maritbet girişmaritbet
Antalya'da Engelsiz Kent Antalya Projesi tanıtıldı

Antalya'da Engelsiz Kent Antalya Projesi tanıtıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu engellilere yönelik projenin tanıtımı için Antalya’yı ziyaret etti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Allaha şükredin ki sorunlu yaşasanız da sıkıntılı yaşasanız da hayata engelli bakmayacak kadar sağlıklısınız ama bazı sağlıklılar var, makam sahipleri, imkan sahipleri var. Onlar vatandaşa engelli bakıyor, yaşama engelli bakıyor. Rabbim onlardan bu milleti ve sizleri korusun diliyorum" dedi. Bakan Müezzinoğlu, Su Otel'de düzenlenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel'in "Engelsiz Antalya" adlı proje tanıtım programına katıldı. Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin" anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi. Merkeze insanı aldıklarını, insanı yüceltmek, yarına dair umutlarını, hayallerini gerçekleştirmek adına 11 yıldır engel tanımadan, önlerine çıkan engelleri bir bir aşarak hizmet ettiklerini bildiren Müezzinoğlu, Allah nasip ettiği takdirde yarınlarda da daha güzel hizmetler yapacaklarını dile getirdi. 11 yıldır önemli hizmetler yaptıklarını, engellileri birinci sınıf vatandaş olarak gördüklerini, bu doğrultuda düzenlemeler yaptıklarını anlatan Müezzinoğlu, onları acınacak şekilde değil, haklarının verilmesi yönünde kanuni düzenlemeler yaptıklarını kaydetti. Haklarını vermek adına Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün imkanlarını hizmete dönüştürdüklerini belirten Müezzinoğlu, bunları vatandaşların hayır dualarını alabilmek adına gerçekleştirdiklerini vurguladı.

"Milletin sıkıntılarını, dertlerini paylaşarak azaltmak istiyoruz"
Engelli vatandaşların bugün sahip oldukları hakların düne göre iyi ama yeterli olmadığının altını çizen Müezzinoğlu, merdivenlerin basamak basamak çıkıldığını ancak her geçen gün daha iyi iyileştirmelerin yapıldığını ifade etti.

Dertlerin, sıkıntıların paylaşıldıkça azaldığını, mutlulukların ise paylaşıldıkça çoğaldığını dile getiren Müezzinoğlu, "Milletin sıkıntılarını, dertlerini paylaşarak azaltmak istiyoruz. Sağlık Bakanlığı olarak önemli işlere imza attık. Engelli insanlar istihdam ediliyor. Engelli istihdamında bin 700 açığımız bulunuyor. Bu kadar insan da istihdam edilecek" diye konuştu. 
Evde sağlık hizmetlerine değinen Müezzinoğlu, 380 bin aileye evde sağlık hizmeti verdiklerini bildirdi. Sadece Sağlık Bakanlığının hizmetlerinin yeterli olmayacağını, yerel yönetimlerinin de çalışmalara destek olması gerektiğine işaret eden Müezzinoğlu, Menderes Türel'in bu konuda önemli çalışmaları bulunduğunu, bu açıdan Türel'in desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Dünyaya örnek olacak projeler gördüğünü kaydeden Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Allaha şükredin ki sorunlu yaşasanız da sıkıntılı yaşasanız da hayata engelli bakmayacak kadar sağlıklısınız ama bazı sağlıklılar var, makam sahipleri, imkan sahipleri var. Onlar vatandaşa engelli bakıyor, yaşama engelli bakıyor. Rabbim onlardan bu millet ve sizleri korusun diliyorum. Çünkü insanı insani bakmayan, ihtiyacı olan, ihtiyacını çözmekle ilgili dert taşımayan yöneticilerin çok ağır bedellerini bu millet ödedi. Fitne yapanlar, fesat peşinde koşanlar, milleti umursamayan, belirli güç odaklarının emrinde olan yöneticilerden Rabbim size de milleti de korusun inşallah."

Sokakların, caddelerin, yaşam alanlarının engelsiz olması gerektiğine dikkati çeken Müezzinoğlu, bu açıdan yerel yöneticilerin vatandaşına engelli bakmaması gerektiğini anlattı. Seçimde vatandaşına engelli bakmayan yerel yöneticilerin tercih edilmesi gerektiğini belirten Müezzinoğlu, Menderes Türel'e, ak kadrolara, Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkılmasını istedi.

"Engelsiz Kent Antalya Projesi" tanıtıldı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Türel, Türkiye'de son 11 yılda engellilere yönelik projeler geliştirildiğini, hizmetler yapıldığını anlattı. Daha önce engellilerin yok sayıldığını ifade eden Türel, engellilerin yaşam alanlarının daha da genişlediğini söyledi. 

Engellilere yönelik eğitim programları düzenleyeceklerini, eğitimlere aileleri de dahil edeceklerini bildiren Türel, şöyle konuştu: "Sportif etkinliklere ağırlık vereceğiz. Plajlar, sokaklar, caddeler engelsiz olacak. Engellilere sosyal destek sağlanacak. İş arayan engelli insanlar, yeteneklerine göre işverenle buluşturulacak. Engelli insanlara, geçimlerini sağlayabilmeleri amacıyla mesleki eğitim verilecek. Evde bakıma muhtaç insanları da unutmadık. Bu kişiler de takip edilecek. Bugüne kadar verdiğim her sözü yerine getirdim. Getirmeye de devam edeceğim." 

Toplantıya engelli vatandaşlar ve aileleri de katıldı. Bakan Müezzinoğlu, konuşmaların ardından vatandaşlarla sohbet etti.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mehmet Müezzinoğlu, Muğla'daki hastanenin temelini attı
  • 17.11.2014 15:53

Mehmet Müezzinoğlu, Muğla'daki hastanenin temelini attı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Muğla'da devlet hastanesinin temel atma töreni ...

Mehmet Müezzinoğlu’ndan müjde! 20 şehir hastanesi geliyor
  • 10.11.2014 10:15

Mehmet Müezzinoğlu’ndan müjde! 20 şehir hastanesi geliyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘20 yeni şehir hastanesi için hazırlığımız var ...

Büyükada’da inşaatı devam eden hastaneye bakan incelemesi
  • 07.08.2014 08:52

Büyükada’da inşaatı devam eden hastaneye bakan incelemesi

Mehmet Müezzinoğlu Büyükada'da inşaatı devam eden hastanede incelemelerde bulund ...

Parklarda ve AVM önünde sigara içilemeyecek
  • 30.07.2014 11:39

Parklarda ve AVM önünde sigara içilemeyecek

Tütünle mücadele kapsamında yapılacak düzenlemeyle parklarda ve AVM önlerinde si ...

Mehmet Müezzinoğlu, Kayseri Şehir Hastanesi'nin inşaatını gezdi
  • 07.07.2014 15:34

Mehmet Müezzinoğlu, Kayseri Şehir Hastanesi'nin inşaatını gezdi

İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı’na katılmak için Kayseri'ye gelen ...

Mehmet Müezzinoğlu '35 yeni şehir hastanesi yapılacak'
  • 17.05.2014 15:26

Mehmet Müezzinoğlu '35 yeni şehir hastanesi yapılacak'

Bakan Müezzinoğlu, 30 veya 35 yeni şehir hastanesinin projelendirme ve ihale sür ...