maritbet girişmaritbet
Arnavutköy'de metrekare fiyatlarını 900 liraya çıkarttı!

Arnavutköy'de metrekare fiyatlarını 900 liraya çıkarttı!

Arnavutköy sınırları içinde yer alan Tayakadın'da yapılması planlanan 3. Havaalanı projesi bölgedeki metrekare fiyatlarını yükseltti.

İstanbul Avrupa Yakası'nda, Arnavutköy ilçesi sınırları içinde yer alan Tayakadın'da yapılması planlanan 3. Havaalanı projesi bölgedeki metrekare fiyatlarını şimdiden 300- 400 TL'den 900 TL'ler seviyesine çıkarttı. 3. havalimanı ile birlikte proje alanına en yakın konumda Kemerburgaz Göktürk mevkii ile Sarıyer bölgesinde de fiyatları artırmaya başladı. Yeni havalimanı için bölgenin tercih edilmesinin en önemli nedeni ise 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu gösteriliyor. 3. köprü ile aynı sürede bitirilmesi hedeflenen projenin Arnavutköy-Göktürk-Çatalca yollarının birleştiği kavşaktaki 3 bin 500 hektarlık bölgeye yapılması ve 6 pistinin bulunması planlanmakta.

 

Ulaşım kolaylığı bölgeleri değerli hale getirecek

Bölgede metrekare fiyatları projeler açıklanmadan önceki rakamlardan neredeyse iki katı oranında artmış durumda. Üçüncü köprü ve üçüncü havalimanının yakınlarında yer alan bu bölgelerin ulaşımlarının daha da kolaylaşacak olması nedeniyle daha da değerleneceği düşünülmekte. Projenin etkileyeceği bölgeler hakkında  konuşan TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Özel Projeler Departmanı Değerleme Uzmanı Asena Güngör, 3. Havaalanı proje alanı olarak gösterilen Tayakadın mevkii mevcut durum itibari ile orman ve su havzaları ile niteliksiz konut yerleşimlerinin görüldüğü bir bölge olduğunu belirterek, İstanbul'un köyleri arasında yerini alan Tayakadın mevkiinin, 3. Havalimanına ev sahipliği yapacağının açıklanması ile yatırımcıların gözdesi haline geldiğini kaydetti. Bu durumun arasa fiyatlarına yansıdığını kaydeden Güngör, "Geçmişte metrekare fiyatları 300-400 TL olan arazilerin son aylarda fiyatlarının 700-900 TL'lere kadar ulaşmış durumda" dedi.
 

Yeni havaalanı ile Göktürk merkezi konuma geliyor

3. Havalimanı projesinin aynı zamanda projeye en yakın yeni gelişim alanı olarak alanın güneyinde yer alan Kemerburgaz Göktürk mevkiini etkileyeceğini belirten Güngör şu değerlendirmeyi yaptı, "Göktürk bölgesinde son yıllarda bir çok yeni ve nitelikli konut projesi geliştirilmiş veya inşaatı devam etmektedir. Mevcut durum itibari ile kent merkezine yakın konumda olmasına rağmen merkez ile entegrasyonunda kopukluk görülen Göktürk bölgesi genel olarak özel araçlar ile ulaşımın sağlandığı bir yerleşim olarak dikkat çekmektedir. Mevcut durum itibari ile sakin yaşamı ve orman havası ile üst gelir grubunun tercih ettiği bir bölge olan Göktürk, 3. Havaalanı projesi ile birlikte bölgede oluşacak alt ölçekli kent merkezi olgusunun Göktürk Bölgesi'ni de canlandıracağı, Göktürk'ün mevcut durumuna göre daha merkezi bir lokasyona sahip hale gelmesini sağlayacağı düşünülmekte. Asena Güngör, 3. Havaalanı ve yeni şehir alanının açıklanması ile birlikte Göktürk Bölgesi de hem markalı konut üreticilerinin hem de yatırımcıların bölgeye olan ilgisini arttırdığını belirtti.
 

Yenişehir ve köprü etkiledi, Sarıyer de pirim arttı

İstanbul'da kaçak yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerin başında yerini alan Arnavutköy ise 3.Havalimanı'na yakınlığı ve 3. Köprü'nün bağlantı yollarının üzerinde yer almasıyla göze çarpmakta. Güngör, bölgede geçmişte 70-100 TL arasında değişen arazi metrekare fiyatlarının son iki yılda 300-450 TL'lere ulaşmış durumda olduğunu söyledi. 3. Köprü'nün geçeceği güzergah üzerinde yer alan Sarıyer de son dönemde prim yapan yerler arasında yerini aldı. Çılgın Proje olarak da adlandırılan Kanal İstanbul Projesi'nin, kuzeyde Karadeniz kıyısında eski taş ocakları olarak bilinen alanı kapsarken doğuda Sarıyer batıda ise Karaburun'a kadar uzanması planlanmaktadır. 3. Köprü ve Kanal İstanbul projelerinden sonra 3. Havaalanı'nın da İstanbul'un kuzeyinde ve bölgeye yakın yer seçimi ile birlikte bölgedeki arsa fiyatlarında artışlar görülmeye başlandığını kaydeden Güngör, "İstanbul deprem haritasında en sağlam bölge olarak görülen Sarıyer, güvenlik ve lüksü bir arada isteyenler için İstanbul'un tercih edilen en önemli ilçelerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Özellikle Zekeriyaköy-Uskumruköy bölgesi, imar çalışmalarının başlaması ve tünel inşası sonrasında popülaritesini arttırdı" diye konuştu.
 

Yeni şehir projesi de yer seçiminde etkili oldu

3. Havalimanı Projesi ve havalimanı ile gelişmesi beklenen yeni şehir projesi için İstanbul'un mevcut kentsel gelişim yönünün aksine; İstanbul'un kuzeyinde yer seçimi yoluna gidildiği belitriliyor. İstanbul'un 535 bin hektarlık yüzölçümünün 240 bini, ormanlık alan olup, bu alanın büyük kısmı, şehrin kuzeyinde yer almakta. İstanbul'un kentsel gelişiminin su havzaları ve orman alanları kaynağı niteliğinde olan bu bölgeye doğru gelişmesi fikri bir çok meslek grubu tarafından tepki ile karşılanmıştı. Asena Güngör, çevre düzeni planına ilişkin plan notları incelendiğinde 3. Havaalanı bölgesinin planlandığı alanın doğal eşiklere sahip olması nedeni ile gelişimi ve yoğunluğu denetim altında tutulması gereken bölgede yer aldığını kaydetti.
 

Otel ve ofis yatırımlarını kendine çekecek

Havaalanı çevresindeki gelişim örnekleri incelendiğinde bu bölgelerdeki gelişimin beraberinde otel, ofis, alışveriş merkezi, konut, sanayi, lojistik, depolama, hastane, eğlence, teknokent, üniversite, üretim fonksiyonlarını bölgeye çekmesine kaçınılmaz olarak bakılıyor. Asena Güngör, 3. Havaalanı bölgesinin de hemen hemen bütün havaalanı örneklerinde olduğu gibi otel, ofis ve alışveriş merkezi yatırımlarınıın yanı sıra, havaalanı şirketlerinin merkez binaları, bankalar, uzman şirketler ve sık sık uzun mesafe yolculuk yapan uluslararası kurumlar için de bir çekim noktası haline geleceğini belirttti.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yenişehir Evleri ilk iki etabının kuraları çekiliyor
  • 02.05.2024 15:46

Yenişehir Evleri ilk iki etabının kuraları çekiliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut GYO ve Türk Hava Y ...

3. havalimanı tamamlandığında nasıl olacak?
  • 13.02.2015 12:31

3. havalimanı tamamlandığında nasıl olacak?

İstanbul'da kurulacak Yeni Şehir kapsamındaki 3. havalimanı büyük önem taşıyor. ...

İşte Ajda Pekkan'ın evi!
  • 17.07.2012 12:09

İşte Ajda Pekkan'ın evi!

Ajda Pekkan herkes tarafından merak edilen evinin kapılarını açtı. ...

Fettah Can ailesiyle Arnavutköy'de!
  • 17.10.2020 10:36

Fettah Can ailesiyle Arnavutköy'de!

Fettah Can, eşi Cansu Kurtçu ve ikizleri Vera ile Oğul'la Arnavutköy’de bulunan ...

Begüm Birgören, Arnavutköy'den Caddebostan'a taşındı!
  • 21.09.2020 10:24

Begüm Birgören, Arnavutköy'den Caddebostan'a taşındı!

Evini baştan aşağı yenileyen Begüm Birgören; kapıları, duvarları ve dolapları ke ...

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm hız kesmiyor
  • 19.08.2020 14:56

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm hız kesmiyor

Büyükçekmece’de belediye-vatandaş işbirliğiyle sürdürülen kentsel dönüşüm çalışm ...