maritbet girişmaritbet
Ankara kalkınırken sosyal yaşamı da unutmamalı!

Ankara kalkınırken sosyal yaşamı da unutmamalı!

ASİAD Başkanı Barış Aydın’ın Ankara’da risk grubundaki gençlere yönelik projesine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’dan destek geldi

Türkiye'de inovasyon, teknoloji ve mevcut bilgi sistemlerinin en iyi kullanıldığı şehirlerden biri olan Ankara'da hızlı kalkınma süreci yaşanırken, sosyal yaşamın da geliştirilmesi yolunda adımlar atılması gerektiği bildirildi.

Ankara Sanayici İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın ve dernek üyeleri Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı ziyaret etti. Kalkınma Bakanlığı'ndaki görüşmede Ankara'nın değişen çehresi, gelişen ekonomisi, güçlü eğitim ve araştırma altyapılarıyla Türkiye'nin önde gelen yatırım merkezi haline dönüşmesi, ziyaret gündemini oluşturdu.

Aydın, Türkiye'nin teknoloji gelişiminde önemli rolü bulunan 32'si faal, 45 teknoparktan 6'sının Ankara'da bulunduğunu, yaklaşık 265 bin öğrencinin eğitim gördüğü 21 üniversitesi ile çok önemli beyin gücünün yer aldığı bir kentte yatırıma yön verdiklerini kaydetti.

Bakan Yılmaz'a yatırımcıların önünü açacak çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Aydın, Ankara'nın Türkiye'nin sadece siyasi merkezi olmakla kalmayıp aynı zamanda ekonomi başkenti konumuna da geldiğinin altını çizdi.
Aydın, tüm bu olumlu gelişmeler yaşanırken Başkent'te sosyal yaşamın da unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
“Bir süre önce İl Emniyet Müdürümüz Kadri Kartal ile yaptığımız görüşmede Ankara'da risk altında bulunan çocuk ve gençlere yönelik bir proje başlatmayı kararlaştırdık. Zaten dünyanın en huzurlu kentlerinden biri olan Başkent'te bu huzuru daim kılacak çalışmalara şimdiden başlamamız gerekiyordu. Bu kapsamda Emniyet ile oluşturduğumuz çalıştay kısa sürede hızla büyüdü. Bizler işadamı; sizler ülkemizi yöneten kişiler olarak Başkent'in ekonomik gelişimine büyük katkı sağlıyoruz. Ankara kalkınırken sosyal yaşam da unutulmamalı. Ankara, sürekli yaşayan, canlı, bunun yanında kargaşadan, olaylardan uzak bir kent olmalı.”

ASİAD'ın lokomotif olduğu projeye destek vereceklerini açıklayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da, şehrin sosyo ekonomik yapısı, alt yapı imkanları, eğitimli insan oranı, sosyal yaşam alanları ile bugün birçok şehrimizden daha iyi noktada olduğunu kaydetti.

“Ankara hem içeride hem dışarıda cazibe merkezi haline geldi”

Bakan Yılmaz, Ankara'nın makine sanayi, tıbbi cihaz üretiminde ülkede önemli paya sahip olduğunu anımsatarak, şunları söyledi:
“Ankara bu özellikleri ile hem ülke içinden hem ülke dışından yatırımcılar için bir cazibe bölgesi haline geldi. Oluşturulan tematik ve ileri araştırma merkezleriyle araştırma alt yapılarını geliştirdik ve AR-GE çalışmalarını ticarileştirmeye çalışıyoruz. Son 12 yılda şehirsel kalkınmadan ziyade bölgesel kalkınmaya önem veriyoruz. Ankara da diğer şehirlere bu anlamda önderlik ediyor. Ankara sahip olduğu stratejik yatırımlarla yüksek katma değerli ürünler ortaya çıkaracak.”

 

Yorum Yaz