başlayan ve henüz tamamlanmamış inşaatlarda dolar olarak alınan malzemelere yansıyan artışların bu projelere de yansıması bekleniyor. 

Doları olan yatırımcı ise daha da yükselebilir beklentisiyle gayrimenkul alımını erteliyor. 

Yapımı süren 3. Havalimanı, 3. Boğaz Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi projeler şehirdeki konutlara da değer katıyor. Kanal İstanbul projesinin güzergahı olarak ilk günlerde Silivri gündeme geldi ve bu bölgede son 4-5 yıl içinde fiyatlar en az 5 katı kadar artış gösterdi. Sonradan kanalın güzergahı olarak daha doğu kısımlar lanse edilmiş hem havaalanı hem de kanal projesi geçmesi muhtemel Arnavutköy ve çevresinde arsa fiyatları son 2 yıl içinde 10 kata kadar artış gösterdi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...