maritbet girişmaritbet
Emlak Konut GYO’dan ilk üç ayda 383.8 milyon liralık net kâr

Emlak Konut GYO’dan ilk üç ayda 383.8 milyon liralık net kâr

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, 2014 yılının ilk çeyrek dönem mali bilançosunu açıkladı

Yılın üç ayında net dönem karı 383 milyon 800 bin lira olan Emlak Konut GYO'nun net satışlarından elde ettiği gelir ise 421 milyon 800 bin lira. Geçtiğimiz yıl öz sermayesi 8 milyar 353 milyon 600 bin lira olan şirketin, bu yılın üç aylık döneminde öz sermayesi 8 milyar 653 milyon 500 bin liraya yükseldi.

Ürettiği modern ve özgün projeleriyle Türkiye'deki gayrimenkul sektörüne yön veren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), ilk çeyrek dönem mali bilançosunu açıkladı. Başarılı bir ikincil halka arz gerçekleştirdiği 2013 yılını, satış konusunda da yüksek performansla kapatan Emlak Konut, 2014'ün ilk üç ayında 383 milyon 800 bin lira net dönem karı elde etti. 

İlk çeyrekteki  faaliyet ve vergi öncesi (FAVÖK) karı ise 291 milyon 100 bin TL olan şirket, geçtiğimiz yıl net satışlardan toplamda 2 milyar 331 milyon 100 bin TL elde ederken, bu yılın ilk üç aylık net satış geliri 421 milyon 800 bin lira olarak açıklandı. 

Geçtiğimiz yıl 6 milyar liralık ciro ile Türkiye'deki gayrimenkul sektörü tarihinde şu ana kadar konut üreticisi şirketler bazında bir yıl içerisinde gerçekleştirilen en büyük hasılata imza atan Emlak Konut GYO, 2013'te 8 milyar 353 milyon 600 bin lira olan öz sermayesi bu yıl ilk üç ayda 8 milyar 653 milyon 500 bin lira olarak gerçekleşti. 

İstikrarını koruyarak, büyümesini sürdüren Türkiye ekonomimizde gayrimenkul sektörünün potansiyelini en iyi şekilde değerlendiren ve talebi yakından takip ederek yenilikçi ve çağdaş projeler üreten Emlak Konut GYO, bu yıl içerisinde Zeytinburnu Kazlıçeşme, Başakşehir Hoşdere, Kayabaşı 4. Etap gibi başarılı ihaleler gerçekleştirdi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Borsa İstanbul'da gong, Damla Kent için çaldı
  • 14.08.2025 14:37

Borsa İstanbul'da gong, Damla Kent için çaldı

Damla Kent Projesi Gayrimenkul Sertifikası, Borsa İstanbul’da düzenlenen ‘Gong’ ...

Damla Kent ‘en yüksek tutarlı halka arz’ rekorunu kırdı
  • 11.08.2025 14:45

Damla Kent ‘en yüksek tutarlı halka arz’ rekorunu kırdı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ ve Emlak Konut G ...

Gayrimenkul sertifikası bilgilendirme tır ve çadırlarına yoğun ilgi
  • 01.08.2025 16:04

Gayrimenkul sertifikası bilgilendirme tır ve çadırlarına yoğun ilgi

Emlak Konut GYO’nun bilgilendirme ekipleri, Başakşehir’de hayata geçirilecek Dam ...

Gayrimenkul sertifikası bilgilendirme tır ve çadırları İstanbul meydanlarında
  • 01.08.2025 15:44

Gayrimenkul sertifikası bilgilendirme tır ve çadırları İstanbul meydanlarında

Emlak Konut GYO uzman ekipleri, Gayrimenkul Sertifikası ve Damla Kent projesi ha ...

Bakan Kurum Gayrimenkul Sertifikası'nı anlatıyor
  • 25.07.2025 16:21

Bakan Kurum Gayrimenkul Sertifikası'nı anlatıyor

  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut edinm ...

Küçük birikimlerle ev sahibi olmanın yeni yolu: Gayrimenkul sertifikası
  • 16.07.2025 17:10

Küçük birikimlerle ev sahibi olmanın yeni yolu: Gayrimenkul sertifikası

TOKİ ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., gayrimenkul yatırımı yap ...