maritbet girişmaritbet
2016, Fikirtepe'nin yılı olacak

2016, Fikirtepe'nin yılı olacak

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor. 2016 yılında bölge uçuşa geçecek

35 bin konutun yer alacağı Fikirtepe, İspanya'daki La Rambla'ya benzeyen 2.4 kilometrelik bir caddeye kavuşuyor. Trafiğe açık cadde, dinlenme, eğlence ve alışveriş imkanı sunacak.

İstanbul'da kentsel dönüşümün pilot bölgesi ilan edilen ve yaklaşık 4 yıldır sorunlarla gündeme gelen Fikirtepe'de inşaat çalışmalarının başlamasıyla algı da değişiyor. Fikirtepe'de İspanya'nın La Rambla Caddesi'ne benzer bir cadde planlanıyor. İstanbul'un en modern yaşam alanının oluştuğunu söyleyen Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu, “Fikirtepe'de sosyal alanlar birbirini tamamlayacak, toplu bir yerleşim alanı oluşacak. Bölgede 70 metre genişliğe ulaşan, Mandıra Caddesi'ni de içine alan 2.4 kilometrelik cadde planlanıyor” dedi.

Fikirtepe'nin can suyu

Caddeyi İspanya'daki La Rambla'ya benzeten Nuhoğlu, “Buradan daha iddialı olacak. Fikirtepe'nin can suyu diyebiliriz. Hem yürüyüş yapılan hem alışveriş yapılan hem de trafiğe açık bir cadde olacak. Türkiye'de benzeri yok. Yürüyüş, eğlence ve dinlenme alanları olacak ve iki ucunda park alanı yer alacak. Kısa süre içinde caddeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte tanıtacağız” diye konuştu.

Fikirtepe ile ilgili yaşanan süreç nedeniyle yatırımcıların olumsuz algısının olumluya dönmeye başladığını anlatan Ali Nuhoğlu, “Fikirtepe, şu anda bakir bir bölge ancak kısa bir süre sonra herkesin talep ettiği bir nokta haline gelecek, birden sıçrama yapacak. 2016'da konut sektörünün nabzı Fikirtepe'de atacak” dedi.

Avrupa'ya rakip

Yerli ve yabancı yatırımcıların Fikirtepe'ye ilgi göstermeye başladığını ifade eden Nuhoğlu, şunları söyledi: “Spor camiasından magazin dünyasına, iş dünyasından Körfez yatırımcılarına kadar her cepheden talep gelmeye başladı. Ruhsatını alan ve satışa başlayan firmalar ellerindeki stokları eritmiş durumdalar. İlk defa Fikirtepe'de çok ciddi düzeyde yabancı alımı gerçekleşecek. Yabancı yatırımcı genelde Avrupa yakasına ilgi gösterir, Anadolu'da çok fazla yabancı göremeyiz ancak Fikirtepe Avrupa yakasına rakip olacak şekilde yabancı yatırımcı çekiyor.”

Fikirtepe'de metrekare fiyatlarının 2 bin 500 ile 3 bin 500 dolar arasında değiştiğini ifade eden Nuhoğlu, Kadıköy çevresinde fiyatlar 5 ile 8 bin dolar arasına kadar çıkıyor. Fikirtepe, hem yerli hem de yabancı yatırımcı için aynı bölgede yarı fiyatına yatırım yapma fırsatı sunuyor. Bölgeyi inceleyenler ileride 10 bin dolar bandına çıkmasını bekliyor” diye konuştu.

Ruhsat verilen proje 13'e çıktı

- Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi, İstanbul Kadıköy'de 1 milyon 350 bin metrekarelik alanda hayata geçiriliyor.

- Proje tamamlandığında bölgede 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alan inşa edilecek.

- 57 yapı adasından 20'sinde inşaat çalışmaları başladı.

- Fikirtepe'de tüm projelerin yanı sıra altyapı ve sosyal donatı inşaatlarının 2018 yılında tamamen biteceği öngörülüyor.

- Kentsel dönüşüm tamamlandığında projenin toplam değeri 18 milyar dolar seviyesine ulaşacak.

- Kasım ayı itibarıyla bölgede ruhsat verilen proje adası sayısı 13'e yükseldi.

- Böylece ruhsat alan proje adaları, Fikirtepe'nin tamamına oranla yüzde 25'e ulaştı.

- Fikirtepe'de yüzde 100 anlaşma oranına ulaşan 19 adet imar adası bulunuyor. Bu adalardan 13'üne ruhsat verildi,

2 adaya ilişkin uygulama projeleri inceleme aşamasında. 

Vatan

Yorum Yaz