maritbet girişmaritbet
Emlak Konut Galatasaray projesini iptal etti

Emlak Konut Galatasaray projesini iptal etti

Beykoz Riva ve Bakırköy Florya'daki arsaların Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Emlak Konut GYO arasında yapılan protokol feshedildi.

Beykoz Riva ve Bakırköy Florya'daki arsalar üzerinde proje geliştirmek amacıyla Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Emlak Konut GYO arasında 2016 yılında imzalanan protokoller feshedildi....

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) protokol feshi hakkında açıklama yaptı.

Galatasaray Spor Kulübü Derneği mülkiyetinde bulunan Beykoz İlçesi Riva Mahallesinde kain taşınmazlar ile Bakırköy İlçesi Şenlik Mahallesinde kain taşınmaz üzerinde proje geliştirmek amacıyla Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Emlak Konut GYO arasında 2016 yılında imzalanan protokoller fesih edildi.
 
Florya projesi tasfiye edildi

Emlak Konut GYO bu sabah yine KAP'ta "Şirketimiz projelerinden  İstanbul Bakırköy Florya Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi tasfiye edilmiştir" şeklinde açıklama yapmıştı. Galatasaray Florya arsa ihalesi arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 2 milyar 250 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak ise 832 milyon 500 bin TL teklifle Öz Er-Ka İnşaat kazanmıştı. Ancak proje tasfiye edildi. Sarı kırmızılı takım Florya'dan ise 238 milyon TL pay alacaktı. 

Düşler Vadisi Riva devam edecek

Emlak Konut GYO ile Galatasaray, Beykoz Riva'da yer alan dev arazi üzerinde proje geliştirilmesi üzerinde anlaşma sağladı. Galatasaray'ın 942  milyon TL kazanacağı tutar üzerinden anlaşma yapıldı. Daha sonra ihale düzenlendi ve en yüksek ikinci teklifi veren Yılmaz İnşaat ihaleyi kazandı. Galatasaray'ın Riva'dan kazanacağı bedel 761.6 milyon TL'ye indi

Dev arsa üzerinde "Düşler Vadisi" isimli proje geliştiriliyor. Yılmaz İnşaat imzası ile hayata geçirilen projenin inşaat çalışmaları devam ediyor. Emlak Konut GYO Riva ve Florya proje sözleşmelerinin feshedildiğini açıkladı ancak, Riva projesi devam edecek. Florya ve Riva tek sözleşmede imzalandığı için sözleşme feshedildi. Riva için yeniden sözleşme oluşturulacak. 

Galatasaray, Emlak Konut GYO'dan aldığı 507 milyon TL'lik sözleşmeyi bankalarda kırdırdı ve 362 milyon lira gelir elde etti. Bu bedelin 327 milyon TL'sini Sportif A.Ş'nin sermaye artırımında kullandı.

Emlak Konut masrafları talep edecek

Emlak Konut GYO, Galatasaray'dan masrafları talep edecek. Eğer masraflar ödenirse arsalar Galatasaray'da kalacak. Masraflar geri ödenmezse arsalar Emlak Konut GYO'ya devredilecek.

Galatasaray şimdi ne yapacak?

Galatasaray Spor Kulübü 63 bin 230 metrekarelik arazide gerçekleştirilecek Florya projesinden taahhüt edilen 832 milyon 500 bin TL'nin yüzde 28,57'si (237 milyon 845 bin TL), Riva projesinden ise 952 milyon TL'nin yüzde 80'ini (761 milyon 600 bin TL) kazanacaktı. Mali anlamda oldukça sıkıntılı bir süreçten geçen Galatasaray'ın nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. 

Galatasaray Divan Kurulu, Emlak Konut GYO'nun 13 Eylül 2019 Cuma sabahı yaptığı "protokol feshi açıklaması" sonrasında, olağanüstü toplantı düzenlemiş, konuyu masaya yatırmıştı. 

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, toplantıda şu ifadeleri kullanmıştı;

"Bir şeyin sürdürülebilir olması çok hayati. Göreve geldiğimizden beri kalıcı bir sistem için çalışıyoruz. Bunun içindeki ana parçalardan biri Emlak Konut'la ilgili anlaşma. Bu anlaşmayı biz yapmadık. Medyada bazı mahfillerde taraftar psikozu ile yanlış söylemler görüyoruz. Galatasaray, hiçbir zaman devlet ve milletin aleyhine maddi yapılanma içine girmemiştir. Aldıklarımızın bedelini ödedik. Devletimiz spor kulüplerine yardımcı olup elinden geleni yapıyor. Emlak Konut'ta teslim ile ilgili sorun var. Florya'dan şu anda çıkamıyoruz. Bunun nedeni biz değiliz. Nedeni, bize verilen arsanın işgal altında olması.

Devletimiz işgalciyi çıkartmak durumunda. Galatasaray doğrudan taraf değil. Bizim her şeyimiz hazır. Binlerce tonluk dev gibi taş ocağı kurulmuş. Tedbir kararı aldık. Orayı işgal edemeyiz. Bu beklemenin bize, Emlak Konut'a ve Florya'yı alan müteahhite zararı oldu. Riva'da Düşler Vadisi projesi yürümekte. Müthiş konutlar yapılıyor, orada müthiş bir oluşum var. Problem Florya'ya taşıyamamak. Devletimiz ve biz görüşmelerimize sıkı şekilde devam ediyoruz. Emlak Konut'la sorunun çözümü için bir noktaya geldik. O sorunu da bugün yarın halledeceğiz. Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum."

Riva projesi
- Satış Toplam Geliri: 3 milyar 808 milyon TL
- Şirket Payı: 952 milyon TL
- Galatasaray Payı: 761.6 milyon TL
- Emlak Konut GYO Payı: 190.4 milyon TL

Florya projesi
- Satış toplam geliri: 2 milyar 250 milyon TL
- Şirket Payı: 832.5 milyon TL
- Galatasaray Payı: 237.8 milyon TL
- Emlak Konut GYO Payı: 594.6 milyon TL

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz