maritbet girişmaritbet
Samsung, MICRO LED ve Neo QLED ekranlarını CES 2022’de tanıtıyor

Samsung, MICRO LED ve Neo QLED ekranlarını CES 2022’de tanıtıyor

Samsung, üst düzey kişiselleştirme özelliklerine sahip yeni MICRO LED, Neo QLED ve Lifestyle Ekranlarını CES 2022’de tanıtıyor.

Samsung Electronics, 5– 7 Ocak 2022 tarihleri arasında Las Vegas’ta gerçekleşecek Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022’de en yeni MICRO LED, Neo QLED ve Lifestyle Ekranlarını tanıtıyor.

Samsung'un 2022 model ekranları; görüntü ve ses kalitesindeki iyileştirmeler, daha geniş ekran boyutu seçenekleri, kişiselleştirilmiş aksesuarlar ve yükseltilmiş arayüz sayesinde markanın 'Ekranlar her yerde, ekranlar herkes için' vizyonunu en gerçekçi görüntüler, sürükleyici ses ve hiper-kişiselleştirilmiş özelliklerle hayata geçiriyor.

MICRO LED: Ekran teknolojisinin zirve noktası

Samsung CES 2022’de tanıttığı, 110, 101 ve 89 inç olmak üzere üç farklı ekran boyutu seçeneğine sahip MICRO LED ekranı, ışığı ve rengi kendi başına üretebiliyor. Samsung’un ileri teknoloji MICRO LED ürünü,bu sayede etkileyici bir derinlik, canlı renkler, daha yüksek netlik ve kontrastla sıra dışı bir deneyim sunan 25 milyon mikrometrelik LED’ler ile sınıfının en iyi görüntü kalitesini sunuyor. 

2022 model MICRO LED donanımdaki inovasyonların yanı sıra 20-bit gri skala derinliğini destekliyor. Bu da MICRO LED modellerinin bir sahnedeki tüm detayları yansıtabilmesine ve 1 milyon parlaklık ve renk seviyesinde en incelikli denetimi sağlayabilmesine imkan sunuyor. Böylece kullanıcılara gerçek anlamda bir HDR deneyimi yaşatılıyor. Aynı zamanda DCI ve Adobe RGB renk gamının yüzde 100’ünü karşılayan ekran çarpıcı ve gerçeğe en yakın renkleri sunabiliyor. %99,99 ekran-gövde oranıyla kusursuz sürükleyicilik sunan bir tasarıma sahip olan MICRO LED, devrim niteliğinde bir performans ortaya koyuyor. Kullanım ve kişiselleştirme özellikleri daha da iyileştirilen MICRO LED’in bazı özellikleri şöyle: 

Sanat Modu: Tüketicilerin, evlerindeki herhangi bir odayı en sevdikleri sanat eserlerini veya dijital fotoğrafları seçip sergileyebildikleri bir sanat galerisine dönüştürmelerini sağlıyor. 2022 model MICRO LED, ünlü sanatçı ve tasarımcı Refik Anadol'un iki özel eseriyle sunuluyor.

Çoklu Görüntü: Bu özellik kullanıcıların dört ayrı HDMI bağlantı noktasının herhangi birinden veya tamamından aynı anda gelen içeriği 120 fps oranda ve 4K çözünürlük kalitesi bozulmaksızın izleyebilmesini sağlıyor.
Dolby Atmos: Üst, yan ve alt kanal hoparlörleri sayesinde birinci sınıf, etkileyici ve çok boyutlu bir ses deneyimi sunuyor.

Neo Quantum İşlemci ve Dinamik Ses Deneyimi ile Neo QLED'in evrimi

Samsung’un 2022 model Neo QLED’i, Neo Quantum İşlemci ve görüntü teknolojisindeki gelişmeler ve ses özellikleri sayesinde mümkün olan en net görüntüleri ve en etkileyici sesi sağlıyor. Yeni Neo Quantum İşlemci, Quantum Mini LED’lerin yaydığı ışığın daha iyi denetlenmesini sağlayan ve parlaklık seviyesini 12'den 14 bit'e yükselten BLU (arka ışık ünitesi) sayesinde gelişmiş karşıtlık haritalandırma özelliğine sahip. Bu da TV’nin kendi aydınlatmasını bir önceki modeldeki 4.096 adımın dört katı olarak 16.384 adımda denetleyebilmesini sağlıyor. 

Yeni ‘Shape Adaptive Light’ teknolojisi, Quantum Mini LED'lerden gelen ışığın biçimini denetlemek amacıyla çizgileri, şekilleri ve yüzeyleri analiz etmek için Neo Quantum İşlemci’yi kullanıyor. Bu sayede ekrandaki tüm şekillerin parlaklığını ve doğruluğunu yükseltiyor. Sonuç olarak HDR içeriğini tam anlamıyla ekrana yansıtabilen olağanüstü bir görüntü kalitesi ortaya çıkıyor. Samsung'un 2022 Neo QLED'i ayrıca multi-akıllı bir görüntü kalitesi algoritması olan ‘Gerçek Derinlik Artırıcı’ özelliğine de sahip. Bu yeni teknoloji, derinlik hissi oluşturmak için ekrandaki bir nesneyi arka planına göre tespit edip işleyerek daha derin ve yüksek gerçekliğe sahip bir görüntü kalitesi sunuyor. 

Samsung 2022 Neo QLED TV, ayrıca yerleşik ışık sensörü ile gün batımı/gün doğumu bilgilerine göre ekranın parlaklığını ve tonunu otomatik olarak ayarlayan ‘Göz Rahatlığı’ moduna sahip. Ortamdaki ışığın değişmesiyle birlikte ekran, ışığı kademeli olarak azaltırken, mavi ışık seviyelerini buna göre ayarlayarak daha sıcak tonlar sunuyor. Bu sayede kullanıcının uyku kalitesini etkileyebilen mavi ışık seviyesini düşürerek karanlık ortamda daha konforlu bir izleme deneyimi sağlıyor.

Neo QLED'in ses özelliklerinde de önemli geliştirmeler dikkat çekiyor. Sesi ekrandaki nesneyle eşleştirerek odanın içinde hareket ettirebilen OTS (Nesne Takip eden Ses) özellikli 2022 model ürünler, ‘OTS Pro’ özelliği sayesinde yüksekten çevreleyenses yayılımı sağlayabiliyor. Böylece güçlü ve sesi yukarı ileten hoparlörleriyle sürükleyici bir ses ve hoparlör deneyimi yaşatıyor. 2022 model Neo QLED aynı zamanda, Samsung'un yeni üst düzey hoparlörleriyle gerçek anlamda dikkat çekici bir Dolby Atmos deneyimi sunuyor. Neo QLED, TV'nin her yerine yerleştirilmiş çok kanallı hoparlörleriyle hareketi her yerden izleyebilen dinamik bir ses deneyimi sunuyor.

Tasarım ve teknolojinin kusursuz bileşimine sahip ödüllü Lifestyle Ekranlar

Samsung'un 2022 Lifestyle ekranları, benzersiz ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak amacıyla tasarım ile teknolojinin kusursuz bileşimini ortaya koyuyor. The Frame, The Sero ve The Serif'e uygulanan parlama, yansıma ve parmak izi önleyici özelliklere sahip yeni ‘Mat Ekran’ kaplaması sayesinde kullanıcılar, en keyifli ve konforlu izleme deneyimini elde ediyor. Samsung'un 2022 Lifestyle Ekranlarının yeni Mat Ekran özelliği, ayrıca UL'den (Underwriter Laboratories) "Yansıma Karşıtı Parlama Önleyicilik", "Rahatsızlık Karşıtı Parlama Önleyicilik" ve "Engellilik Hassasiyetli Parlama Önleyicilik" olmak üzere üç farklı doğrulama aldı.

The Frame'in parlama önleyici, düşük yansımalı panel teknolojileri ve mat yüzeyi sayesinde en gerçekçi sanat izleme deneyimi evlere taşınıyor. 32” ile 85” arasında değişen boyut seçenekleriyle kullanıcılara sunulan TV ayrıca, parmak izlerini ve lekeleri önleyerek kullanıcıların en sevdikleri sanat eserlerini kusursuz bir şekilde seyredebilmesini sağlıyor. 

The Serif; ‘Mat Ekran’ özelliğine kusursuz uyum sağlayan mat kaplamalı gövdesi, etkileyici ve ikonik tasarımı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Yeni 65” inç boyut seçeneğinin eklenmesiyle birlikte The Serif artık 43” ile 65” inç arasında değişen boyut seçenekleriyle sunuluyor.
The Sero, hem dikey hem de yatay modlarda yeni Mat Ekranı ile sıra dışı bir izleme deneyimi sunuyor. Yeni dikey ‘Çoklu Görünüm’ işlevi, çoklu görevleri bir sonraki düzeye taşıyarak kullanıcıların ekranın üst ve alt bölümünde farklı içerikleri aynı anda görüntülemelerine veya bir şey izlerken internette gezinti yapabilmelerine olanak tanıyor. 

Üst düzey kullanıcı deneyimi için yeni Smart Hub ve uygulamalar

Samsung'un 2022 model Smart TV'leri, Samsung’un yeni akıllı TV platformu ‘Smart Hub’ platformu sayesinde içerik önerme ve keşfetme özelliklerini merkezine alıyor. ‘Smart Hub’ ile kullanıcılar, sevdikleri filmleri, dizileri ve oyunları bulmak için daha az zaman harcayacak, eğlenceye daha fazla zaman ayırabilecek. Smart Hub'ın kenar çubuğu ayrıca kategoriler (Medya, ve Ortam) arasında sorunsuz geçiş sağlayarak kullanıcıların ev içi etkinliklere daha iyi odaklanabilmesine imkan veriyor.

NVIDIA GeForce Now, Stadia ve Utomik başta olmak üzere alanında öncü şirketlerle yaptığı işbirlikleri sayesinde, oyun tutkunları çok geniş bir oyun arşivine erişebiliyor.

Watch Together: Bu yeni uygulama sayesinde kullanıcılar en sevdikleri dizi ve filmleri aileleri ve sevdikleriyle beraber izlerken aynı zamanda onlarla görüntülü konuşma yaparak bir araya gelebiliyor. 

NFT Platformu: Bu uygulama; MICRO LED, Neo QLED ve The Frame üzerinden dijital sanat eserlerinin keşfedilebildiği, satın alınabildiği veya değiş tokuş edilebildiği sezgisel ve entegre bir platform sunuyor.

Akıllı Kalibrasyon: Bu özellik, kullanıcıların optimum görüntü kalitesi için ince ayar yapabilmesine olanak tanıyor. Uygulama ‘Temel Mod’ ile 30 saniye içinde hızlı bir kalibrasyon sunarken, ‘Profesyonel Mod’ da görüntüyü yaklaşık 10 dakikada profesyonel kalibrasyon düzeyinde optimize edebiliyor.
Kullanıcıların ihtiyaç ve zevklerine göre kişiselleştirilmiş daha geniş aksesuar seçenekleri

2022 model cihazlarda kullanıcı deneyimini kişiselleştirmek için daha geniş aksesuar seçenekleri de sunuluyor. Otomatik Duvar Askısı ve Sehpası, The Sero'nun dikey görüntüleme deneyimini devam ettirirken, kullanıcıların ekranlarını otomatik olarak döndürerek mobil izleme deneyiminin keyfini çıkarmasını sağlıyor. Aksesuarı tamamlamak için 2022 model ürünlerde dikey arayüz desteği de bulunuyor. Smart Hub da bu özelliğe sahip ve dikey ‘Çoklu Görüntüleme’ özelliği ile sunuyor. Böylece, YouTube ve TikTok gibi uygulamalar rahat bir şekilde izlenebilirken, ekran yansıtma ve casting de ‘Dikey Mod’ ile mümkün oluyor. Ortam Modu+ ve Sanat Modu gibi lifestyle özelikler de ‘Dikey Mod’da kullanılabiliyor. Kumanda üzerindeki yeni döndürme tuşuyla kullanıcılar artık tek dokunuşla ekranı döndürebiliyor. Ayrıca, The Frame için genişletilmiş çerçeve seçenekleri ve tüm TV’ler için tam hareketli ince duvar askıları sayesinde, Samsung’un 2022 model ekranları sonsuz kişiselleştirme seçenekleri sunuyor.

En yeni Soundbar ve yeni özelliklerle ses bariyeri aşıldı
 
Samsung’un 2022 model Soundbar Serisi, teknolojinin olanaklarını daha sürükleyici ve üç boyutlu bir ses deneyimi sunmak için kullanıyor. Samsung’un geliştirdiği Q Symphony surround-ses deneyimi, Samsung marka Neo QLED TV ve soundbar birlikte daha senkronize bir biçimde çalışabilmesini sağlıyor. Bu sayede Soundbar ve TV hoparlörleri birlikte çalışarak daha kapsamlı ve güçlü bir ses ortamı ortaya koyuyor. Samsung’un 2022 model Soundbar’ları, ayrıca kullanıcılara kablolardan kurtulmayı sağlayan Kablosuz Dolby Atmos bağlantı³ özelliğiyle sunuluyor.

Yeni HW-S800B Ultra Slim Soundbar ise slim soundbar teknolojisindeki standartları yeniden belirliyor. ‘Pasif Yayıcı’ teknolojisini derin bas hoparlörüne entegre ederek güçlü basları kompakt bir formda verebiliyor. Yeni Ultra Slim Soundbar, gerçek anlamda sesi yukarı veren kanallarıyla yalnızca 1,6 inç derinlikten son derece güçlü bir ses deneyimi sunabiliyor.

Samsung Başkan Yardımcısı ve Görüntü ve Ses Sistemleri Satış ve Pazarlama Ekibi Başkanı Simon Sung, CES 2022’de tanıtılan TV ve ekranlar ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Ekranların yaşamlarımızdaki rolü, teknolojik gelişmeler ve hayatımıza giren yeni eğlence trendleri sebebiyle son dönemde büyük bir değişim geçirdi. Yeni ürün serimizle müşterilerimize ihtiyaçlarına göre kişiselleştirebilecekleri, kusursuz sürükleyicilikte görüntü ve ses deneyimi sağlıyoruz. İster bir sinemasever veya TV aşığı, ister oyun tutkunu ya da sanatsever olun, Samsung olarak evinizin her odasına zenginlik katabilen, sıra dışı deneyimler yaşatan, alanında öncü ürünler tasarlıyor ve sunuyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Samsung, yeni ekran ve monitörlerini CES 2023'te görücüye çıkaracak
  • 03.01.2023 10:47

Samsung, yeni ekran ve monitörlerini CES 2023'te görücüye çıkaracak

Samsung, ileri teknolojilere sahip Odyssey, ViewFinity ve Smart Monitör serileri ...

Samsung'dan seçili buzdolabı, çamaşır ve kurutma makinelerinde 20 yıl garanti!
  • 29.12.2022 14:23

Samsung'dan seçili buzdolabı, çamaşır ve kurutma makinelerinde 20 yıl garanti!

Samsung, seçili buzdolabı, çamaşır ve kurutma makinelerinde "20 yıl garanti" uyg ...

Samsung buzdolaplarında enerji tasarrufu maksimum seviyede!
  • 24.09.2022 10:16

Samsung buzdolaplarında enerji tasarrufu maksimum seviyede!

Samsung, gerçekleştirdiği inovasyonlarla hem çamaşır makinelerinde hem de buzdol ...

Samsung, enerji verimliliğinde Avrupa’daki en yüksek standartların üstüne çıktı
  • 23.09.2022 16:01

Samsung, enerji verimliliğinde Avrupa’daki en yüksek standartların üstüne çıktı

Şirket, güncellenen Avrupa enerji etiketleme sistemine göre sektördeki en yüksek ...

Samsung’un yeni Bespoke Koleksiyonu Avrupa’da satışa çıkıyor!
  • 07.09.2022 10:36

Samsung’un yeni Bespoke Koleksiyonu Avrupa’da satışa çıkıyor!

Samsung kullanıcılara daha bütüncül bir deneyim sunmak için geliştirdiği yeni Be ...

Samsung’un WindFree klimalarıyla rüzgârsız ve tasarruflu serinlik!
  • 27.07.2022 11:55

Samsung’un WindFree klimalarıyla rüzgârsız ve tasarruflu serinlik!

Samsung, sıcak yaz günlerinde klima konforunu yeni bir boyuta taşıyor ve rüzgârs ...