maritbet girişmaritbet
Ali Sabancı: 3. Köprü de 3. Havaalanı da mutlaka yapılmalı!

Ali Sabancı: 3. Köprü de 3. Havaalanı da mutlaka yapılmalı!

Adıyaman Genç İşadamları Derneği (AGİD), TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı’yı ağırladı

Girişimciliği ve başarıyı özendirmek amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Yılın İşadamı ve Yılın Genç Girişimcisi' ödül töreninde konuşan Ali Sabancı, 3.Köprü ve 3.Havaalanının ihtiyaç olduğunu ve mutlaka yapılması gerektiğini belirtti.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr.Murtaza Yetiş olmak üzere, Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan ve çok sayıda işadamı katıldığı program kokteyl ile başladı.

AGİD Başkanı Ural “Yeni girişimcilerin sayısını artırmayı hedefliyoruz”

Bağcılar Halk Sarayında düzenlenen programın açış konuşmasını AGİD Başkanı Ahmet Ural yaptı. Ural, amaçlarının, yeni girişimcilerin sayısını artırmak olduğunu belirterek, başta Ali Sabancı olmak üzere tüm davetlilere teşekkür etti.

Sabancı: “Girişimcilik oranında büyük artış var”

Yeni Nesil Girişimcilik konferansında konuşan Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, girişimcilik oranının son yıllarda iki katına çıktığını vurgulayarak, “Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, ülkemizde 2009'dan bugüne girişimcilik oranında yüzde 100'lük bir artış var. Biz de bu artışın farkında olarak ülkemizdeki rol model sayısını artıracak her türlü inisiyatifi destekliyoruz. Girişimciliği destekleyen ve girişimci kulübünün kurulmasına öncülük eden tüm arkadaşlarımıza, kurum ve kuruluşlara da teşekkür ederim.”

Pegasus Havayolları şirketiyle birçok kez  yurt dışına gittiğini anlatan Sabancı, şöyle devam etti: 
"76 milyonluk ülkede yaşadığım için mutluyum. Birçok yatırımcı gördüm ve bunların yarısı Türk şirketi. Türkiye'nin böyle bir özel durumu var. Bu özel durumun altını ekonomik olarak doldurmamız gerekir. O da girişimcilere düşüyor. Ankara, özellikle genç nüfusumuzla övünüyor. Her sene 800 bin genç, iş bulmak için iş gücüne katılmaya çalışıyor. Bunların yüzde 20'si yani 5'te 1'i işsiz. Bize düşen görev de bu Türkiye'nin içinde bulunduğu muazzam ortamın altını doldurmak, gençlere de iş bulacak girişimcilik ekosistemini yaratmak."  

Adıyaman'da kadın istihdamı diğer illere göre daha fazla

Adıyaman'da kadınların işe katılımının diğer illere göre yüksek olduğunu kaydeden Sabancı, "Girişimcilik evrensel bir çağrıdır, kadınlarımızı daha çok girişimci olmaya çağırmalıyız" şeklinde konuştu.  

En iyi adamla çalış

Sabancı, Amerikalı bir girişimciyle tanıştığını belirterek, onun tavsiyelerini, "En iyi adamla çalış. Kendine göre ürün yapılmamalı, misafirini her zaman dinlemelisin" diye sıraladı.  

3.Havaalanı mutlaka yapılmalı

Sabancı, hava ulaşımının gelişmesi için 3.Havaalanı'nın da mutlaka yapılması gerektiğini belirterek, “Eğer bu coğrafyada yaşamaya devam edeceksek, hava ulaşımının gelişmesi için 3.Havaalanın mutlaka yapılması gerekir. Bununla birlikte İstanbul'da trafik çilesine çare olacaksa 3.Köprü projesinin de en kısa zamanda tamamlanması gerekir. Bu programa Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Bağcılar'a 3,5 saatte gelebildim. İnsanlar 3,5 saatte Londra'ya uçuyor. Bununla birlikte trafikte uzun süre kalan insanda sinir ve stres artarken, ister istemez moral ve motivasyonun da düşmesine Sebep olabiliyor. Bir işadamı olarak bu enerjimizi yollarda harcamamalıyız. Onun için 3.Köprü mutlaka yapılmalı. Gençlerimizin de bu gibi projelere karşı olmasını da saygı ile karşılamak zorundayız” dedi.

Hayal bile edemiyorum

İstanbul'daki Kanal İstanbul Projesi hakkında da konuşan Ali Sabancı'nin projeyi 'hayal dünyamın bile almakta zorluk çektiği' bir proje olarak tanımlaması salondakiler tarafından büyük alkış aldı.

Konuşmaların ardından Yılın İşadamı ödülüne layık görülen ÇETAŞ Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Taşar ve Yılın Genç Girişimcisi ödülüne layık görülen BAYKURT Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Baykurt'a plaketleri takdim edildi. Plaketleri veren Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş ve Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan, AGİD'i her geçen gün faaliyet çıtasını yükselttiğini belirterek kutladı.


 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sabancı bir AVM daha satın aldı!
  • 22.12.2014 12:02

Sabancı bir AVM daha satın aldı!

Zonguldak'taki yerel gazeteler, işadamı Ali Sabancı'nın ortağı olduğu Esas Holdi ...

Frankfurt Light Building Aydınlatma Fuarı sona erdi
  • 05.04.2014 15:05

Frankfurt Light Building Aydınlatma Fuarı sona erdi

Frankfurt'ta aydınlatma ve bina hizmetleri teknolojisi fuarı sona erdi ...

Pratik Depo ile her şey elinizin altında olacak
  • 04.11.2013 11:09

Pratik Depo ile her şey elinizin altında olacak

‘Eşya Yönetim Çözümleri’ vizyonuyla eşyalarınızın atıl olarak saklanmasına son v ...

Pratik Depo, depolama ihtiyacına değer katan çözümler sunuyor
  • 23.10.2013 11:39

Pratik Depo, depolama ihtiyacına değer katan çözümler sunuyor

Pratik Depo, depolama ihtiyaçlarının ötesine geçen ve eşyanızın sahip olduğu değ ...

Pratik Depo ile eşyalarınız istediğiniz an elinizin altında!
  • 17.09.2013 12:04

Pratik Depo ile eşyalarınız istediğiniz an elinizin altında!

“Eşya Yönetim Çözümleri” vizyonuyla eşyalarınızın atıl olarak saklanmasına son v ...

Ömer ve Ali Sabancı'nın Bebek'teki iskelesi halka açıldı!
  • 11.09.2013 13:39

Ömer ve Ali Sabancı'nın Bebek'teki iskelesi halka açıldı!

Bebek'teki Sabancı ailesinin tekneleri için kullandığı iskele halka açıldı ...