maritbet girişmaritbet
Antalya'da 5.2 büyüklüğündeki deprem korkuttu

Antalya'da 5.2 büyüklüğündeki deprem korkuttu

Antalya'nın Demre ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Büyük paniğe neden olan depremde vatandaşlar sokağa döküldü.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre, saat 00.27'de Demre ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 34.92 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığı bildirildi.

HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Merkez üssü Demre ilçesine bağlı Üçağız Mahallesi olan depremde vatandaşlar panik içerisinde sokağa döküldü. Geç saatlere kadar evlerine çıkmayan vatandaşları emniyet ekipleri sakinleştirdi. Evlerinin anahtarını almadan çıkan bazı vatandaşlar dışarıda mahsur kalırken, itfaiye ekipleri vatandaşlara evlerine tekrar girebilmeleri için yardımcı oldu.

"3 SANİYE DAHA DEVAM ETSE BİNALAR YIKILIRDI"

Oldukça tedirgin olduğu gözlenen vatandaşların uzaktaki aileleri ile telefon iletişiminde olduğu gözlendi. Depremin şiddetiyle çok korktuklarını belirten Kemal Yıldırım, "Bir metre sağa sola gidip geldi binalar. 3 saniye daha sürse binalar yıkılırdı dedi. Bayram Atalay isimli vatandaş ise, "Çok şiddetli bir deprem oldu. Gece yarısı olduğu için tüm Demre halkı panik yaşadı. Bizler çocuklarımızı aldık panik ve korku içerisinde. Uyuyan komşularımız da vardı onları uyandırdık" diye konuştu.

KAYMAKAM UZ: BİZE ULAŞAN HERHANGİ BİR CAN KAYBI YOK

Demre Kaymakamı Murat Uz, merkez üssü Demre olan 5,2 büyüklüğündeki depremde, herhangi bir can kaybı yaşanmadığını bildirdi.

Kaymakam Uz, depremin ardından jandarma ve emniyet görevlilerinin karada, Sahil Güvenlik ekiplerinin de denizden ulaşılan bölgelerde incelemelere başladığını söyledi.

Kendisinin de muhtarlara ulaşarak durum hakkında bizzat bilgi aldığını belirten Uz, "Şu anda bize ulaşan herhangi bir can kaybı yok. Gece olduğu için evlerde hasar var mı henüz bilmiyoruz. Sabah günün ilk saatleriyle hasar tespit çalışmalarımız başlayacak. Valilik koordinatörlüğünde, AFAD ekiplerimizle durumu inceleyeceğiz" dedi.

Depremin meydana geldiği Üçağız Mahalle Muhtarı Salih Çan da depremin hissedilmesinin ardından vatandaşların evlerinden dışarı çıktığını söyledi. Çan, şu ana kadar mahallede herhangi bir hasar bilgisinin kendisine ulaşmadığını kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ’den 6 Şubat yıldönümüne özel paylaşım
  • 06.02.2026 17:18

TOKİ’den 6 Şubat yıldönümüne özel paylaşım

TOKİ, 6 Şubat depremlerinin yıldönümü vesilesiyle sosyal medya hesaplarından "Tü ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Depremin açtığı yaraları beraberce sardık”
  • 06.02.2026 16:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Depremin açtığı yaraları beraberce sardık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat Depremleri Anma ve Yapımı Tamamlanan Yatırımların ...

11 şehir küllerinden doğdu, yüzbinler yuvaya kavuştu
  • 29.12.2025 11:17

11 şehir küllerinden doğdu, yüzbinler yuvaya kavuştu

Asrın Felaketi olarak hatırlarda kalan 6 Şubat depremlerinin ardından bölgenin i ...

455 bininci konutun anahtarı teslim edildi
  • 29.12.2025 10:04

455 bininci konutun anahtarı teslim edildi

Deprem bölgesinde yürütülen asrın inşa seferberliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip E ...

Deprem konutları ‘455 Bin Konut Tamam’ temasıyla teslim ediliyor
  • 24.12.2025 15:29

Deprem konutları ‘455 Bin Konut Tamam’ temasıyla teslim ediliyor

Asrın felaketinin ardından deprem bölgesinde yürütülen ‘asrın inşa seferberliği’ ...

Deprem bölgesinde son anahtar 27 Aralık'ta teslim ediliyor
  • 08.12.2025 10:58

Deprem bölgesinde son anahtar 27 Aralık'ta teslim ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, deprem bölgesinde son anaht ...