maritbet girişmaritbet
Angelina Jolie, Kilis’teki Öncüpınar Konteynerkent’e hayran kaldı!

Angelina Jolie, Kilis’teki Öncüpınar Konteynerkent’e hayran kaldı!

Ünlü oyuncu Angelina Jolie ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, dün sabah 08.30’da özel bir uçakla Gaziantep’e geldi

 

Ünlü oyuncu Angelina Jolie ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, dün sabah 08.30'da özel bir uçakla Gaziantep'e geldi.

Gaziantep'ten yaklaşık 12 bin 500 Suriyeli mültecinin kaldığı Kilis'teki “Öncüpınar Konteynerkenti”ne giden ve Guterres, burada Kilis Valisi Süleyman Tapsız tarafından karşılandı. 2 bin 200 konteynerdan oluşan kentin brifing salonunda kampla ilgili alan BM Temsilcileri, daha sonra hastane, kreş ve okul gezip, Suriyeli sığınmacılarla görüştü.

GUTERRES: GÖRDÜKLERİMDEN ÇOK MEMNUN OLDUM

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Guterres, AFAD Kilis Konaklama Tesisleri'nde barınma, sağlık ve eğitim alanlarda verilen hizmetlerin insan onuruna yakışır kalitede olduğunu söyledi. Dünyanın birçok yerinde temel ihtiyaçların karşılanması konusunda bu kaliteyi sağlamanın mümkün olmadığını ifade eden Guterres, “Türk hükümetine bu konuda minnettarım. Bu örneğin, büyük bir cömertliği gösterdiğinin farkındayım. Suriye halkı bu cömertliği hak ediyor. BM Mülteciler Yüksek Komiseri olarak Kilis'teki bu kampta gördüklerimden çok memnunum'' diye konuştu. Uluslararası toplumun, Türkiye, Ürdün, Irak ve Lübnan gibi çok sayıda Suriyelinin bulunduğu yerlerde, bunu tek başına yapmanın mümkün olmadığını görmesi gerektiğini kaydeden Guterres, “Uluslararası toplumun bu yüksek standartların sürdürülmesi ve her yerde hayata geçmesi için dayanışma içinde olması ve destek vermesi gerekiyor'' diye konuştu.

ANGELINA JOLIE: ÇOK ETKİLEYİCİ

Angelina Jolie de bir yıl önce yine Türkiye'ye geldiğini hatırlatarak, “Şimdi ondan 10 kat daha fazla sığınmacı var. Çok minnettarız. Bugün çok sayıda aileyle ve çocukla da görüştüm. Aileler ve çocuklar da Türk halkına ve Türk hükümetine aynı şekilde minnettarlar. Çok duygusallar ve Suriye'de yaşananlardan dolayı büyük endişe duyuyorlar, Suriye'de kalan aileleri ve arkadaşlarını merak ediyorlar'' dedi. Türk hükümetinin büyük cömertlik göstererek kampı kurduğunu sözlerine ekleyen Jolie, “Gerçekten çok etkileyici. Guterres'in söylediği gibi hepimiz, ülkelerinden kaçmak zorunda kalan ailelerin barındırılması için bu şartlarda kamplar olmasını umut ediyoruz. Hiçbir yerde bunun gibi bir kamp görmedim” diye konuştu. BM'ye ait ciplerle konvoy halinde konteynerkente gelen heyet, 4 saatlik ziyaretin ardından Islahiye İlçesi'ne geçerek burada da Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadırkenti ziyaret etti.

Focus Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Angelina Jolie, yeni evi için 20 milyon dolar ödeyecek
  • 27.05.2017 13:57

Angelina Jolie, yeni evi için 20 milyon dolar ödeyecek

Ünlü oyuncu Angelina Jolie, boşanma sonrasında yeni hayatına tarihi bir malikane ...

Angelina Jolie, Los Angeles'tan 25 milyon dolara ev aldı
  • 21.05.2017 16:03

Angelina Jolie, Los Angeles'tan 25 milyon dolara ev aldı

Brad Pitt ile yollarını ayıran Angelina Jolie, Los Angeles'ta 25 milyon dolara ( ...

Angelina Jolie bu malikaneye göz dikti!
  • 16.04.2017 09:32

Angelina Jolie bu malikaneye göz dikti!

Kocası Brad Pitt'e boşanma davası açan Angelina Jolie, altı çocuğuyla birlikte y ...

Angelina Jolie, 6 çocuğuyla Malibu'daki evine yerleşti!
  • 28.09.2016 09:43

Angelina Jolie, 6 çocuğuyla Malibu'daki evine yerleşti!

Brad Pitt’e boşanma davası açan Angelina Jolie’nin altı çocuğuyla birlikte konak ...