maritbet girişmaritbet
Adıyaman'da depremde hasar gören camiler yeniden yapılacak

Adıyaman'da depremde hasar gören camiler yeniden yapılacak

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde bir yıl arayla meydana gelen iki depremde hasar gören 5 caminin yeniden inşa edilmesi planlanıyor.

İlçede son bir yılda meydana gelen 5,4 ve 5,1 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Ulu, Hacı Ömer, Fatih, Yavuz Selim ve Örentaş camileri kullanılamaz hale geldi.

Vatandaşlar, ibadetlerini AFAD tarafından kurulan prefabrik ve çadır camilerde gerçekleştiriyor.
 
Depremlerde hasar gören camilerin yıkılarak vatandaşların ve Türkiye Diyanet Vakfının sağlayacağı katkılarla yeniden yapılması amaçlanıyor. 
 
İlçe Müftüsü Mehmet Seri Doğru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsat'ta bulunan 5 camiden 2'sinin geçen yıl mart ayında, 3'ünün ise 24 Nisan'da meydana gelen son depremde hasar gördüğünü belirtti.
 
Camilerden 4'nün ağır hasarlı olduğunu aktaran Doğru, "Depremde evlerin yanı sıra camilerimiz de büyük hasar gördü. İnsanlar nezdinde camiler, Allah'ın evidir. Bu yüzden insanlarımız büyük üzüntü yaşıyor. Depremin ilk olduğu andan itibaren vatandaşların ibadet ihtiyaçlarını giderme adına tedbirlerimizi aldık. AFAD tarafından kurulan çadırlarda vatandaşlarımız ibadetlerini yapıyor." şeklinde konuştu.

"Bizlere katkı sağlarlarsa memnun olacağız"

Doğru, hasar gören camilerin yıkılarak yeniden inşa edileceğini dile getirerek, şunları anlattı:
 
"Müftülüğümüzün ve Türkiye Diyanet Vakfının sağlayacağı katkılarla beraber, çevre illerden toplayacağımız yardımlarla camilerimizi tekrar yapacağız. İlk depremden itibaren bizler yardım taleplerinde bulunduk. Bazı camilerimiz yardım topladı, bazıları ise devam ediyor. Camiler, ülkemizde çoğunlukla vatandaşlarımızın katkılarıyla yapılıyor. Biz de bunu yapılacak yardımlarla sağlayacağız." 
 
Doğru, Samsat'ta halkın çoğunun gelir düzeyinin düşük olduğunu belirterek, "Ülkemizdeki müftülüklerimize, camilerimizin buradaki camilerin yeniden inşası için çağrıda bulunuyorum. Bizlere katkı sağlarlarsa memnun olacağız. Ramazan ayı da geliyor, bir an önce bu camilerin yapılması gerekiyor." şeklinde konuştu.
 
Doğru, ilk olarak ağır hasarlı camiler olmak üzere enkazların kaldırıldıktan sonra en yakın zamanda temel atılacağını kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kocaeli Cedit Mahallesi kentsel dönüşümünde sona gelindi
  • 26.02.2026 15:22

Kocaeli Cedit Mahallesi kentsel dönüşümünde sona gelindi

Kocaeli’nin deprem riski taşıyan, gecekondu yoğunluklu en eski yerleşimlerinden ...

Afet konutları için özel film: Bu başarı Türkiye’nin
  • 19.02.2026 15:40

Afet konutları için özel film: Bu başarı Türkiye’nin

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde tam ...

Deprem Riski Altında Yaşam Bilinci Araştırması sonuçlandı
  • 12.02.2026 13:31

Deprem Riski Altında Yaşam Bilinci Araştırması sonuçlandı

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), “Deprem Riski Alt ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konutlarının ödeme planını açıkladı
  • 11.02.2026 15:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konutlarının ödeme planını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde inş ...

Bakan Kurum: “Güçlü bir devlet olduğumuzu bir kez daha kanıtladık”
  • 10.02.2026 13:37

Bakan Kurum: “Güçlü bir devlet olduğumuzu bir kez daha kanıtladık”

Bakan Kurum, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Asrın İ ...

TOKİ’den 6 Şubat yıldönümüne özel paylaşım
  • 06.02.2026 17:18

TOKİ’den 6 Şubat yıldönümüne özel paylaşım

TOKİ, 6 Şubat depremlerinin yıldönümü vesilesiyle sosyal medya hesaplarından "Tü ...