maritbet girişmaritbet
Bi'Boya ürünleriyle evlerde renk terapisi başlıyor!

Bi'Boya ürünleriyle evlerde renk terapisi başlıyor!

Yaşam alanlarınızda doğru renkler ile ruh ve zihin sağlığınıza katkıda bulunun.

Geçmişten günümüze renkler, hayatımızın her alanında hep var olmuştur. Herkesin hayatında öne çıkardığı; giyimde, aksesuar ve ev dekorasyonunda tercih ettiği bir favori rengi vardır. Peki renklerin büyülü dünyasındaki gizemi ne kadar biliyoruz? Çekici bir stil sunmanın ötesinde, renklerin ruhumuzda yaratığı etkileri nelerdir? Siz de Bi'Boya'nın göz alıcı renkleri ile renk terapisini evinize taşıyabilirsiniz. Yaşam alanınızın farklı bölümlerinde doğru renkleri kullanarak, yaratıcı yönünüzü açığa çıkartabilir, enerjinizi ve mutluluğunuzu artırabilir hatta renklerin terapisi ile ruhunuzu ve zihninizi tazeleyebilirsiniz. 

Yaşamımız boyunca zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz evlerimizde renkler, sandığımızdan çok daha önemli bir role sahiptir. Doğru rengin doğru odada kullanılması huzuru ve dinginliği sağlarken, yanlış tonlar ise evlerde yaşayanları daha huzursuz ve gergin hale getirebilir. Farklı renklerin ruh ve zihin üzerinde etkili olduğunun ortaya çıkmasının ardından renk terapisi de dünyanın pek çok yerinde alternatif bilim olarak kullanılmaya başlandı. 

Siz de kişisel olarak, değişebilen renk algınızı ortaya çıkarabildiğiniz taktirde evinizde size iyi gelecek renkleri kullanarak ruhsal yönünüzü güçlendirebilir, ruh ve zihin sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz. Bu konuda Bi'Boya'nın göz alıcı renkleri ve hazırladığı ideal çözüm önerileri ile evinizde strese, gerginliğe ve mutsuzluğa yol açan renkleri değiştirebilir, doğru rengi doğru alanda kullanarak renk terapisi uygulayabilirsiniz.

Renk Terapisi Nasıl Yapılır?

Evlerinizde renk terapisi uygulamak için öncelikle renklerin ışıklarla olan ilişkisini ve renk terapisinin ilkelerini bilmeniz gerekiyor. Örneğin kırmızı, sarı ve turuncu gibi sıcak tonları mutfakta kullanarak iştahınızı açabilir veya sindirime yardımcı olabilirsiniz. Ama unutmayın aynı tonları yatak odası veya oturma alanlarında kullanmak, sizi karşınızdaki kişi ile taraf olmaya ve onun etkisine girmeye zorlayabilir. 

Bu nedenle bol enerjili, dışa dönük kişiliklerin kırmızı, sarı ve mavinin parlak ana renkleri seveceğini; nazik, daha sessiz kişilerin ise daha yumuşak ışık renkleri tercih edeceğini bilmelisiniz. 

Bunun yanında çalışma alanında düşünmeyi, okumayı, yazmayı ve fikir üretmeyi kolaylaştıran sarıyı ve ona yakın tonları da kullanabilirsiniz. Sarı doğal gün ışığına en yakın renk olmasıyla motive kalmanıza ve motivasyonunuzu en yüksek düzeyde tutmanıza destek olabilir. Ancak aşırı sarı kullanımının da hiperaktiviteyi teşvik ettiğini unutmamanız gerekiyor. İsteğinize göre, bu sıcak rengi, evinizin girişinde, tek duvarda, yastıklarda, kanepede veya kenar vurgularında da kullanabilirsiniz. Evinizi dekore etmek ve döşemek için doğru renkleri seçerek, ruhsal açıdan doygun ve dingin hissedeceğiniz yaşam alanları yaratabilirsiniz.

Evin farklı alanları için renkler ve çağrışımlar

Tavanlar

 Derinliği sağlayarak sıkışmışlık hissini bastıran beyaz ve beyaza yakın tonlar, ışığı yansıtan tavanlarınız için ideal renk seçenekleri olabilir. Bu renkleri tavanlarınızda kullanarak, ortama ferahlık ve aydınlık katabilirsiniz.

Çocuk Odaları

 En hassas konulardan biri olan çocuklarınızın yaşam alanları için de doğru renkleri seçerek, onların gelişimlerine olumlu katkı sağlayabilirsiniz. Yaşamı ve büyümeyi simgeleyen yeşil, istikrarı simgeleyen sarı, neşe kaynağı turuncu, konsantrasyonu artıran mavi gibi doğal tonları, çocuklarınızın odaları için tercih edebilirsiniz. Bu renklerin dışında maneviyat, barış ve bilgelikle ilişkilendirilen mor veya lavanta gibi renkler de çocuklarınızın odaları için alternatif seçenekler olabilir.

Yatak Odaları

Yatak odalarındaki tasarım ve dekorasyon kadar doğru renk seçimi de büyük önem taşıyor. Dolayısıyla yatak odalarında hem yatıştırıcı hem de romantik etkileri nedeniyle pembe, şeftali ve ekrunun yanı sıra tüm açık renkleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu alanlarda özellikle iç karartıcı bir his verebileceğinden aşırı siyah ve koyu gri kullanımından kaçınmanızda ise büyük fayda var.

Mutfak ve Spor Odaları

Heyecan ve coşku uyandıran kırmızıyı mutfaklarınızda kullanarak, iştah ve sindirim sisteminize yardımcı olabilirsiniz. Kırmızıyı ayrıca sahip olduğu coşku nedeniyle de oyun ve spor odalarınızda da kullanabilirsiniz. 

Yorum Yaz