maritbet girişmaritbet
Antalya'da 5.2 büyüklüğündeki deprem korkuttu

Antalya'da 5.2 büyüklüğündeki deprem korkuttu

Antalya'nın Demre ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Büyük paniğe neden olan depremde vatandaşlar sokağa döküldü.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre, saat 00.27'de Demre ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 34.92 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığı bildirildi.

HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Merkez üssü Demre ilçesine bağlı Üçağız Mahallesi olan depremde vatandaşlar panik içerisinde sokağa döküldü. Geç saatlere kadar evlerine çıkmayan vatandaşları emniyet ekipleri sakinleştirdi. Evlerinin anahtarını almadan çıkan bazı vatandaşlar dışarıda mahsur kalırken, itfaiye ekipleri vatandaşlara evlerine tekrar girebilmeleri için yardımcı oldu.

"3 SANİYE DAHA DEVAM ETSE BİNALAR YIKILIRDI"

Oldukça tedirgin olduğu gözlenen vatandaşların uzaktaki aileleri ile telefon iletişiminde olduğu gözlendi. Depremin şiddetiyle çok korktuklarını belirten Kemal Yıldırım, "Bir metre sağa sola gidip geldi binalar. 3 saniye daha sürse binalar yıkılırdı dedi. Bayram Atalay isimli vatandaş ise, "Çok şiddetli bir deprem oldu. Gece yarısı olduğu için tüm Demre halkı panik yaşadı. Bizler çocuklarımızı aldık panik ve korku içerisinde. Uyuyan komşularımız da vardı onları uyandırdık" diye konuştu.

KAYMAKAM UZ: BİZE ULAŞAN HERHANGİ BİR CAN KAYBI YOK

Demre Kaymakamı Murat Uz, merkez üssü Demre olan 5,2 büyüklüğündeki depremde, herhangi bir can kaybı yaşanmadığını bildirdi.

Kaymakam Uz, depremin ardından jandarma ve emniyet görevlilerinin karada, Sahil Güvenlik ekiplerinin de denizden ulaşılan bölgelerde incelemelere başladığını söyledi.

Kendisinin de muhtarlara ulaşarak durum hakkında bizzat bilgi aldığını belirten Uz, "Şu anda bize ulaşan herhangi bir can kaybı yok. Gece olduğu için evlerde hasar var mı henüz bilmiyoruz. Sabah günün ilk saatleriyle hasar tespit çalışmalarımız başlayacak. Valilik koordinatörlüğünde, AFAD ekiplerimizle durumu inceleyeceğiz" dedi.

Depremin meydana geldiği Üçağız Mahalle Muhtarı Salih Çan da depremin hissedilmesinin ardından vatandaşların evlerinden dışarı çıktığını söyledi. Çan, şu ana kadar mahallede herhangi bir hasar bilgisinin kendisine ulaşmadığını kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması tamamlandı
  • 18.05.2026 10:42

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması tamamlandı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun düzenlediği 9. Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı ...

TOKİ Başkanı Sungur Kalıcı Afet Konutu çalışmalarını anlattı
  • 13.05.2026 16:46

TOKİ Başkanı Sungur Kalıcı Afet Konutu çalışmalarını anlattı

TOKİ Başkanı M. Levent Sungur “Kentsel Dirençlilik ve Yeniden İnşa” çalıştayında ...

Termal gerilimi azaltan ısı yalıtımı depreme dayanıklılığı artırıyor
  • 17.04.2026 15:22

Termal gerilimi azaltan ısı yalıtımı depreme dayanıklılığı artırıyor

Isı yalıtımının yapı güvenliğindeki rolü, enerji verimliliğiyle sınırlı kalmayıp ...

Kocaeli Cedit Mahallesi kentsel dönüşümünde sona gelindi
  • 26.02.2026 15:22

Kocaeli Cedit Mahallesi kentsel dönüşümünde sona gelindi

Kocaeli’nin deprem riski taşıyan, gecekondu yoğunluklu en eski yerleşimlerinden ...

Afet konutları için özel film: Bu başarı Türkiye’nin
  • 19.02.2026 15:40

Afet konutları için özel film: Bu başarı Türkiye’nin

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde tam ...

Deprem Riski Altında Yaşam Bilinci Araştırması sonuçlandı
  • 12.02.2026 13:31

Deprem Riski Altında Yaşam Bilinci Araştırması sonuçlandı

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), “Deprem Riski Alt ...