maritbet girişmaritbet
31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 17 Kasım'da TÜYAP'ta açılacak!

31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 17 Kasım'da TÜYAP'ta açılacak!

Fuara 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu, 40 ülkeden yayınevleri, telif ajansları ve konuk yazarlar katılacak

 

31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu, 40 ülkeden yayınevleri, telif ajansları ve konuk yazarların katılımıyla 17 Kasım'da açılacak.
 
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle 17-25 Kasım'da Büyükçekmece'deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'de düzenlenecek 31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'na, 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu, 40 ülkeden yayınevleri, telif ajansları ve konuk yazarlar katılacak.
 
Gülten Dayıoğlu'nun "Onur Yazarı" olduğu ve ana teması "Çocukluğum Yurdumdur-Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" olarak belirlenen kitap fuarı, birbirinden renkli çocuk etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Fuar süresince Gülten Dayıoğlu'nun katılımıyla çocuk edebiyatı üzerine panel ve söyleşiler düzenlenecek.
 
Fuarın ilk dört günü, 17-20 Kasım'da açık kalacak "Uluslararası Salon" kapsamında Hollanda "Onur Konuğu" olarak yer alacak. Hollanda'dan yayınevlerinin katılımıyla düzenlenecek konuk ülke etkinlikleri kapsamında modern Hollanda edebiyatının önemli isimleri, fuarın konuğu olacak. Konuklar arasındaki Kader Abdollah 17 Kasım Cumartesi, Henk Boom 18 Kasım Pazar günü Ahmet Ümit ile söyleşiye katılacak. Modern Türkiye'nin kuruluşu üzerine yaptığı araştırmalarıyla tanınan akademisyen-tarihçi Erik Jan Zürcher ise 18 Kasım Pazar günü Mete Tunçay, Mehmet Ö. Alkan ve Ahmet Demirel'in katılacağı panelde konuşmacı olacak.
 
Konuk ülke etkinlikleri kapsamında Hollandalı illüstratör Marit Törnqvist dört gün süresince çocuklara yönelik illüstrasyon atölyeleri gerçekleştirecek. İlköğretim yaş grubuna yönelik atölyelere katılım ücretsiz olacak.
 
Uluslararası Salon ve Telif Ajansları Özel Bölümü
 
Yurt dışından çok sayıda yayınevi fuarın ilk dört günü 10 No'lu salonda yer alacak. Bu sene 40 ülkeden yayıncıların katılacağı uluslararası salonda, Almanya, Azerbaycan, Hollanda, Hindistan, İngiltere, İran, İtalya, İspanya, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan ve Macaristan'dan yayınevleri bulunacak. Ayrıca bağımsız edebiyat topluluğu LAF (Literature Across Frontiers) bünyesinde ise 24 ülkeden bağımsız yayıncı, edebiyat topluluğu ve kültür merkezi yer alacak.
 
Telif Ajansları özel bölümüne ise ABD, Hollanda, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, İtalya, Yunanistan, İsrail ve Lübnan'ın önde gelen telif ajanları katılacak. Ajanslar, dört gün süresince yayıncılarla bir araya gelerek, profesyonel buluşmalar gerçekleştirecek.
 
Konuk yazarlar
 
İstanbul Kitap Fuarı bu yıl özellikle çocuk ve gençlik edebiyatının önde gelen isimlerini ağırlayacak. Konuklar arasında, Erika Bartos, çocukların sevdiği yazarlardan Korky Paul, gençlik ve gotik edebiyatın önemli ismi Jasper Kent, farklı kuşakların sevdiği kahraman "Red Kit" sergisinin küratörü Didier Pasomonik, Hollandalı yazar Joke Van Leewuen yer alacak.
Modern İspanyolca edebiyatın önemli isimlerinden Javier Sierra, Macaristan'ın önemli yazarlarından Tibor F. Toht fuarın konuklara arasında bulunuyor. Bu yıl, Uluslararası PEN Başkanı John Ralston Saul ve Hapisteki Yazarlar Komitesi Direktörü Sara Whyatt "İfade Özgürlüğü" ile ilgili panele katılmak üzere konuk edilecek.
 
Sergiler
 
Kitap fuarı, bu yıl da önemli sergilere ev sahipliği yapacak.
"Onur Yazarı" Gülten Dayıoğlu'nun yaşamından kesitlerin yer aldığı "Bir Yaşamış, Bir Yazmış Gülten Dayıoğlu" sergisi, yazarın 50 yıllık yazın hayatına ışık tutacak.
Fuarın öne çıkan bir diğer sergisi ise bu yıl "Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" olarak belirlenen tema çerçevesinde Türkiye Yayıncılar Birliği ile gerçekleştirilen Türkiye'nin değerli illüstratörlerinin resimlediği "Kitap Resimleri İllüstrasyon Sergisi" olacak.
Tema çerçevesinde okurlarla buluşmaya hazırlanan bir diğer sergi ise çocuk ve gençlik kitapları kapaklarından oluşan "Kapaklar Ormanı" sergisi ise Sadık Karamustafa danışmanlığında hazırlandı.
TÜYAP, birkaç ay önce Yapı Kredi Yayınları tarafından düzenlenen "Red Kit Sergisi"ni de fuara taşıyacak.
Konuk ülke etkinlikleri kapsamında Hollanda'nın önde gelen 24 illüstratörünün çalışmalarından oluşan "Fil Gelmiş-Hollanda İllüstrasyon Sergisi" fuar süresince okurlarla buluşacak.
 
Fuar sosyal medyada
 
Kitap fuarıyla ilgili en güncel haberler, konuk yazarlar, katılımcı yayınevleri, imza günleri ve etkinlik programıyla ilgili her türlü güncel haber "www.facebook.com/istanbulkitapfuari" ve "www.twitter.com/kitapfuari" üzerinden takip edilebilecek.
 
İki fuar bir arada
 
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından düzenlenen 22. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı da kitap fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Fuarların giriş ücreti geçen yıllarda olduğu gibi 5 lira olacak. Öğrenci, öğretmen ve emeklilerden giriş ücreti alınmayacak.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Samsun 6. İnşaat Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı
  • 13.05.2022 10:50

Samsun 6. İnşaat Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından düzenlenen Samsun 6. Yapı, İnşaat Malzem ...

Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul kapılarını açtı
  • 06.04.2021 17:21

Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul kapılarını açtı

Bu yıl 43. kez Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul’un kapılarını 06 Nisan Salı gün ...

Yapı Fuarı, mimarlar ve malzeme uzmanlarını buluşturuyor
  • 08.03.2021 16:30

Yapı Fuarı, mimarlar ve malzeme uzmanlarını buluşturuyor

Yapı Fuarı – TurkeyBuild Istanbul, yeni nesil yaklaşımları sektörle buluşturmak ...

Yapı Fuarı–TurkeyBuild Istanbul, 1–4 Nisan'da TÜYAP'ta!
  • 06.01.2021 10:49

Yapı Fuarı–TurkeyBuild Istanbul, 1–4 Nisan'da TÜYAP'ta!

Yapı Fuarı-Turkeybuild Istanbul, sektöre ivme kazandıracak girişimcileri ağırlay ...

İklimlendirme sektörü ihracatını 4.2 milyar dolara yükseltti!
  • 13.12.2018 11:09

İklimlendirme sektörü ihracatını 4.2 milyar dolara yükseltti!

İklimlendirme sektörü, Ekim ayında uluslararası alıcılarla İstanbul’da buluşacağ ...

Samsun 4. İnşaat Fuarı kapılarını açtı
  • 23.03.2018 14:39

Samsun 4. İnşaat Fuarı kapılarını açtı

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ öncülüğünde düzenlenen Samsun 4. İnşaat Fuarı, kapı ...