maritbet girişmaritbet
Otopark için 25 milyon liralık rekor harcama!

Otopark için 25 milyon liralık rekor harcama!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Park Mavera'nın Meydan Dükkanları lansmanında konuştu. Kurum, altyapıya iyi para harcandığını söyledi.

Park Mavera'nın ticari birimlerini oluşturan Meydan Dükkanları'nın lansmanı yapıldı. 332 ticari bölümünyer aldığı projede fiyatlar 240 bin liradan başlangıç gösteriyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Makro Akyapı Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Ercan Uyan, Makro Akyapı Ortak Girişimi İcra Kurulu Eş Başkanı Mahmut Asmalı'nın katılımıyla gerçekleştirilen toplantı basın mensuplarından büyük ilgi gördü.

Anadolu'ya açılacağız

Bugün itibariyle Emlak Konut olarak 100 bin bağımsız bölüme ulaştıklarını açıklayan Murat Kurum ‘Hasılat paylaşımı ve inşaat kalitesini Anadolu'ya götüreceğiz. Bunun ilk adımlarını Ankara'da attık. 15 milyar liralık aktif büyüklüğe sahibiz. 2014'te 993 milyon lira ticari kar elde ettik. Yine aynı yıl 10 bin bağımsız birim hedefimiz vardı, bunu gerçekleştirdik' diye konuştu.

2015 rekor yılı olabilir

Ortaya konulan hedeflerin sektördeki oyuncular açısından önemli olduğunu dile getiren Kurum ‘2015'te 12 bin bağımsız bölüm satışından 6.7 milyar liralık ciro elde etmeyi hedefliyoruz. Bu da beklentilerimizi yüzde 20 arttırdığımız anlamına geliyor. Yine 2015'te 5 ihaleye çıktık, bu da yaklaşık 10 bin bağımsız bölüm anlamına geliyor. Ankara'da yeni çalışmalarımız devam ediyor. O ihaleyle birlikte toplam ihale sayımız 6 olacak. Bu arsalar, Emlak Konut'un 5 milyarlık portföyünün yüzde 40'ını oluşturuyor' dedi.

2003'te bu yana 40 milyarlık proje

370 bin metrekarelik botanik bahçesinin 250 dönümünün tamamen park olacağını, diğer bölümlerin ise spor alanlarından oluşacağını söyleyen Murat Kurum ‘Başakşehir bölgesine değer katacak yatırımlarımıza devam ediyoruz. Lokasyonda 40 bin bağımsız birim inşa edilmiş olacak. 2003'ten bu yana 40 milyarlık proje geliştirdik. Genel altyapı ve sosyal donatılar, projelerin yüzde 10'una denk gelir. Burada sadece 1000 araçlık otoparkın maliyeti 20-25 milyon lira seviyelerinde' diye konuştu.

Ankara arsasına 625 milyon lira

Hoşdere bölgesinde de böyle bir ticari proje düşünüldüğünü dlie getiren Kurum, Ankara'da ihaleye açılan 124 bin metrekarelik arsaya da değindi. Kurum ‘Bu alanı ilk kez Ankara Büyükşehir Belediyesi satışa açtı. Arsa önce TOKİ'ye, oradan da bize geçti. Emlak Konut olarak bu taşınmaz için 625 milyon lira ödedik' ifadelerini kullandı.

İstinye'ye ilgi büyük, yeni arsalar yolda

Sarıyer İstinye'deki arsa ihalesine firmaların yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Murat Kurum, İBB'nin bölgede yapacağı metro projesiyle ilgili olarak herhangi bir bağlantının gündeme gelmediğini dile getirdi. 

Emlak Konut'un yılda 2-3 milyarlık arsa alabilecek güce sahip olduğunu söyleyen Kurum ‘Yeni yatırımları kovalıyoruz o yüzden potansiyel arsa alıcısıyız. Özellikle bir lokasyonda sabit değiliz. Her bölgeye bakıyoruz' ifadelerini kullandı.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Borsa İstanbul'da gong, Damla Kent için çaldı
  • 14.08.2025 14:37

Borsa İstanbul'da gong, Damla Kent için çaldı

Damla Kent Projesi Gayrimenkul Sertifikası, Borsa İstanbul’da düzenlenen ‘Gong’ ...

Damla Kent ‘en yüksek tutarlı halka arz’ rekorunu kırdı
  • 11.08.2025 14:45

Damla Kent ‘en yüksek tutarlı halka arz’ rekorunu kırdı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ ve Emlak Konut G ...

Gayrimenkul sertifikası bilgilendirme tır ve çadırlarına yoğun ilgi
  • 01.08.2025 16:04

Gayrimenkul sertifikası bilgilendirme tır ve çadırlarına yoğun ilgi

Emlak Konut GYO’nun bilgilendirme ekipleri, Başakşehir’de hayata geçirilecek Dam ...

Gayrimenkul sertifikası bilgilendirme tır ve çadırları İstanbul meydanlarında
  • 01.08.2025 15:44

Gayrimenkul sertifikası bilgilendirme tır ve çadırları İstanbul meydanlarında

Emlak Konut GYO uzman ekipleri, Gayrimenkul Sertifikası ve Damla Kent projesi ha ...

Bakan Kurum Gayrimenkul Sertifikası'nı anlatıyor
  • 25.07.2025 16:21

Bakan Kurum Gayrimenkul Sertifikası'nı anlatıyor

  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut edinm ...

Küçük birikimlerle ev sahibi olmanın yeni yolu: Gayrimenkul sertifikası
  • 16.07.2025 17:10

Küçük birikimlerle ev sahibi olmanın yeni yolu: Gayrimenkul sertifikası

TOKİ ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., gayrimenkul yatırımı yap ...