Afyonkarahisar'a 90 milyon liralık yeni yatırım yapılacak!

Afyonkarahisar'a 90 milyon liralık yeni yatırım yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da 25 projenin temel atma ve açılış törenine katılacak. Projelerin 90 milyon liraya mal olduğu belirtildi.

 

Veysel Eroğlu, Zafer Bayramı'nın 90. Yılı'nı 90 milyon liralık yatırımla kutlayacaklarını söyledi. 23'ü temel atma, 2'si de açılış olmak üzere 25 tesisi Afyonkarahisar'a kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Eroğlu, "Bu bayram Afyonkarahisar'da bugüne kadar yapılmamış bir şeyi yapacağız. İlimiz, ilçelerimiz, beldelerimiz ve köylerimizde tam 25 proje ile bir şölen yaşayacağız. DSİ ve ayrıca TOKİ vasıtasıyla memleketimize kazandıracağımız bu tesisler için 90 milyon lira tutarında yatırım yapacağız. Bu, Afyonkarahisar tarihinde bir ilktir. Şehitler diyarı bu topraklar için daha yapacağımız çok şeyler var." dedi.
 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü(DSİ)'nün tesis edeceği projelerin temeli atılırken, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan konutların anahtarları sahiplerine teslim edilecek ve yine TOKİ tarafından yapılacak olan Serban Tarımköy projesi kapsamındaki 55 konutun temeli atılacak. Afyonkarahisar merkezin yanı sıra; İhsaniye, İscehisar, Bayat, Sinanpaşa, Sandıklı, Başmakçı, Dinar, Çay ve Şuhut ilçelerini ziyaret edecek olan Bakan Eroğlu, bir çok tesisin temelini atacak.
 
MESUT MERCAN/Zaman 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi
  • 04.08.2026 15:58

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi

TOKİ, 41 ilde 235 konutu ve 30 ilde 305 iş yerini açık artırma yöntemi ile satış ...

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor
  • 03.08.2026 09:59

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Progra ...

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak
  • 28.07.2026 10:03

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, Ağustos ayında 737 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da
  • 22.07.2026 12:25

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur, şehirlerin yalnızca de ...

TOKİ'den kamuoyuna duyuru!
  • 13.07.2026 16:39

TOKİ'den kamuoyuna duyuru!

TOKİ afet bölgelerinde çıkarılan iddialar için açıklama yaptı. ...

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor
  • 15.06.2026 10:00

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor

TOKİ Açık Satış bugün başlıyor. 64 şehirde 20 bin konut, uygun ödeme koşulları i ...